Burger Blog

Vendégpost: Ellen’s Stardust Diner, New York

2015. július 27. Jancsa Jani

Szoval, iden vegre megadatott hogy eljutottam New Yorkba, ahol a fobb nevezetessegek mellett a gasztronomia oltaran is aldoztunk. Ettunk steak-et, beultunk pizzazni, kiprobaltuk a tipikus amerikai donutot es nem utolso sorban termeszetesen Hamburgert is. Utobbit Jancsa Jani aka. Burgerpapa nem kis oromere, aki meg az utazas elott felkert eme megtisztelo feladatra, egy hamburger tesztre a Nagy Alma sziveben... hozzateszem, nem sokat kellett gyozkodnie.

img_9316.JPG

A következő írást régi harcostársam, cimborám, és Utolsó Éjjel alapító bloggertársam Dián Gee aka @brigetio28 követte el, aki a Nagy Almába látogatott el egy jó burgerezésre - és még sok másra (a szerk.)

Beneveztunk egy filmes turara, ahol a kiindulo helyszin az Ellen’s STARDUST Diner volt, ami tobbek kozott a Szex es New York-bol is ismeros lehet. Carrie Bradshaw itt szokta reggeleit kezdeni, illetve csevegni baratnoivel a sorozatban. Nagyon szimpatikusnak tunt a hely mar elsore, eldontottuk, hogy a tura vegen egy jo amerikai hamburgerre befizetunk itt.

img_9307.JPG

Mar a belepeskor nagyon szivelyesen fogadtak, mindenki nagyon baratsagos volt, a hangulat pedig nagyon csaladias. A legnagyobb meglepetes mar az asztalunkhoz menet ert, mikor is az egyik pincer mellettem epp egy musical reszletet enekelt a mikrofonba, majd mikor o befejezte egy kollegaja folytatta, majd ez igy tovabb… Konkretan mintha egy szindarab kozepebe csoppentem volna, vagy a Sakaltanya cimu film eneklos jelenetet neznem premier planbol, csak a helyszin egy etterem...

img_9311.JPG

Nagyon hamar magaval ragadott a hagulat es a hely varazsa, ezt csak fokozta mikor a mellettem levo asztalon megpillantottam az adagokat, akkor mar tudtam h itt nagy zabalas lesz...

img_9308.JPG

En egy Mighty Mo fantazianevu burger mellett tettem le a voksomat, ami egy dupla sajtburgert takar, salataval, paradicsommal, amerikai sajttal es egy specialis szosszal. De 11 masik burger kulonlegesseg kozul valaszthatunk az etlaprol. De kerhetunk levest, teszta etelt vagy akar szendvicset is.

img_9312.JPG

Mighty Mo magaban sem volt kis adag, de minden burger hazi burgonya korettel erkezik a tanyerunkra, uborka, extra paradicsom es salata kisereteben. Mar a rendeles felvetelnel megkerdezi a pincer, hogy a hust mennyire sussek at... mindent a kedves vendeg izlese szerint – ujabb pirospont.

img_9315.JPG

Az amerikai eleterzes miatt meg egy Dr. Peppert kikertem, hogy teljes legyen az elvezet. Mikozben pedig fogyasztod a show nem all meg. Ha eppen egy szuletes napos van az etteremben, a szemelyzet egy emberkent kezdi enekelni a Happy Birthday-t, de aktualis kedvenc slager vagy epp egy John Travolta – Olivia Newton John duett is felcsendulhet a Grease-bol.

img_9314.JPG

Desszertnek egy tortaszeletet a batrabbak meg bevallalhatnak, ha maradt meg kapacitas a gyomorban vagy esetleg fagyi illetve shake elegitheti ki, azt aki valami edesre vagyik.

wp_20150612_003.jpg

Egy szo mint szaz, nagyon jot ettunk! Nagyon tudom ajanlani a helyet barkinek, aki New Yorkba latogat, az etel es a hangulat miatt is. Ez tipikusan olyan hely amit nem szabad kihagyni senkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr367639922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

21 ezer Ft 2015.07.30. 09:14:47

A lényeg (képek) hiányzik :)

miszter88 2015.08.03. 12:44:59

nem látod a képeket te ökör ?
süti beállítások módosítása