Burger Blog

Gourmet Fesztivál 2016

2016. május 17. Jancsa Jani

Idén is megrendezésre került az év egyik legrangosabb gasztronómiai rendezvénye, melyen természetesen én is kinn voltam. Aki ügyes volt, az kóstolhatott minibageleket is, de a munka szünetében körbejártam, és vételeztem pár jó kis falatot.

2016-05-15_14_11_26.jpg

A burgerek haláldalát bár sokan éneklik, azért ezt nem kell komolyan venni, inkább trendi ezt manapság fikázni, de ez ne is érdekeljen most minket. Ez alkalommal öt olyan hely volt, ahol feltették a kínálatra ezt a klasszikus szendvicset, meglepő módon az egyik hely a csillagos Costes Downtown, tehát innentől kezdve lehet okosnak lenni, csak minek. Nyilván oda sem tartott senki pisztolyt, szóval erről ennyit.

2016-05-14_13_18_35.jpg

Az első burger, melyet kóstoltam a Biginningben volt, szarvasbélszínből, és királyrákkal. A hús tökéletesen volt elkészítve, ízeiben pedig elég király volt (no pun intended), nyilván elég jó kategóriás hús, és tudták is hogy kell vele bánni.

13177974_1011536148927952_5193639595020649817_n.jpg

Egy másik, amelyet kóstoltam, a KIOSK-é volt. Itt először egy ceviche-t toltunk (citrusfélékben marinált hal, Dél-Amerikából), majd pedig jött szintén egy szarvasburger, melyre Alex a kézműves borok szakadatlan prófétája hívta fel a figyelmemet, miszerint nyers uborka is van benne, és jó. Hát, tényleg az volt, meg kell valljam.

2016-05-15_14_12_19.jpg

2016-05-15_14_12_30.jpg

Burgerfronton teszteltem még a Mezzo-ét is, ahol Angos marhafarokból készült a husi, és a Green Egg adott egy korrektebb füstös aromát - ez sem volt rossz.

2016-05-15_13_57_05.jpg

Ami nem burger, de említésre méltó: Robinson étterem, szarvasos krokett, hozzá ugyanilyen sonkával, meg egy kis grill tarjával - na, ha valami, akkor ez is nagyon bejött.

2016-05-14_20_57_21.jpg

A fesztivál egyik nyertes kajája volt nálam a félig bennfentes módra készített vaddisznó porchetta, calzone formában, a Panifico il Basilicotol. A hús ultralassan készült, és egészen egyszerűen zseniális íze volt, komolyan a legjobb dolog volt, amit kinn ettem.

2016-05-14_20_29_57.jpg

2016-05-15_14_53_00.jpg

Azután volt itt még arancini a leendő Jamie's Italianből, valamint jó kis marhaszegy az Egy Füst Alatt BBQ pop-up szekciótól, korianderes almasalátával, és házi barbecue szósszal, valamint lángos a Fritútól.

2016-05-15_18_29_42-2.jpg

Végül desszertként a Salon Étterem sós vanília édesköménnyel című történetével zártunk, ami ránézésre ugyan tükörtojásként festett, de végül egy nagyon finom kis lezáró kerekedett belőle.

2016-05-14_20_24_55.jpg

Ez volt idén a Gourmet, volt még ezen felül rengeteg eső, szél, napsütés, meg színpadi fellépés, de hogy ha kíváncsiak vagytok, milyen is a hangulat, jövőre gyertek ki ti is!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr928723426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása