Burger Blog

BpBurger (171) - KOLLÁZS Brasserie & Bar

2015. december 23. Jancsa Jani

Nem is tudom, hol kezdjem ezt az írást. Minden évben van egy (vagy jó esetben több) olyan hely, ahová ha bemegyek kóstolni, elkap a hűha érzés a kajától. Na, nem köntörfalazok tovább, ez idén december elején most megint megtörtént a Kollázsban.

2015-12-03_18_11_54-1.jpg

A hírt, miszerint Hadzsi (azaz Hadzsala Krisztián) ide jött dolgozni a Robinson után, már korábban is hallottam, és már csak azért is kíváncsi voltam arra, hogy itt milyen dolgok mennek. Az étterem a Four Seasons Hotel aljában helyezkedik el, de attól teljesen függetlenül, és már a belépés pillanatától kezdve mindenki olyan szinten (talán már túlzóan is) készséges és kedves, amilyet ritkán lát az ember.

A beltér amúgy az Art Nouveau stílus jegyében lett összehozva, és a Lánchíd-budai oldal kilátással kombinálva egy olyan egységet alkot, amiből már csak a Great Gatsbyt hiányolom, és teljes lenne egész. Ja meg pár tüllszoknyás lányt, mert miért ne.

2015-12-03_17_52_12.jpg

Mivel erre az oldalra történik az írásom, könnyen ki lehet találni, hogy burgerekről lesz szó, ráadásul kettőről is. Az első a ház burgere, ami viszont rögtön fel is rúgja a hagyományokat, és még engem is elgondolkodtatott. Ugye az a hitvallásom, hogy a burger a darált húsnál kezdődik, és ha egyben van benne a hús, akkor az csak szendvics. De mi van akkor, ha a hús darabjaira szedve található meg benne, konfitálva, és mégis pogácsára formázva? Nehéz ügy, de ha ilyen formában jön, ahogy én is kaptam, azt mondom, hajlandó vagyok lazítani az elveimen.

2015-12-03_18_12_19.jpg

De ne vágjunk a dolgok elébe. A Kollázs burger egy méretes fadeszkán érkezik meg, jobb oldalt a burgerek, balfelé pedig a körítés érkezik, utóbbiak között található házi sült burgonya, káposztasaláta, házi savanyított zöldség, illetve mustár és ketchup is, mindegyik kiváló minőségben.

A zsemle nagyon kellemes kis darab, vajas, finom állagú, bármikor elfogadnám. A hús, mely ugyan pogácsára volt formázva, de lassan készült marhaszegy, egészen egyszerűen fantasztikus volt: omlós, szaftos, ízes.

2015-12-03_18_13_28.jpg

Itt azonban még nem állt meg a történet, ugyanis jöttek ám még meglepetések. Az egyik a sütőben fonnyasztott paradicsom a zsömle tetején belülről, mely azonfelül, hogy iszonyat jól nézett ki, még egy jókora adag umami-bombaként is szolgált. Ez alatt pedig házi remulád pihent, mert végülis miért ne.

2015-12-03_18_13_14.jpg

A húsra ráolvasztva sajtocska pihent, ezen pedig szintén házilag marinált hagyma kapott helyet, a roppanósság és a minimális savak jegyében. A hús alatt volt még sali, és az egész úgy volt tökéletes, ahogy.

2015-12-03_18_01_29.jpg

Ha csak egy sima teszt lett volna ez, akkor most abba is hagynám, de ezúttal érkezett még egy burger, csak nekem, csak most. Ez, már most mondom, nincs az étlapon, ne is keressétek, lehet rám fújni, meg irigykedni- és jelen esetben van is miért.

2015-12-03_18_01_48-1.jpg

Szóval ez a második burger teljesen más karakterisztikát hordozott már csak külsőleg is, mivel, ahogy a képen is látszik, a fekete dominált benne. A költőien szép elrendezés azonban elég sok mókát rejtett, mondom is, hogy miért.

2015-12-03_18_01_33.jpg

Először is, fekete zsömle, oké, ilyet már láttunk. Na, de mi történik, ha a száraz fekete zsömlét ledarálják? Lesz belőle fekete morzsa, melybe a kis házi véreshurka-golyókat tudják panírozni, majd kisütni, ami ezáltal szintén fekete les. Duplán is, ha értitek, hogy mondom.

2015-12-03_18_03_14.jpg

A hús szintén nem darált, hanem sült, szálaira szedhető, vaddisznó, mennyei ízzel, és egy jókora adag ráolvasztott sajttal. Petrezselyem, és gombák kaptak még helyet a tányéron, és ha látvány és ízek totális kombináciüjáról szeretnék beszélni, na ez itt megtörtént.

2015-12-03_18_03_53.jpg

A Kollázs egy igen érdekes hely, egyrészt iszonyat fancy, másrészt viszont hívogat mindenkit, hogy térjen be, mivel a burgerek a legfelsőbb színvonalon helyezkednek el, de tartogathat még egyéb meglepetéseket is a hely, melyeket most nem lövök le. A burger ára 3100, és a lényeg: itt a karácsony, egyetek egy jót - mondjuk itt!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/kollazs

Cím: 1051, Széchenyi István tér 5-6.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr148169566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása