Az Oktogon mostanában a megújulás központja. Ebbe a körbe szállt be a Friday's is, mivel az itteni éttermük teljesen új dizájnt kapott, illeszkedve ezzel az amerikai trendbe. Új étteremhez pedig új burger is dukált, ezt kóstoltam most én.
Mindenek előtt azonban vertem egy milkshake-et, ha már nagyban hirdetik a burgerek alatt az étlapon; és melyik másikat is választhattam volna, mint az Oreosat.
Na, ezt mondjuk lehet nem kaja előtt kellett volna intézni, mert olyan szinten laktató, hogy kábé desszertnek is elmenne.
Azért nem is lennék én én, ha nem maradt volna hely, így őszinte örömmel vetettem rá magamat a burgerre, amikor az megérkezett.
A Southwest burgerről nem árt tudni, hogy ez az első olyan burgere mostanában a TGI-nak, amelyik csípős, és nem csak olyan finomkodóan, hanem tényleg, korrektül oda tud verni. Ezért főképp a zöld chilis majonéz a felelős, de nyilván a szeletelt jalapeno paprika is odateszi a maga részét.
Mindezeken felül található még a burgerben pico de gallo, egy jó adag guacamole, valamint Monterey Jack sajt is, a már jól ismert húspogácsa mellett természetesen.
És, hogy milyen a burger? Tüzes, mint a menyecske, és forró, mint a babám szíve. Egy kicsit bővebben: a majonéz elég szemét tud lenni, viszont a guac pont megfelelően ellenpontozza a lágyságával a dolgot, így lesz egy harmonikus, kerek egész a végén.
Árügyileg 3390 forintot kell kipengetnünk, ebben pedig már a köret is benne van. A Southwest burgerrel végre egy csípős verzió is került a portfólióba, így aki ezekért őrül meg, az is meg tudja találni a számítását az étteremben. Nekem bejött.