Burger Blog

Dirty Burger, London

2018. július 17. Jancsa Jani

Történetünk szempontjából elhanyagolható, de megemlítendő, hogy idén 150 éves a Tabasco, és ennek örömére kinn jártunk egy kis ünneplésre Londonban. Amíg nem kezdődött el a program, nyomtunk egy kis városnézést, melybe naná, hogy egy burgerezés is beletartozott.

img_4964.JPG

A Dirty Burger általunk felkeresett helyszíne London Shoreditch negyedében volt található, egy relatíve kis üzlethelyiségben, ahol összesen ketten dolgoztak, egyikük csak a burgereket sütötte, a másik pedig hol beszállt a burger összerakásába, hol kasszázott, ami érdekes munkamegosztás volt.

img_4994.JPG

Maga a dizájn eléggé egyszerű és minimálisan ipari, hullámlemezből és fából összerakva, de ment az összképhez.

img_4972.JPG

Burgerekből nem volt túl sok választás: összesen volt öt fajta, kétféle hússal, és kábé ennyi, hozzá három köret, pár shake, sör, és ennyi. Mivel pont hárman voltunk, ezért az alapburgert iterálgattuk (Dirty, Not so dirty, meg Dirty bacon), mindegyik köretből bekértünk egyet, aztán kézcsók.

img_4974.JPG

Egy nagy fémtálcán érkezik a jóság, a burgerek becsomagolva, hozzá műanyag evőeszköz, meg újrahasznosított szalvéta.

img_4968.JPG

Kezdjük a körettel: az édesburgonya házi, ebből kifolyólag nem olyan durván ropogós, a hullámos krumpli hozza azt, amit várunk tőle, a vastag sörtésztában sült lilahagyma pedig mennyeien ropog - nekem ez is lett a kedvencem a trióból.

img_4976.JPG

A burger - hála a mesterséges bepállasztásnak - nem néz ki első blikkre olyan jól, melyhez köze van az errefelé annyira komált nyammogós zsömlének is, ami pont olyan, mint amilyet várnánk.

img_4983.JPG

A hús ezzel szemben bitang jó, karakteres, mediumra kért, és úgy is sütött, perfekt darab.

img_4988.JPG

Belül paradicsom, uborka, jégsaláta, ráolvasztva cheddar - és a bacon. A bacon, mely egy olyan vastag szelet húsos szalonna, amilyet én szerintem még nem is láttam burgerben. Sajnos nem is a legnagyobb szám volt, szerintem inkább elvett a burgerből, mint hozzáadott, pont az általam várt roppanósabb textúra maradt el így, az animális faktor viszont megjelent, már ha valaki kereste.

img_4987.JPG

A burgerek 5-7 fontig terjedtek, a köretek 4 körül voltak, így egy itallal 15 font környékén meg is lehetett lenni. A Dirty Burger tökéletesen rámutat a tőlünk nyugatabbi burgerezés jóságára - nem kell világot megváltani, elég ha adsz egy korrekt burger, minimális kínálattal, bőven meg fogsz tudni belőle élni. És ezzel nincs is semmi gond.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/eatdirtyburger/

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr4214042586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása