Burger Blog

Visszatérés a Baan's Kitchenbe

2017. március 06. Jancsa Jani

Relatíve ritkán fordul elő, hogy egy visszatérés már másik helyszínre mely, de jelen esetben ez történt: Bánék lecserélték a kisebb helyiséget egy nagyobbra, és még annyival távolabb sem kellett menni, a szín ugyanúgy a hetedik kerület, a gasztroszempontból idáig sem ismeretlen, mókás nevű Alpár utca.

2017-03-03_14_18_39.jpg

Az üzlethez pár lépést lefelé kell menni, odabenn pedig a falon a figyelmes szemlélő még Tomit (a hely tulajdonosa) és engem is felfedezhet (egészen konkrétan a tavaly szegedi csilifeszten készültek a képek).

Egy olyan helyen, ahol már többször is voltam, Szegeden, fesztiválokon, pesten, egyre nehezebbnek kéne lennie mindig újat kóstolni, de itt ezt az akadályt is simán meg tudták oldani. Egyrészt mindig van egy heti ajánlat, amely most a The hand work nevet viselte, mindenfajta pajkos felhang nélkül. Ebben a fő nóvum egy saját, házi sajt volt (egy adag fél liter tejből készül, ami, bár nem értek hozzá, de nem tűnik kevésnek), ami ennek megfelelően volt karakteresen ízletes.

2017-03-03_14_12_17.jpg

A húspogácsa a burgerben most sertésből készült (ugye volt már náluk szarvas, vaddisznó, marha, de coci még nem), és milyen jó is volt! Mindemellett a puha, ropogósra pirított zsömlére került a házi, kicsit édesebb jellegű majonézből, valamint zöldségfronton, ami érdekes, és még nem találkoztam máshol vele, az a nagy darab kaliforniai paprika szelet. Elsőre nem tűnhet annyira jó ötletnek, de végül tök jól működött a sertés-mayo-sajt kombóval, 4 dolcsiért pedig kifejezetten ajánlott.

2017-03-03_14_12_26.jpg

2017-03-03_14_13_10.jpg

A másik választásom a fix étlap része: ez nem más, mint a The super cheese. Na ez egy igazi sajtorgia, és ami erről gondoskodik, az nem más, mint a cheddar, trappista, füstölt sajt, és parmezán keveréke. Ha ez nem lenne elég, akkor került még bele negyed kiló marha is, két húspogácsa formájában, valamint bacon, barbecue szósz és majonéz, na meg egy kis paradicsom is a vitamin kedvéért.

2017-03-03_14_18_56.jpg

Mit is mondjak erről? Kábé minden látszik a képen, a husi vékonyabb, ízletes fajta, a zsömle teljes kiőrlésű, és nagyon adja, annak ellenére, hogy ez papíron egészségesebb, ezzel most sikerült egy nagyon jó kis középutat eltalálni. A négyfajta sajt, meg a bacon pedig egy olyan zsíros egységbe kovácsolják az egészet, hogy bármely buli előtti felkészülés kötelezően ajánlott kellékévé tenném a burgert.

2017-03-03_14_19_06.jpg

2017-03-03_14_24_36.jpg

Desszertnek azért még maradt hely (a diétámban már kevéssé, de majd azt mondjuk, hogy csak egy falatot ettem), így jött a helyi sajttorta, áfonyával a tetején - mit ne mondjak, egy morzsa se maradt, egyik szemem sírt, a másik meg a nevet.

2017-03-03_14_42_53.jpg

A The super cheese 2200-ba kerül, a The hand work számításaim szerint 1200 környékén lehet, és a lokáció is könnyen megközelíthető. Ja igen, az étlap böngészését pedig mindenképp ajánlom, mert nagyon jó kis szövegek lelhetők fel rajta.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/baansbp/

Cím: Alpár utca 10-12.

FIGYELEM! MEGALAKULT A BURGERIMÁDÓK TÁRSASÁGA FACEBOOK CSOPORT - A LEGFRISSEBB HÍREK A HAMBURGEREK VILÁGÁBÓL - CSATLAKOZZ TE IS A KÉPRE KATTINTVA!

bit.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr10012311365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hintalo 2017.03.07. 10:41:44

Pár hónapja felkerestem őket, a hambi nagyon jó, de nem láttam a füsttől és egész nap olajszagom volt.

Spiritmonger 2017.03.07. 10:41:45

Voltam ott, nagyon rendben van a hely. A the Forest burger pedig szenzációs, az kihagyhatatlan.
süti beállítások módosítása