Burger Blog

BpBurger (157) - Pista Bá'

2015. július 09. Jancsa Jani

Aki otthon van a burgerek világában tudja, hogy a defaulton túl akad pár olyan jellegzetesség is, ami még az USA-ban is csak egyes államokra, területekre jellemző. Ilyen például a steamed, azaz gőzölt burger, amelyet már George Motz is bemutatott például, és csak Connecticutban lelhető fel. Meg Budapesten.

2015-06-11_17_11_03-1.jpg

A Pista Bá' nem ismeretlen számunkra, hiszen tavaly már láthattuk az ő verziójukat a pastramira, most pedig úgy döntöttek, hogy a burgerbe is beszállnak. Nyilván ők is látták, hogy valamit csak extravagánsan érdemes csinálni, vagy sehogy, így lett a gőzburger.

2015-06-11_18_05_59.jpg

A bisztró (vagy minek nevezzem) amúgy így nyáridőben rendelkezik terasszal és benti hellyel is, a Madách téren helyezkedik el, és nincs is jobb, mint egy a ház sörét kortyolgatni némi pálinkával addig, míg ki nem érkezik a burger.

Én rögtön a duplára mentem rá, ami ugye a nevéből fakadólag tartalmazott két húspogácsát, sajtot, karamellizált hagymát, majonéz alapú házi szószt, és az egész ciabattában volt tálalva, mivel ide a sima zsemle nem volt elég.

2015-06-11_18_24_12.jpg

A gőzöléses technológia előnye, hogy a hús egy teljesen más hőkezelési metódussal készül el, mintha sütnénk, és így az állaga és az íze is teljesen más. Szoktam sokszor mondani, hogy "érezni benne a marhát" - nos ez jelen esetben hatványozottan igaz, mivel az ízek totál bennemaradtak. Az egy dolog, hogy iszonyat folyik és szaftos, de az ízvilágban is teljesen azt hozza, amit várunk.

2015-06-11_18_32_45.jpg

2015-06-11_18_24_47.jpg

Rajta a ráolvasztott sajt csak erősít a dolgokon, és mivel a szendvicsemben mindebből kettő is került, így dupla volt az élvezet - szerintem a hedonizmus kifejezést egy burgerre vetítve itt és most ki is maxoltuk. A ciabatta kellemes, friss, a hagyma és a szósz is teszik a dolgukat, de az egyértelmű főszereplő itt a hús, akármit is csinálunk.

2015-06-11_18_28_25.jpg

Egyféleképpen lehet ezt a szintet még magasabbra emelni, mégpedig egy kis fekete fokhagymával, amit ha bátrak vagytok, ti is kértek bele, ugyanis ilyenkor az umami (úúú-mamiii) is beugrik a játékba - tökéletes.

2015-06-11_17_44_38-2.jpg

A szimpla gőzburger ára 1480 a dupla verzió 1980. Mindig mondom, hogy az olyan burgereket érdemes keresni, melyek valami újat mutatnak - na, hát a Pista Bá'-é pont ilyenek. Ha komolyan gondolod (meg akkor is, ha nem), irány megkóstolni!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/Pistabadeli

Cím: 1075, Madách Imre út 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr437573152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása