Burger Blog

Visszatérés a Kedvenc Bisztróba

2017. március 20. Jancsa Jani

Még a tavalyi év folyamán jártam az akkoriban frissen nyílt Kedvenc Bisztróban a Mammut bevásárlóközpontban. Az ötletek és az ízek totálisan meggyőzőek voltak, úgyhogy pont ezért tértem vissza, hogy kiderítsem, hogy áll most a helyzet.

2017-03-07_15_46_17.jpg

Kezdésnek az Olasz burgert választottam. Az alapok még mindig kiválóak, ugye ismételjük át: Panificio-féle zsömle, valamint a a blonde d'aquitaine, azaz a szőke marha. A zsömle könnyed, pirított, a hús pedig a legutóbbi tapasztalatomhoz hasonlóan kiváló ízélményeket nyújtott.

2017-03-07_16_01_27.jpg

Feltétek terén a burger hű a nevéhez, nézzük is meg, hogy mi található benne. Egyrészt kezdődik a házi, bazsalikomos paradicsomszósszal, mely remekül ad a kompozíciónak egy keretes szerkezetet. Került még bele rukkola, mozzarella, prosciutto, valamint jó sok aszalt paradicsom. Azt hiszem ennél jobban nem is lehetne körbeírni az olasz csizma ízvilágát, így boldogan tömtem be a fejembe az utolsó falatig.

2017-03-07_16_01_38.jpg

2017-03-07_16_02_09.jpg

Olyan másfél éve nagyot ment mindenhol, hogy New Yorkban lángosburger kapható. Nos, ne tévesszen meg senkit, hogy én nemrég szintúgy ebben a városban tartózkodtam, viszont ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a Kedvenc ezt a street food mashupot készítette el, és nem is akárhogy! Ugye a pláza mellett van az egyik kedvenc lángosozóm a Fény utcai piacon, de mostantól lett még egy favorit - ráadásul nem is kell messzire menni hozzá.

2017-03-07_15_32_10.jpg

A sztori egyszerű: lángostésztában a marhahúspogácsa, sajt, és bacon, mellé pedig reszelt sajt, és jófajta tejföl. Gyerekek, ha valamit, akkor ezt nagyon fogjátok imádni, mivel a koncepció, valamint a kivitelezés is csillagos ötös! A lángos magában is egy elég jó kis kaja, de megtöltve a másik kedvencemmel, maga az álom: kívül ropog, sajtos, tejfölös, belülre is jutott egy emberes adag cheddar, bacon - komolyan mondom, ha tehetném, mindig ezt enném.

2017-03-07_15_34_04.jpg

Harmadik burgerem egy bárányos verzió volt, egy kis citromos ízvilággal megbolondítva - mármint a húspogácsa, és elég dögösen is állt ez neki. Ezeken felül került még bele frissítő tzatziki, madársaláta, marinált lilahagyma, valamint uborka, a savak jegyében. Mondanom sem kell, ez is totálisan működő kombináció volt, nem túl tolakodó, ámde mégis karakteres bárányízzel, melyhez a feltétek remekül passzoltak.

2017-03-07_15_46_34.jpg

Az Olasz burger 2190, a Lángos burger 1790, a Bárány pedig 2190. Ezzel a trióval számomra a Kedvenc újra bebizonyította, hogy ötletekben és megvalósításban nincs hiány - próbáljátok ki ti is!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/kedvencbisztro/

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr5112352087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása