Burger Blog

Őrületes párbaj közelít: Steak vs. Burger

2015. február 24. Jancsa Jani

Nem sok olyan helyet tudok, ahol 100 db felett van az értékelés, és mind az összes 100%-os. Na, a Tuning mára ilyenné vált, de ők nem ülnek ezzel a babérjaikon, hanem hónapról hónapra új kört vállalnak. Most épp azt, hogy kiderítsék: a húsaik burger, vagy steak formában finomabbak. The game is on!

2015-02-19_17_45_28.jpg

Ezt természetesen nem csak úgy hasraütésre teszik: amint a múltkori sörvacsinál, most is lesz négy alkalom, négy márciusi szerda, melyre helyfoglalással lehet jelentkezni, de erről lentebb, miután elmeséltem, milyenek is a húsok.

2015-02-19_17_22_19.jpg

Előételnek egy jófajta pármai sonka érkezik, salátaágyon, sárgadinnyével, krutonokkal, pont egy kis kellemes kezdés, ráhangolódás a hamarosan következő húsokra.

2015-02-19_17_21_58.jpg

A burgerek miniatűrizált formában jönnek, balról jobbra láthatjuk a Wagyut, a Black Aberdeen Angust, valamint a Hereford Angust. A feltétek a burgereken olyanok, melyekkel a sörvacsin találkozhattunk.

2015-02-19_17_45_14.jpg

Ugyanilyen sorrendben érkeznek lentebb a steakek, mind tökéletesen mediumra sütve. Köretnek a már megszokott, de nem megunt házi steakburgonya érkezik, egy speckó, Távol-Keleti fűszerkeverékkel megszórva, komálni fogjátok.

2015-02-19_17_34_38.jpg

És, hogy mi lett a sorrend? Nos, nem akarok senkit sem befolyásolni, de nyilván kell írjak valamit, így nálam az eredmény a következő lett.

2015-02-19_17_46_09.jpg

Az biztos, hogy a wagyu és az aberdeen esetében nehéz eldönteni, hogy a steak, vagy a burgerhúsa jobb, mindkettőnek ott a pro és a kontra is, így esetükben döntetlent hirdetek. Annyit még hozzá kell tennem, hogy amikor én kóstoltam a wagyut, most jobban bejött, mint előző alkalommal, valószínűleg a zsírtartalma volt más, de így sokkal inkább adta.

2015-02-19_17_47_34.jpg

A Hereford Angus esetében nálam egyértelműen a burger nyert, a steak itt már túl rágós volt, nekem annyira nem jött be.

2015-02-19_17_46_31.jpg

Desszertként mi más lehetne, mint a királyságos csokiszuflé, ahogyan azt kell.

2015-02-19_18_31_18.jpg

A menü elfogyasztásához most is előzetes bejelentkezés szükséges, ára pedig 7500 forint / fő, melyben most az italok nincsenek benne, de a Tuningot ismerve úgyis lesz valami helyszíni kedvezmény rá. Dátumok: március 4, 11, 18, 25.

2015-02-19_17_50_14.jpg

És, ha már itt tartunk, nagyon úgy fest, hogy a burgervonat nem áll meg, és májusban ismét valami nagy durranásra készülnek. Egészen konkrétan azt olvashattuk a Facebookon, hogy kibérelnek majd a Kertész utcában egy parkolót, ahol az eddigi szuperburgerekből lesz egy kóstoló rendezve, mint például a Rockefeller, vagy a Shiitake, ráadásul csakis a mostanában futó prémium húsokból, mint a Black Angus, nebraskai Omaha, és persze a Wagyu. Sőt, nyártól pedig cateringben is fognak nyomulni, szóval esküvők, céges rendezvények, team buildingek, masszív házibulik, mostantól nem lesz kérdés, mit esztek.

2015-02-19_17_49_57.jpg

De visszatérve: a parkolóban lesz minden: óriássátor, gyereksarok, rodeobika (!), kézműves csapolt sör, vizuál, lounge dj, szaxofon, meg egy csomó más minden. Időpontot meg árat még nem árultak el, de valószínűleg majd időben ez is kiderül a Fácséról.

2015-02-19_17_32_35.jpg

Mit is írhatnék még: szerintem már semmit, nagyjából mindent tudtok, irány a Tuning, és keljenek versenyre a szájakban az ízek!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr807207465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása