Kijött már mindenfelé, hogy a világon milyen drága burgerek vannak, arannyal, kaviárral, meg anyám kínjával, de lássuk be, most csak ezért nem fogunk Londonba menni, akármilyen luxy is. Szerencsére nem is kell, mert a Tuning most megemeli a szintet, és megmutatja, milyen is az a valódi rongyrázás - mikor, ha nem karácsonykor!
Először is mutatom, mi lesz a menü, egyenesen a Facebookról:
Japán KOBE (nem összetévesztendő a wagyuval) marhából készült burger ami (egy 200 gr. Kobe húspogácsa, 40 gr. vadhússal a zsírtartalom kiegyenlítése végett), töltve fehér szarvasgombával, calvadosban érlelt libamájjal. Mogyoróhagymás majonéz iráni sáfránnyal, szarvasgombás kaviárgyöngyök, Pata Negra sonka, édesburgonya chips feketebors mártással, füstölt Maldon sóval, valamint a buci is egy sörrel készült fekete szarvasgombás csodabuci.
Az egyes összetevők külön-külön sem olcsók: a Kobe ára 250-500 euro/kg, a fehér szarvasgomba 1500-2500 euro/kg, a Pata Negra sonka ára 100-150 euro/kg, a kaviárról meg ne is beszéljünk. Felröppent egy olyan hír is, hogy a hatos asztaltársaságok kapnak egy üveg Dom Perignon Brut-ot is, mert miért ne. Meg házipáleszt, nyilván! A kaját amúgy a külföldön edződött Tóth László séf fogja prezentálni, akitől már korábban is ehettünk jókat, szóval most sem kell félni, hogy megremegne a keze.
Erre most mit mondjak? Nyilván ott a helyem! De mikor? A dátum 2015. december 22, este 7 óra, amikor is a tematikus este főszereplői a fentebb említett tételek egy burgerbe zárva. Nem túlzás azt állítani, hogy burgertörténelmi jelentőségű esemény lesz ez, amelyre jelentkezni a Tuningnál lehet. Ja és miért mondtam, hogy ez lesz az itthoni valaha volt legdrágább? Hát, mert az ára 200 000 forint helyett csaaaaaaak 40 000 - ami, kövezzetek meg, de tényleg nem sok ahhoz képest, hogy vehetnénk a jegyet Japánba ha Kobe-t szeretnénk enni.
Minden egyéb infó a Tuning Facebookján, aztán robbantsuk fel azt az ízatombombát!
Az 1. és 3. képeket a Tuning Facebookjáról kölcsönöztük.2. kép: Bagi István