Tavaly márciusban volt annak a napja, amikor is ellátogattam a 11. kerületben a Waxxba, hogy ráteszteljek a burgerre. Nemrég láttam FB-n, hogy új a séf, bővült a kínálat, úgyhogy én is visszakukkantottam, hogy mi a helyzet.
Hát, jó sok új burger, annyi szent, úgyhogy nehéz is volt a döntés, hogy mire is essen a választás. Elsőként egy szerb verziót választottam, melyben az extrát az ajvár és a lilahagyma brutális kombója adta.
Minden burger egy klasszikus jellegű buciban volt tálalva, kicsit sok, de ízletes, finom, szóval nagy gond nincs vele. A marhahús ízvilágra jó, de kicsit darabos, szerintem még egy darálás jót tenne neki.
A második burgernek beválasztottam a sertést, és milyen jól tettem. Az a helyzet ugyanis, hogy sertésből elég nehéz jó burger csinálni, ráadásul úgy, hogy nincs túlfancyzve, hogy mangalica, anyámkínja. Pont ezért csodás dolog, hogy a Waxxosoknak sikerült, sőt, továbbmegyek, ez a majonézes kápsztás, lyoni hagymás szendó bizony fővárosi szinten is teljesen jól értelmezhetően fogalmazza meg a sertésburger dolgot - próbáljátok ki!
A harmadik verzió sem szűkölködött a különlegességekben: a marhahúspogi mellé tiroli szósz, mozzarella, és aszalt paradicsom érkezett, és ezt felfoghatjuk mintegy a caprese saláta átértelmezésének is, kiváló ötlet, és remek ízek!
Desszertnek egy fahéjas almahabra mentem rá, örök klasszikus kombó, könnyed, finom tutiság.
A burgerek 890-990-ig mozognak, mellé lehet sült krumplit is kérni, és nemsokára menü is lesz! Legyetek akár közeli egyetemisták, vagy ne, azt mondom, menjetek egy jót enni, vagy épp inni a Waxxba, nem fogjátok megbánni!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/waxxgasztrobar