Burger Blog

BpBurger (141) - Attaboy Streat Food Bistro

2015. január 22. Jancsa Jani

Bizony, jól olvassátok, a budapesti burgerházhozszállítás egyik királya beülős helyet nyitott, hogy megmutassa, mit tud akkor, ha a la carte kell megetetni az éhes szájakat. Nyilván én is felkerestem őket, főleg, hogy már jóval korábbról is volt összehasonlítási alapom.

2015-01-13_18_14_42.jpg

A Rákóczi úthoz egészen közel elhelyezkedő bisztró nagyon modern belsőt öltött, dizájnos, menő, magasított faasztalokkal, nagy pulttal, galériával, simán el tudnám képzelni mondjuk a tengerentúlra is. Saccra olyan 35-40 ember tud leülni összesen, szóval akár nagyobb társasággal is jöhetünk. 

2015-01-13_18_14_58.jpg

Ha rálesünk az étlapra, láthatjuk, hogy a korábbi közönségsiker burgerek kibővültek hot-dogokkal, a pizzák és a saláták pedig maradtak, valamint ezeket kiváló sörökkel és egyéb keményebb szeszekkel tudjuk lekísérni. Bár az Atta pizzák is kiválók, nyilván, hogy a burgerekre mentünk rá aktuális tesztelőtársammal, BurgerCard Vitivel.

2015-01-13_18_26_12.jpg

Kezdésnek két burgerre támadtunk, melyek mondhatni signature verziói a helynek: a régről ismert Hurt Lockerre, valamint az új versenyző Smokin Ace-re (filmkedvelők előnyben)!

2015-01-13_18_32_06.jpg

Ahogy megérkeztek a burgerek, máris rájuk vetettük magunkat. A zsömle pont jó méretű és textúrájú, a külseje nagyon kellemesen ropog. A húsok benne mediumra sütöttek (nyilván ha jobban átsütve szeretnéd, akkor úgy akkor kapod, de ne szeresd), a vékonyabb fajtájúak közé tartoznak, de ennek ellenére baromi ízletesek, csupán só és bors fűszerezéssel a marha íze átjön benne.

2015-01-13_18_34_18.jpg

A Hurt Locker most is abszolút kedvenc lett, a tarkabors mártás pedig zseniális, de legalábbis én nagyon imádom. A Smokin Ace lilakáposztával és bbq szósszal támadt, nagyon jó kis összeállítás volt ez is.

2015-01-13_18_32_54-2.jpg

Nem bírtuk ki, hogy ne menjünk rá pár hot-dogra, elvégre egyszer élünk, így három is elénk szaladt. A virsli ennél mindig sarkalatos kérdés, úgyhogy rákérdeztünk: 80%-os hústartalommal rendelkező frankfurti található benne, ami több, mint korrektnek mondható, akárhogy is nézzük. A kifli emellé kicsit rusztikusabb, nem a klasszik gőzölt verzió, de megkóstolva azt mondhatom, hogy ez is teljesen jól teszi a dolgát.

2015-01-13_18_32_26.jpg

Nekem a Shep Dog, és a Texas jött be a legjobban, előbbi a klasszikus bajor receptet követi: pirított savanyú káposzta és hagyma, valamint sali és mustár található benne, míg a Texasban jalapeno és csípős salsa koronázza meg a hangulatot. A Shrooms név ismerős lehet, mivel a hasonló nevű burger koncepcióját emelték át egy az egyben: szatégomba, plusz mustáros-borsos tejföl érkezett.

2015-01-13_18_32_32.jpg

Desszertet már nem bírtunk enni, de azért kikértük: egy elképesztően omlós csokis browniet pakoltunk be az arcunkba, majd talicskán hazatoltuk magunkat.

2015-01-13_18_55_59.jpg

Az árak tekintetében is teljesen jól állunk: burgerek 1190-1490-ig vannak, körettel ez az ár 1450-1750-ig tart, a dogok pedig egységesen 690-be kerülnek. Az Attaboy egy nagy változásra szánta el magát, amikor a kiszállítás mellett megnyitotta a beülős helyét, de mind a lokáció, mind a bisztró, mind pedig az ételek azt támasztják alá, hogy ezt bizony nagyon jól tették.

Cím: 1075, Síp utca 4.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/AttaboyBudapest

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr747096413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása