Burger Blog

Frankie & Benny's, Luton Airport

2015. augusztus 10. Jancsa Jani

Egy fárasztó, 12 órás utazás közepén jött el az ebéd időpontja, amikor a lutoni reptér egyik központi, és szemmel láthatóan turista-etetőjét választottuk meg erre a célra - dehát mondjuk a reptereken minden erre van kitalálva, nem?

2015-05-20_15_22_15.jpg

Beülve 0,12 másodperc múlva már jöttek is felvenni a rendelést, ami nem is lehetett más, mint burger, különböző fajtákból. Egyedül TJ bohóckodott valami calzone-szerű cuccal, de elmondása szerint az is teljesen finom volt. 

Nyilván pattant is hozzá egy jófajta pint Carling, a burgerből a választás pedig a ház legjobbjának mondott Black Pepper Mayo-ra esett, egy állítólagos cajun fűszerezéssel (bár, hogy mit értettek ez alatt, azt nagyon nem részletezték).

2015-05-20_15_22_18.jpg

2015-05-20_15_22_24.jpg

A sült krumpli hozzá sima hasáb volt, semmi extra, és kaptunk hozzá egy küblinyi chili relisht is, ami nélkül halál száraz lett volna az egész, de így teljesen jó volt mártogatni.

2015-05-20_15_22_28.jpg

A zsömle teljesen egyszerű, gyorséttermi-minőségű szezámmagos valami volt, nem volt rossz, de sok élményt nem is adott.

2015-05-20_15_22_49.jpg

A húspogácsa különösen vicces volt, mert ugye egyrészt én már kóstoltam pár mindent, másrészt pedig fel volt tüntetve, hogy beef, viszont dögöljek meg, ha nem olyan íze volt, mint az Ikeás húsgolyóknak! Ez számomra nem szidás, mert akár tetszik, akár nem, bejön az a cucc, csak érdekes volt burger-környezetben találkozni vele.

2015-05-20_15_26_02.jpg

A szokásos zöldség feltéteken felül volt még benne speckó borsos majonéz, és ennyi, nagyon nem mentem a falnak tőle.

2015-05-20_16_28_20_hdr.jpg

A burgernek amúgy nem csak a (love) szósza volt borsos, hanem az ára is: magában közel 12, sörrel, jattal 17 volt, mégpedig fontban, amiből inkább most ne számoljuk ki, hogy az mennyi is forintban.

2015-05-20_16_28_40.jpg

Külön érdekesség még, hogy itt a reptéren tudtam először megkóstolni a híres Krispy Kreme fánkot, ami ugye a Luther burgernek is az eredetije. Hát, mit ne mondjak, iszonyat finom, becsokizás.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr57693696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aleb19 2015.08.11. 00:06:09

a gond az ilyen fagyasztott ill. por alapanyagokkal operalo exmekis szakacsokat foglalkoztato halozatokkal,hogy igenytelen kajat szerviroznak agyondizajnolt placcon

paráznabillegető 2015.08.11. 00:06:17

na, nem vagyok rá büszke, de dolgoztam az egységben pár hónapot séfként. no, nem lutonban, de ez most mindegy.
ritka szar burgerjük! hogy nem mentél falnak tőle, még szép, de szerencsés vagy, hogy budinak sem!
ellenben: a pizzájuk kibebaszott jó.

Stella_421 (törölt) 2015.08.11. 00:06:20

Cajun fűszerezés az eredetileg olivaolaj összekeverve chili paprikával, sóval, cayenne-borssal, hagymapor, fokhagymapor, mustárpor, őrölt kömény, fehérbors, bazsalikom és kakukkfű...Jó étvágyat :-)

siriq111 2015.08.11. 08:59:01

Egy masik helyen, szinten airport, ismerem is a volt general manager-t. Iszonyat durva melo de minoseget adtak amibol csak lehetett.

siriq111 2015.08.11. 08:59:03

@aleb19: Nem a frissesegrol hires az alapanyag de ha jo az iranyitas, jol is csinaljak meg.

siriq111 2015.08.11. 08:59:05

Egyebkent eleg sok lancolatot ismerek, igy tudom mibol keszitenek enni valot.

mongoose 2015.08.15. 17:54:06

Ha már Lomdon akkor a következő helyre kell elmenni egy valamire való burgerzarándoknak:Chessington Palace
A név ne tévesszen meg senkit. Egy török(?) halsütöde-gyorsbüféről van szó ami kvázi talponálló (1,5*3 méter), a helyi vasútállomás mellett. Na és amit még nem láttál és nem ettél: Bemész és egy vitrines hűtővel találod magad szemben, amiből kiválasztod a neked szimpatikus húspogácsádat, amit a szaki felbasz a mögötte 45 fokban elterülő faszenes(!) grillre, ahol a szemed láttára készre süti, a végén meg kérsz bele amit akarsz a klasszik burgerfeltétek berkein belül. Minden patent, minden friss és egy fél fontos burger (gyk.25dkg) csak 3.40,- helyi egység. Leglábbis ennyi volt vagy 4 éve mikor ott jártam. Sehol egész Londonban nem ettem az után olyan finomat. Az első harapásnál túlzás nélkül kijött egy könnycsepp. Igaz, hogy mary jane is jelen volt azon az estén de aztán újra és újra mikor ott ettem teleélveztem mindent. Tessék-lássék:
www.yell.com/biz/chessington-palace-kebab-and-fish-bar-chessington-7553383/
süti beállítások módosítása