Ez alkalommal a Tompa utca innenső végébe látogattam el egy jó ebédre, hogy kiderüljön, mit tud ez a hely burger-ügyileg. A válasz meglepőbb lett, mint gondoltam volna!
A Chili rendelkezik beltérrel, valamint terasszal is, mi most ez utóbbin foglaltunk helyet. A rendelés felvétele relative gyorsan meg is történt, és a kaja is kiért hozzánk egy negyedórán belül.
Az egyik étel egy jófajta csirkés quesadilla lett, hozzá salsa, jalapeno, sali, meg tejföl, nagyjából ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Ennél sokkal izgalmasabb volt a burgerem, ami a 50-50 becenevet viselte, és a húspogácsa fele marhahús, a másik fele pedig bacon volt. Na, ha belegondolunk, akkor elvileg itt a hús-zsír aránynak nagyon el kellett volna szaladnia, de nem tette, ami egy kicsit fura volt, de mindettől függetlenül a pogácsa egy nagyon jó kis darab volt, benne a baconnel, és egy jókora adag füstösséggel.
A zsömle nem egy klasszik darab, inkább egy lepény-szerűségre emlékezetett: kellemes, kicsit lisztes, könnyed, ropogós, üdítő kivétel. Mindkét oldala chipotle majonézzel volt kenve, a husin cheddar pihent, de az egész funkyját az avokádó adta meg – ez tökéletesen passzolt mint ízben, mind állagban a kompozícióhoz, rég láttam már olyan burger, melyben ennyire el volt találva a dolog.
Köretnek kis fritukosárban érkezett a hosszúkás hasábburgonya, korrektül megsütve, de semmi extra. A burger 1880-ba került körettel együtt, és azt kell mondjam, meglepetésemre sokkal jobb volt, mint amilyen vártam – ha a körútról jövünk, őket is érdemes lehet számításba venni.
Elérhetőség: https://www.facebook.com/ChiliBarBudapest
Cím: 1092, Tompa utca 7.