Burger Blog

BpBurger (180) - BRKLYN

2016. április 22. Jancsa Jani

A hetedik kerületben bizony nagyot kell löknie annak, aki újat akar mutatni - bármilyen téren. A BRKLYN nevezetű helyről bizony mindenki tudja, hogy éjjelente iszonyat bulik szoktak ott lenni, de azzal már kevesebben vannak képben, hogy gasztronómiailag is tud újat mutatni. Mi most ez utobbiról mesélünk.

2016-04-15_18_56_04.jpg

Péntek este hétre érkeztünk, amikor még lazább volt a helyzet. A földszinten, az étterem-részben ültünk le, és gyorsan teszteltük is a ház limonádé-kínálatát egy málnás, valamint egy klasszikusabb, uborkás verzióval. Nemrég volt étlapváltás, így bizonyos ételek jöttek, mások mentek, és elkezdődött a válogatás.

2016-04-15_18_58_18.jpg

Először is érkezett egy krém-szelekció. Ebben padlizsánkrém, tonhalkrém, valamint kéksajt-krém volt fellelhető, hozzá rozmaringos grissinivel. Baromi finom volt mind a három, nehezen is tudtunk választani közülük, így inkább gyorsan megettük mindet.

13010631_1287975544564273_1183809993285040926_n.jpg

Következő lépcsőként a ház pastramiját kóstoltuk meg, ami bizton állíthatom, jelen pillanatban az egyik legjobb a városban. rozskenyérben, mustárral, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva, mellé pedig jalapeno, és savanyú uborka dukált.

2016-04-15_19_22_54.jpg

Ezután jött a kánaán. Kezdem a burgerrel, ha már ez a blog neve is, valamint ezen a ponton elnézést mindenkitől, mert néhol csak FB-s fényképeim lesznek - a Camera+ app megtréfált, és elrontott egy csomó képet, kínos, igen kínos.

12670486_1282720381756456_196954216762399245_n.jpg

Szóval a burger egy nagy deszkán érkezik, házi paradicsomszósszal, és kis fritukosárban steak-burgonyával, már jó kezdés. A zsömle Marmorstein, finom, ahogyan azt megszoktuk. A tökéletesen mediumra sütött húspogácsa mellett érkezik még jó sok sajt és ropogós bacon is az egyenletbe, valamint hagymalekvár, és jó sok zöldség, mert a vitamin is fontos. Nem a legfantáziadúsabb kreáció 2016-ban, de alap burgernek teljesen korrekt.

2016-04-15_19_34_52.jpg

Kétfajta burger létezik, a másik a jérce kódnevet viseli. Ebben panko morzsába panírozott falatok találhatóak egy szuperjó szósszal nyakonöntve, a köret pedig saláta, mert fontos vigyázni a vonalainkra.

11224123_1268211529874008_7952212132101792878_n.jpg

Emellett ettünk még kacsát káposztás nudlival, meg a hely non-street food alapú zászlóshajóját, a bbq malaccsülköt, ami tényleg elég mámorítóan jó volt.

2016-04-15_19_53_10.jpg

Árak tekintetében sem vészes a dolog a környékhez mérten, a marhaburger 2540, a pastrami 2140, úgyhogy ha a Gozsdu felé jártok, jusson eszetekbe, hogy itt is lehet - és érdemes- kajálni egy jót.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/brklynbudapest

Cím: 1075, Kazinczy utca 48

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr358646070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.04.23. 18:58:49

A bbq malaccsülök mitől non-street food? A Mangalica és társa is árul hasonlót a Karaván udvarban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2016.04.23. 19:00:10

@Étteremkritikus: attól nem lesz valami street food, hogy a Mangalica árul olyat :D amugy gondolatvilagilag, egy burgert de még egy pastramit is hamarabb megfogsz két kézbe, mint egy csulkot krumplipürével
süti beállítások módosítása