A kilencedik kerület is szépen erősödik, immár mindenki minimum 4-5 olyan helyet is tudna mondani, ami simán kiemelkedik az átlagból és jó cuccot ad. A Kantinban már korábban is tiszteletem tettem, most pedig visszatértem egy újabb látogatás erejéig, hogy ismét kardélre hányjak pár marhát.
Természetesen ez az ételeket jelentette, de mielőtt ez megtörtént volna, konstatáltam, hogy bizony a belső is emberesen újra lett dizájnolva, így már egyre inkább hasonlít egy jó kis amerikai hangulatú kajáldára. Ráadásul, a Facebookról az is kiderült, hogy a kurrens food truck lázat meglovagolva ők is beújítottak egy büfékocsit, amely hamarosan elkészül, szóval a nyáron, fesztiválokon ezzel is viszont lehet majd látni őket.
Ha már Amerika, kezdésnek rendeltem is egy olyan üdítőt, melyet bizony idáig még sosem láttam. Ez az új magyar brand, a Tikkadt szöcske, amely egy újfajta interpretációja a kólának, és ha el tudunk vonatkoztatni a Coca-Pepsi kettősétől, én mondom nektek, teljesen korrekt lett.
A következő tétel egy jófajta steak lett, márványsajtos öntettel, és kunkori Twister krumplival. Az adag kellemesen emberes volt, a sült krumpli a mai napig nagy kedvencem, a steak pedig ízvilágában hozta az elvárhatót. A márványsajt ízvilága bizony megosztó lehet, de mivel én imádom, ezért csak azt tudom írni, hogy tök jól passzolt a húsomhoz.
Egy étel nem étel - tartja a mondás, így következőnek egy másik USA-beli klasszikusra mentem rá, a Philly Cheese Steakre, azaz a sajtos steak szendóra. Ez nem más, mint egy jó kis bagettben steak-szeletek, rengeteg sajt, és némi zöldség.
A fromage itt két formában is jelen volt, az egyik a klasszikus, a másik pedig a sajtszósz, ami biztosította a szendvics kellemes szaftosságát is. A steak adja magát, kellemes, omlós verzió, a zöldségek terén pedig saláta és koktélparadicsom adta meg azt, amire szüksége van a szervezetnek, kellemes kis lakomaként.
Majd elfelejtettem, hogy a Kantinban a tematikus hetek mellett (előzőleg olasz volt, most pedig amerikai) sörvacsora is készülődik: úgy fest stratégiai partnerük a Zirci Apátsági Manufaktúra, így az ő söreikkel lesz egy jó kis rendezvény nemsokára.
És végül az anyagiak: a steak 3000 forint környékén mozog, a szendó 1700, úgyhogy árak tekintetében sincsen gond. A házhozszállítás mostanában szünetel, így ha akartok egy jó Kantinos kaját enni, akkor irány a Mester utca!