Burger Blog

De ki az a Luther?

2016. február 19. Jancsa Jani

Ez a kérdés már korábban is felmerült: reformátor, aktivista, énekes, netán egy londoni nyomozó? Nos, hát ez attól függ, hogy miről van szó? Jelen esetben egy fánkburgerről és az bizony bitangjó!

bamba0202-1.jpg

A Luther burgert eredetileg Luther Vandrossnak tulajdonítják, de az nem teljesen eldöntött, hogy ezt ő találta volna ki, vagy csak neki volt a kedvence. A lényeg nem is ez, hanem, hogy miről is beszélünk konkrétan? Ez bizony egy klasszik amerikai donut (anno még Krispy Kreme volt), melybe kerül egy jókora marhahúspogácsa, rajta sajt, plusz két szelet ínycsiklandozóan ropogós bacon. Édes és sós ízek, szevasztok.

vandross-luther-512635454e769.jpg

Ha emlékeztek, jópár éve már volt egy kezdeményezésünk a Varietével, amikor is behoztuk egy napra ezt az amerikai klasszikust, és ti már akkor is imádtátok. Ha februárról beszélünk, a fánk alaposan adja magát, így került fel most a Luther a Bamba Marha étlapjára is, egy kis csavarral. A fánk lyukas, úgy ahogyan kell, a marhahúspogácsánkról már az egész városban ódákat zengenek, a bacon meg jó mindenhez, de a trükk nem itt rejlik.

2016-02-09_19_44_12.jpg

A bónusz bizony két részletben érkezik, az egyik a mogyoróvaj, amelyet a husira teszünk rá, az átmelegszik, és a textúráján kívül hoz egy olyan iszonyat jól passzoló ízvilágot a burgerbe, melyet el sem hisztek nekem addig, amíg meg nem kóstoljátok. Erre csak ráadás a juharszirup, így maxolódnak ki a különböző ízprofilok egyetlen hamburgeren belül. Azt garantálom, hogy ilyen kombóval nem találkoztok a kedvenc sarki burgerezőtökben!

bamba0202-4.jpg

Ja igen, és ha tudjátok a titkos jelszót, teszünk bele nektek újhagymát is, a frissesség jegyében. Amerikából viszonylag gyorsan átérünk Kanadába, így az ehavi köret pedig (ha már itt tartunk) a poutine, ami nem más, mint sült krumpli, kis sajtdarabkák, és egy jófajta gravy - odakinn ezért megőrülnek az emberek, legyen hát így itthon is. A repjegyet megspóroltuk nektek, ez a legkevesebb, amit meg(t)ehettek!

Disclaimer: a Bamba Marhában én találom ki hónapról hónapra az étlap új elemeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr358389770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.02.28. 14:07:31

Bevallom őszintén, hogy négyünk közül senkinek sem volt bátorsága megkóstolni ezt az édes burgert, pedig egy Hellfire sem akadály. Viszont a novemberi libamájas és a januári Sloppy Joe nagyon jó volt! :)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2016.02.28. 14:08:33

@Étteremkritikus: pedig ez nem kifejezetten édes, erről a mogyivaj+hús+bacon kombó gondoskodik :)
süti beállítások módosítása