Az Oinos nem is olyan régen nyitott meg, ráadásul egy olyan helyen, a Rákóczi téri csarnok aljában, ahol aztán ezerrel zajlik az élet. A tematika szerint egy olaszos-boros hely ez, ahová azért csak-csak belopózott a burger is, mert az manapság ugye elég menő.
Ugyanilyen menő a beltér is, modern, dizájnos, kékes fényű a berendezés, ahol olyan 40-50-en tudnak leülni kábé. Gyorsan ki is rendeljük az adekvát limonádét (elvégre ebédidő van), majd pedig rendelünk két burgert is.
A kínálatban kétfajta lehetőség létezik, az egyik az amerikai a másik pedig a francia burger.
Mindkettő fatálon érkezik, alatta egy kicsit funkciótlan, és felesleges sütőpapír, hozzá pedig egy kis fémedényben sült krumpli. Ehhez kérhetünk ketchupot vagy mustárt is, a fajtája pedig nem más, mint a klasszikus csónakburgonya, láttuk már épp eleget.
A zsömlék házi készítésűek, az egyik kicsit túl is sült, hatalmas darabok. Odabenn már nem ennyire rossz a helyzet, ízre kalácsos, teljesen rendben van, csak egy kicsit túlvezérelt, pár dekával kisebb is bőven elég lenne.
Szintén mindkét burgerben ugyanaz a húspogácsa rejtezik, ez szintén korrekt, kellemes ízvilágú, nem túlfűszerezett.
Az amerikaiban mindemellé érkezik még bacon és cheddar, mustár és ketchup, ami kicsit lehúzza a dolgot, valamint zöldségek, köztük nyers uborka, ami pedig frankón érthetetlen itt is.
A francia verzió egyértelműen legjobbja a grillezett kecskesajt, ez egyszerűen annyira jó volt, hogy messze kiemelkedett az egész étkezésből, valami fantasztikus élményt nyújtott.
A két burger között 100 forint eltérés van (1490-1590), és bár nagyon nem váltja meg a világot, egy étkezésre korrekt lehet, noha itt lehet, hogy pont nem ezt kérném, található más, izgalmasabb tétel is az étlapon.
Cím: 1084, Rákóczi tér 7.
Elérhetőség: https://www.facebook.com/OinosWineBarBistrot
KOMMENTELNÉL? MOST MEGTEHETED!