Burger Blog

BpBurger (163) - Kantin Steak & Burger

2015. szeptember 23. Jancsa Jani

A címben szereplő hely már visszatérő vendége a blognak, csak egy kis trükkel, ugyanis nem feltétlen ilyen néven futott idáig. Volt már Fregatt, rendeltem is innen, de alanyi jogon, saját helyiségben most operál először. Le is teszteltem hát, gyorsba-okosba.

2015-09-10_20_16_22.jpg

A diner a Mester utcában fekszik, ami dinamikusabban fejlődő környék, mint elsőre hinnénk, főleg, ha azt is hozzáteszem, hogy a körúthoz közelebbi végén található. Az étterem belső dizájnja még fejlesztés alatt áll, de az amerikai hangulat elcsípése már egészen jól halad.

2015-09-10_20_13_58.jpg

Kezdésnek két burgerrel nyitunk, mert ha már lúd, legyen kövér. Az egyiknek már maga a húsa is kuriózum, ugyanis vaddisznóról beszélünk, ami nem általotta azért életét adni, hogy a tányérunkon kössön ki - bár ezt ő lehet nem tudta előre. Az ízletes, zöldfűszerekkel dúsított pogácsán kívül még füstölt sajt, és pikáns mustárszósz, valamint zöldségek kaptak helyett a burgerben.

A zsömle minden esetben fényes tetejű, kicsit édeskésebb ízvilágú, belül pirított verzió volt, teljesen jól ment a burgerekhez.

2015-09-10_20_30_29.jpg

A másik, amit kóstoltunk, a hedonizmus csúcsa volt, három húspogácsával (fél kiló hús, atya-gatya!), megpakolva mindennel. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere: cheddar sajt, zöldségek, pirított hagyma, pont úgy, ahogyan azt kell.

2015-09-10_20_32_32.jpg

Ha valaki azt hinné, hogy ennyi étel mellé már nem fért köret, az nagyon is téved, ugyanis rámentünk egy házi káposztasalátára, melynek a színe lilább volt a megszokottnál, ízben pedig tökéletesen hozta az elvárható élményt. Emellé kérhetünk még rántott hagymakarikát, és házi steakburgonyát is.

2015-09-10_20_30_48.jpg

Másnak a desszert valami fagyika lenne, de én bevállalós napomban érkeztem, ezért rámentem még egy lazacos gnocchira is. Na, ez is király darab volt, kellemes, ízletes, ajánlani tudom simán. Mindemellett a megújult étlapon találhatók még levesek, illetve tésztafélékkel is bővült a választék.

2015-09-10_20_47_51.jpg

Árak tekintetében a burgerek 1190-től 2690-ig tartanak, de ez utóbbi már a tripla találatot takarja. Lehet jönni ebédelni is, ekkor menü várja a környék szorgos irodistáit, szóval ha éhesek vagytok, és a környékre vetett sorotok, akkor indulás, vár a Kantin!

Cím: 1095, Mester utca 34.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/EredetiK

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr757810750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tommm 2015.09.23. 21:53:42

Néhány hónapja, a nyitás hetén próbáltam ki ezt a helyet egy cimborával - eredetileg a Pesti Burger és Bárba tartottunk, de aztán megláttuk a Steak & Burger feliratot...

Lehet azóta fejlődtek valamicskét - bár a képen nem túl meggyőzőek- de akkor borzasztó gyenge volt. Ebben az árfekvésben bőven ízletesebbet lehet kajálni máshol, nem beszélve arról, hogy a aki felveszi a "Steak & Burger" nevet, az álljon bele a sztoriba és verjen oda, inkább legyen drágább.

Kb ugyanez a helyzet a Corvin Sétányon nyílt Epic Burgerrel, ott is nagyon hangzatos a név ééééés a kaja sem ehetetlen, de a burger "average", nem "Epic".

Bocs a kifakadásért.

eredetikantin 2015.09.27. 15:36:14

Szia Tommm! Örülünk, hogy benéztél hozzánk. A nyitás hetében azért valóban küszködtünk kisebb-nagyobb problémákkal, no de egy étterem nyitása sosem egyszerű feladat. Viszont az eltelt időszakban rengeteget dolgoztunk azon, hogy minden valóban a lehető legjobb legyen. Hogy meg tudj győződni arról, ez valóban így van, felajánlunk neked egy vacsora meghívást. Részletekért kérlek írj az eredetikantin@gmail.com e-mail címre

keshudioo 2015.11.24. 08:41:16

Baratnommel ma neztunk be a helyre. Tetszett a minimalista, amcsi dizajn, illetve rajtunk kivul epp senki nem volt a vendeglatoi egysegben, ami nekunk kulon orom volt. Felszolgalo lany imadni valo, legszivesebben hazavittuk volna. Az etelek (fuszervajas, panirozott csirke es negysajtos quesadilla) 15 perc alatt az asztalunkon voltak, valamint kaptunk bemelegitesnek egy kis tal foldi mogyorot. Hazi limonadejuk ott facsart citrombol, lime-bol, narancsbol istenire sikeredett. Kelloen szensavas es edes volt (en nagy limonade rajongo vagyok). Valogatos baratnom imadta a csirkes etelt, steak burgonyaja nagyon finom, nem tocsogott az olajban. A quesadilla mennyeire sikeredett, bar en nem vagyok nagy quesadilla szakerto. Hamburgerert mentem, csak nem kivantam a hamburger zsemlet magat, ezert valasztottam. Negyfele sajt, csirkemell, lila hagyma, kukorica, paradicsom, s keresemre jo kis csipos jalapeno. Baromi jo volt, legjobb, amit eddig ettem. Csokigolyota meg ramentunk volna, de mar nem volt eleg hely a gyomrunkban, rajtam a quesadilla is kifogott. :)
Nagyon jo kis hely, en szivbol ajanlom! Kovetkezo korom pedig tenyleg hamburger lesz.
süti beállítások módosítása