Ha a negyedik kerületben laktok, akkor van egy igen jó hírem: a Charlie Loft nem elég, hogy remek burgereket kínál, a nyár beköszöntével egy olyan megepetést is tartogatnak nektek, hogy a grillpult adja a másikat.
Ha emlékeztek, egyszer már írtam erről a helyről, azonban nem is olyan régen visszatértem, és csodák-csodája, kitárult előttem a világ. Na jó, ha nem is a világ, de a hátsó traktus, amely idáig el volt rejtve, most nyitottá vált, és egy különterem után megláttam a kertet, ami gyakorlatilag megduplázta a befogadóképességet.
Itt kapott helyet a lávaköves grillpult is, ahol jó idő esetén sülnek a jobbnál jobb burgerek. Mivel a múltkor néhányan meggyanúsítottak, hogy kislány vagyok, most rámentem a duplára. Itt úgy néz ki a történet, hogy a már jól ismert zsömlét nem kettőbe, hanem háromba vágják, és mindegyik szabad része kap egy jófajta a pirítást a grillen.
A húsokból is kettő van ezáltal, hiszen mint tudjuk, párosan szép az élet. Mindezeken felül megy bele még egy jó adag hagyma, paradicsom, saláta, és természetesen a sajt, amely kellemesen ráolvad a pogácsákra. A jól eltalált házi szósz pedig egybeköti az egészet, hogy teljes legyen az egység.
Köretnek steak-jellegű burgonya érkezik, valamint egy kis tálkában jalapeno-karikák, hogy aki szereti, ha csíp, Matula bácsi, az is meg tudja találni a számítását.
És, hogy milyen a burger? Nos, ahogy a mondás is tartja, a több néha több, és ez jelen esetben is tökéletesen igaz. Nagyon tetszett például, hogy a hagyma, mely a grillpartik örökös nagy királya, szuperül átvette a lávaköves sütés ízét, így egészen olyan illúziót hozott létre, hogy ők is kaptak egy kis időt a grillrácson, pedig nem! A húsok kétségkívül módfelett ízletesek voltak, és mire elfogyott a burger, én is csak szuszogni bírtam.
A Charlie burger ára 2350 forint, és ami erősen értéknövelő szolgáltaltás, az a belső kis kert. Kérjünk egy jó sört, limonádét, meg egy burgert, és élvezzük a kerti grillpartik tagadhatatlan élményét - ráadásul még mosogatni sem kell utána.