Burger Blog

BpBurger (114) - Szalonspicc

2014. május 13. Jancsa Jani

A Szalonspicc tipikusan az a hely, amit tudtam hol van, de kábé életemben nem jártam benne, a borbárok amúgy sem annyira természetes választásaim, szemben a kézműves sörözőkkel. Most azonban, hogy néhány hete már van hamburger, ez a hely sem kerülhette el a sorsát.

2014-05-05 18.05.51.jpg

A Lövőház utca még mindig nagy kedvenc, mind a felhozatal, mind pedig a feeling miatt. Vele szemben a Nemo figyel, mi pedig a teraszon ülünk le, hogy körbenézzünk kicsit. Ha bekukkantanánk, bár ez elsőre nem észrevehető, odabent egészen jó tér van leülni, a dizájn is pofás, a konyha pedig többé-kevésbé látvány jellegű, és egészen kicsi. Kíváncsi vagyok, mi fog itt készülni.

2014-05-05 19.40.35.jpg

Elsőként egy jó kis előétel-tál érkezik, háromféle mártogatóssal, a rilette világbajnok, és a tökmagkrém is nagyon jól megállja a helyét.

2014-05-05 18.11.37.jpg

A szortiment első darabja egy miniburger, briós jellegű zsömlében, balzsamecetes salátával, coleslaw-val dúsítva. Aranyos kinézetű kis falat, a csirkemell pont jól harmonizál a salátával és az édes bucival - erről többet nem is tudok mondani.

A következő a Classic burger, melybe tuningként kértünk cheddart és bacont. Kinézetre csillagos ötös, a zsömléje egy Jókenyér-féle édesebb ízvilágű, vajas buci, patentül megpirítva. Sajnos ez csak átmeneti megoldás volt ottjártunkkor, és mostanra már lecserélték - kár, mert életem egyik legjobb zsömléje volt, hands down.

2014-05-05 18.37.35.jpg

A hús egy jófajta Gál Józsi-félepogácsa, a bacon sem a szokásos tucattermék, a Sonkástól érkezik a Fény utcai piacról. Emellett még hambiszósz, saláta, és paradicsom érkezik. A burger összhatása iszonyat jó, a paradicsomból kicsit túl sok, de ezt leszámítva szinte tökéletes.

Következő kóstolónk egy kecskesajt burger, hozzá sült burgonya és a hambiszószként szolgáló mártogatós. A krumpli a jól ismert mirelit csónakburgonya, frissen ropogósra sütve, ezzel gond nincs. A sajt szélei kicsit szárazak voltak, de odabenn az ízvilág a várhatót tökéletesen hozta. Mellé paradicsom, saláta, szósz.

A harmadik burger húsát csirkemell adja, összekeverve káposztával. Nekem ez a kombó annyira nem jött be, kicsit túl tömörnek is éreztem. Alatta egy mézes mustáros jellegű szósz figyelt (ha jól emlékszem), minden más ugyanaz.

2014-05-05 19.03.32.jpg

Nem múlhat el étkezés desszert nélkül (dehogynem, mondta a dietetikusom): a Szalonspicc díjnyertes macaronjait kóstoltuk, és bár mind elképesztően jó volt, a kedvencem itt is a sós karamellás lett. Ez az az ízvilág, ami bármikor jöhet, imádom.

2014-05-05 19.14.15.jpg

A burgerek alaphangon 1290-be kerülnek, a coleslaw mell 390, a sült krumpli 590. A Classic burger sajttal baconnel egyszerűen olyan szinten állati jó volt, ami még engem is meglepett: semmi fakszni, jó hús, kiváló zsömle, és korrekt belevalók. A Szalonspicc idén tavaszra megcsinálta a környék legjobb burgerét, amiért még a Rózsadombról is érdemes lejönni.

Adatlap

Nyitvatartás: 12-24.

Cím: 1024, Lövőház utca 17.

Honlap: http://www.szalonspicc.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/szalonspicc

Telefon / asztalfoglalás: (30) 861 9006

4sq: http://goo.gl/j7axPL

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr946127830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása