Burger Blog

Zsötemburger

2014. július 01. Jancsa Jani

Eljött a videók hete! Minden nap mutatok egy videót, amit talán már láttatok, de talán még nem! Ezek a Street Kitchen gasztromagazinban jelentek meg eredetileg, és most pedig ide is belistázom őket.

Ez a videó volt az első a csatorna idei indulásakor, és egy valódi szerelemburgert készítettem benne! 

 

A Zsötemburger valójában nem egy szendvics, hanem a szerelem két zsömle között. Ráadásul, ha ez nem lenne elég, teletömtem olyan afrodiziákumokkal, amelyektől garantáltan állni fog a bál, ha a szátokba teszitek eme finom falatokat! 

Jani vágykeltő káposztasalátája

Egy-egy fej káposztát és édesköményt, valamint egy szál angolzellert felvágunk csíkokra, majd mindezt beleöntjük egy salátástálba. Egy kis tálban összekeverek egy jó adag majonézt egy kupica folyékony füsttel, teszek bele egy kevés ecetet, sót, és mustármagot, majd egy habverővel jól összekeverem. Ha ez kész, beborítom vele a zöldségeket, majd miután ez megvan, egy kevés kapormagot hintünk rá. 

2014-02-08 10.50.09-2.jpg

Cupido epres ketchupja

Fogunk egy fél doboz paradicsompürét, beleöntjük egy aprítóba, majd megküldjük olyan 10-15 deka eperrel. Szórunk bele egy kevés füstös pirospaprikát, ecetet, római köményt, cukrot, és végül egy fej csilivel koronázzuk. Összemixeljük, és már kész is, ízlés szerint még az ízeken balanszolhatunk.

2014-02-08 16.10.05-1.jpg

Vénusz osztrigája

Az osztrigát óvatosan kibontjuk, majd ha ez megvan, a levét leöntjük, és kukoricaliszt - tojás - zsemleporzsa panírba forgatjuk, az óvatosabbak kétszer is. 180 fokra hevített olajban pár perc alatt ropogós aranybarnára sütjük. 

2014-02-08 15.03.51.jpg

Ámor húspogácsája

15-18 dekás marhahúspogácsát megformázunk (az én tippem például a nyak 75-25-ös hús-faggyú aránnyal), a közepén kis bemélyedést formázunk, majd mindkét oldalán, kis olajon ha szükséges, a kellő ideig sütjük (2-4 perc, a kívánt átsültségtől függően), majd pihentetjük az összeszerelésig. 

Ha mindez megvan, kettévágjuk a zsömlét, ezt megpirítjuk a hús szaftján a serpenyőben. Ha ezzel is végeztünk, ráütünk egy tükörtojást is a serpenyőre, a zsömlékre pedig elkezdjük felhalmozni a belevalókat. 

Alulra jön az epres ketchup, rá pedig a káposztasaláta. Erre következik a hús, még egy pöttyenet ketchup, rá az osztriga, és végül a tojás, szigorúan szív formában. 

2014-02-08 15.11.09.jpg

Ha igazán eltökélt vagy, bontasz mellé még egy pezsgőt is, és a maradék epret pedig a poháron szervírozod. 

Jó ét-vágyat!

TETSZETT A VIDEÓ? KÖVESS BE FACEBOOKON, VAGY INSTAGRAMON, MERT OTT ÉRKEZIK A TÖBBI! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr386446939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása