Vannak helyek melyek nyitnak, vannak melyek zárnak, és van a Faszaládé, mely nyílt, zárt, és most megint kitárta kapuit a közönségnek. Én még az előző éra idején látogattam meg őket, mostanra azonban lett burger, így újbóli érkezésem indokolttá vált.
A beltér kicsi, de hangulatos, leginkább a nyolcvanas évek retroja keveredik az indusztriálissal. Olyan 6-8 vendég tud leülni, meg persze kinn a könyöklő, amíg nincs nagyon hideg.
Az étlap rövid, de sommás, és úgy igazságos, hogy minden kategóriából kóstoljak egyet. Az első ezek közül természetesen a burger volt.
Maga a kompozíció nagyon bizalomgerjesztően nézett ki, semmi faxni, csak a tények. A zsömle egy házi, kellemesen pirított, vajas darab, ráadásul házi majonézzel kenve - az ilyennel mindig le lehet venni a lábamról.
A folytatás sem volt gyengébb, ugyanis az érlelt uruguayi marhahúspogácsa pont annyira volt átsütve, mint amennyire én szeretem a jó húst (medium-rare); és az ízvilágában sem kellett csalódnom. Mindezeken felül helyben készült ketchup, emberes mennyiségű lilahagyma, és a klasszik zöldségek adták a talpalávalót. Ez a burger amennyire egyszerűnek tűnt elsőre, annyira jól össze volt rakva, ötletben, ízben kiváló - rég ért már ekkora meglepetés!
Ilyen erős kezdés után nem is vártam tovább, mentem is tovább a porchettára, ami szintén egy iszonyat jó cucc, viszont ehhez képest nem kapni sok helyen. Ugye ez nem más, mint egy lassan sülő sertéstekercs, itt császárhúsból készítve. A hús maga kicsit zsíros, ízes, zöldfűszeres; egyszóval világbajnok, de a hozzáadott single malt barbecue szósz is bizony bitang módon ott van. A kovászos ubi, meg a Pékműhely kenyere sem elhanyagolható, de az előbbi kettő viszi itt a prímet.
Harmadiknak pedig visszatértem a Faszaládé eredetéhez, ami nem más, mint a kolbász, jelen esetben a kissé formabontó kacsamájas csirke. Na hát, ez is annyira dekadens volt, amennyire a szó jelentése ezt megengedi, a kis májdarabok pedig minden egyes ráharapáskor meglepetéssel szolgáltak. Ehhez körtemustár, valamint szintúgy kovászos kenyér került kiadásra (négyszeres alliteráció, ha figyelitek!)
Ja igen, és volt még egy desszert is Kardamom Bullar néven - ez egy svéd kardamomos tekercs, és valami piszok mód jó, ilyet máshol a városban nem kapni, úgyhogy repüljetek rá izomból!
Amikor pedig elérünk az árakhoz, akkor lesz a legnagyobb ledöbbenés, ugyanis a burger 1290, a porchetta 1490, a fullextra kolbász 1390, ami szinte ajándék. Az biztos, hogy a Faszaládé neve nem hazudik, és tényleg elég fasza a kínálat - csak ajánlani tudom kóstolásra!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/Faszalade
Cím: 1051, Október 6. utca 9.