Burger Blog

BpBurger (206) - Faszaládé

2016. december 07. Jancsa Jani

Vannak helyek melyek nyitnak, vannak melyek zárnak, és van a Faszaládé, mely nyílt, zárt, és most megint kitárta kapuit a közönségnek. Én még az előző éra idején látogattam meg őket, mostanra azonban lett burger, így újbóli érkezésem indokolttá vált.

2016-11-24_17_38_21.jpg

A beltér kicsi, de hangulatos, leginkább a nyolcvanas évek retroja keveredik az indusztriálissal. Olyan 6-8 vendég tud leülni, meg persze kinn a könyöklő, amíg nincs nagyon hideg.

2016-11-24_17_39_32.jpg

Az étlap rövid, de sommás, és úgy igazságos, hogy minden kategóriából kóstoljak egyet. Az első ezek közül természetesen a burger volt.

2016-11-24_17_45_33.jpg

Maga a kompozíció nagyon bizalomgerjesztően nézett ki, semmi faxni, csak a tények. A zsömle egy házi, kellemesen pirított, vajas darab, ráadásul házi majonézzel kenve - az ilyennel mindig le lehet venni a lábamról.

2016-11-24_17_45_55.jpg

2016-11-24_17_47_32.jpg

A folytatás sem volt gyengébb, ugyanis az érlelt uruguayi marhahúspogácsa pont annyira volt átsütve, mint amennyire én szeretem a jó húst (medium-rare); és az ízvilágában sem kellett csalódnom. Mindezeken felül helyben készült ketchup, emberes mennyiségű lilahagyma, és a klasszik zöldségek adták a talpalávalót. Ez a burger amennyire egyszerűnek tűnt elsőre, annyira jól össze volt rakva, ötletben, ízben kiváló - rég ért már ekkora meglepetés!

2016-11-24_17_58_33.jpg

2016-11-24_17_59_11.jpg

Ilyen erős kezdés után nem is vártam tovább, mentem is tovább a porchettára, ami szintén egy iszonyat jó cucc, viszont ehhez képest nem kapni sok helyen. Ugye ez nem más, mint egy lassan sülő sertéstekercs, itt császárhúsból készítve. A hús maga kicsit zsíros, ízes, zöldfűszeres; egyszóval világbajnok, de a hozzáadott single malt barbecue szósz is bizony bitang módon ott van. A kovászos ubi, meg a Pékműhely kenyere sem elhanyagolható, de az előbbi kettő viszi itt a prímet.

2016-11-24_18_15_05.jpg

Harmadiknak pedig visszatértem a Faszaládé eredetéhez, ami nem más, mint a kolbász, jelen esetben a kissé formabontó kacsamájas csirke. Na hát, ez is annyira dekadens volt, amennyire a szó jelentése ezt megengedi, a kis májdarabok pedig minden egyes ráharapáskor meglepetéssel szolgáltak. Ehhez körtemustár, valamint szintúgy kovászos kenyér került kiadásra (négyszeres alliteráció, ha figyelitek!)

2016-11-24_18_15_16.jpg

Ja igen, és volt még egy desszert is Kardamom Bullar néven - ez egy svéd kardamomos tekercs, és valami piszok mód jó, ilyet máshol a városban nem kapni, úgyhogy repüljetek rá izomból!

2016-11-24_17_39_51.jpg

2016-11-24_18_20_22.jpg

Amikor pedig elérünk az árakhoz, akkor lesz a legnagyobb ledöbbenés, ugyanis a burger 1290, a porchetta 1490, a fullextra kolbász 1390, ami szinte ajándék. Az biztos, hogy a Faszaládé neve nem hazudik, és tényleg elég fasza a kínálat - csak ajánlani tudom kóstolásra!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/Faszalade

Cím: 1051, Október 6. utca 9.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr212028875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FF 2016.12.07. 20:18:14

Na igen, a fő bajom a gasztroblogokkal mindig a kijózanító számok az értékelés végén. Ez megfizethető, a Belvárosban meg úgyszólván filléres - főleg a most ott terpeszkedő lehúzós bódékhoz viszonyítva.

Egyébként jónak tűnik. :)

n3spr3ss0 2016.12.07. 20:18:17

Jól néznek ki az ételek,de a nyelvezet ahogy írva van az iromány,az rettenetes.Pl."iszonyatosan jó cucc",ételnek ilyen jelzője nincs,mint ahogy kovászos ubi sincs.

Max Cuda 2016.12.08. 20:31:46

fúúúúúúúúúúúúúúú bakker a zembernek kicsordul a nyála ezektől a képektől! tényleg jó hely lehet, látszik hogy a hely üzemeltetői beleadnak apait anyait!
süti beállítások módosítása