Burger Blog

BpBurger (222) - Cupákos

2017. július 20. Jancsa Jani

A hetedik kerület egy újabb olyan hellyel bővült, ahol a hamburger felkerült az étlapra, de most a helyzet egy kicsit más, és pont ezért a megszokttnál nagyobb izgalommal vetettem bele magam én is a tesztelésbe.

2017-07-13_11_51_16.jpg

A hely maga a Dob-Kazinczy sarkán található, és a koncepció szerint a modernkori hentesüzlet kajás szekciója jelenik meg benne, erre hajaz a berendezés, valamint a dizájn is, illetve nyilván a név is erre utal. Az étlapon több ételfajta is megtalálható, a klasszikus magyarostól az oldalasig, és persze ahogy ígértem, jött a burger is, egy kis trükkel.

 

Ne tévesszen meg senkit a cím, utána mentem kajálni ;P

Azonban mielőtt erre rátérnék kikértem egy előételt, amely csirkemájkrém volt, pirítóson, gyömbéres almával. Ugye ebből az eleje mindenki által ismert, a vége meg egy kis modernkori trükk, ízben mindenesetre totál korrekten megy hozzá, a kenyér házi, ropogós, a májkrém fűszeres, pont ahogyan kell.

2017-07-13_11_59_52.jpg

Miután ezt bedobtam a gallér mögé, jött a burger, azaz konkrétabban a fasírtos szendvics, ugyanis helyben tökéletesen ismerték fel azt, hogy bizony ez is besorolható a "darált hús egy zsömlében" sztoriba, ráadásul a régi időket (utasellátó, balatoni büfé) is tökéletesen idézi.

2017-07-13_12_06_59-1.jpg

Szerencsére ez a nosztalgikus érzés nem csak az emlékekben marad meg, hanem egy szuper kivitelezéssel párosul. Megvan a császárzsömle, benne egy kis mustár, rengeteg csalamádé, a kiváló fasírt, ahogyan kell, sertés, fűszerezés, zsemlemorzsa; és még egy kis marinált lilahagyma is jutott bele. Szaftos, cuccos, csöpögös az egész, már csak egy papírtartó hiányzik, melyet átázva el tudunk fogyasztani a szendóhoz.

2017-07-13_12_07_14.jpg

Megszokhattuk, hogy köretnek lehet mindenhol kérni sült krumplit, meg ilyesmit, de itt ezen is csavartak egyet, és ennek nyomán én is kértem mellé egy kis... paprikás krumplit, ráadásul olyan adagot, ami majdhogynem főételnek is beillene. Ez amúgy teljesen úgy készült el, ahogy szeretjük, jó sok szafttal, kolbásszal - ha nem ez lett volna a köret, istenbizony kértem volna még mellé egy szelet kenyeret is, de aztán visszarángattam magam a földre.

2017-07-13_12_07_26.jpg

Ez egészen a desszertig tartott, ami a csokoládés malac pop-corn császármorzsa néven futott, és egy nagyon csokis, a tetején töpörtyű pattogatott kukoricás sós-édes édességet jelentett - nagyon édes, és teljesen jó is volt, azt leszámítva, hogy szerintem csak ezzel be lehetett volna vinni egy ebéd teljes kalóriaszükségletét.

2017-07-13_12_16_08.jpg

Árak ügyében a burger 1490, a köret 550, a desszert pedig 890 volt, de ennyit egyszerre épeszű ember úgysem eszik meg ebédre. A Cupákos egy kreatív és jól kivitelezett formája a klasszikus, ámde mégsem idejétmúlt ételeknek, szóval a hetedik kerület színfoltjaként bátran merem ajánlani nektek is.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/cupakos

Cím: 1074, Dob utca 31.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr1312671239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2017.07.21. 07:40:16

hát ez minden csak nem hamburger teszt :) fasirtos zsemle. de köszönjük a beszámolást a cupákolásról.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2017.07.21. 07:40:52

@bl4ze: az etlapon burger neven fut, darált huspogacsa van egy zsemleben, aruld mar el, te hogy definialnad akkor a burgert? :D

Minta Felismerő 2017.08.02. 14:18:48

@Jancsa Jani: Kedves Jani, segitek:
"Hamburger is a flat round cake of minced beef, fried or grilled and typically served in a bread roll garnished with various condiments."

A disznohusbol es zsemlemorzsabol keszult fasirozottnak semmi koze nincsen a hamburgerhez igy ezen a blogon nyomni rola egy promo cikket nagyon felrevezeto. Meg egy vilagvegi utasellatobe se hivjak a rantott husos vagy fasirtos zsemlet burgernek, de azert nice try ;)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2017.08.02. 14:21:33

@Minta Felismerő: igen, ez a definicio 100 éve talan igaz is lehetett, de viszont ha kilepsz az ajton, es kicsit korbenezel, rájossz, hogy ez már rég nem így van, ergo bármibol lehet burger. Másrészt ne velem vitatkozz, menj el a Cupákoshoz, és ott írd ezeket, mivel eredendően ők nevezik "burgernek" a szenyát ;)

De hogy en is adjak egy (wikipedia) definiciot: "A hamburger or burger is a sandwich consisting of one or more cooked patties of ground meat, usually beef, placed inside a sliced bread roll or bun... The term "burger" can also be applied to the meat patty on its own, especially in the UK where the term "patty" is rarely used, or the term can even refer simply to ground beef. The term may be prefixed with the type of meat or meat substitute used, as in "turkey burger", "bison burger", or "veggie burger"."

Minta Felismerő 2017.08.02. 15:38:37

@Jancsa Jani:
Te kezded ugy az irast, hogy "A hetedik kerület egy újabb olyan hellyel bővült, ahol a hamburger felkerült az étlapra".
De en nem vitatkozok, csak leirtam, hogy a zsemlemorzsaval toltott zsemle az nem burger. Azt persze ertem hogy biztosan a toredeke az eloallitasi koltsege egy fasirozottnak, mint egy finom marhahusos hamburgernek.
Persze tolem leburgerezhetsz barmit, akar egy felbehajtott pizzaszeletet is, de attol meg nem lesz burger. :)

Minta Felismerő 2017.08.02. 15:38:39

@Jancsa Jani:

ps. Viszont maga a cikk kifejezetten hasznos, csak mar az elso mondatban kiemelnem, hogy ennek a szendvicsnek koze nincs a burgerhez.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2017.08.02. 15:39:42

@Minta Felismerő: igen, mert fel is került, ezt mondom en is :D az etlapon konkretan ez a kaja burger néven fut. Másrészt igaz nem az első mondatban, de en is ezt irtam: "jött a burger, azaz konkrétabban a fasírtos szendvics" :)

Minta Felismerő 2017.08.02. 15:48:43

@Jancsa Jani: koszi, az valoban teljesen korrekt :)

Naphta 2017.10.27. 18:35:17

A Bortársaságban is lehet sört kapni, pedig az van a nevében, hogy Bor. Miért ne lehetne fasírtról írni a Burger Blogon? Annyira nem távoli rokonok. Ne legyünk már annyira sörszálhasogatóak.
süti beállítások módosítása