Burger Blog

A nyár slágere lesz: Kandalló Kert

2014. május 12. Jancsa Jani

A Kandallóról nem kell mesélnem. Az elmúlt másfél év sikertörténetét prezentálták, melyről én is írtam már nem egyszer. Most meglepő hirtelenséggel újabb fába vágták a fejszéjüket, és megmutatják, hogy a szabadtéren is van helye ennek a klasszikus fűtőeszköznek.

2014-05-09 21.57.19-2.jpg

Nem is akárhol történt meg a nyitás, a Klauzál utca lett a helyszín, Butcher's Kitchen, Puli jobbról, W35 Rom balról.

2014-05-09 22.14.07.jpg

Egy murvás parkolót feleztek meg, így ha belépünk, balra látható az Üvegtigrisre hajazó, dilis bulldoggal díszített lakókocsi, jobbra pedig a Kandalló Kert.

2014-05-11 00.35.16-2.jpg

Sörpadok, összecsukható székek és kerti asztalok adják meg az alapját a kerthelységnek, melyben csúcsidő esetén akár 100-150-en is beférnek.

2014-05-10 00.39.33.jpg

Ehhez kelleni is fog az a batár nagy pult, melynek egyik végében készülnek a burgerek, valamint a világbajnok gofrik, Bia titkos receptje alapján.

2014-05-09 22.29.15.jpg

A másik végén történik a nyolckaros sörcsap, a Kapucínus adott plusz kettőt, nyilván mind kézműves, és az italszortiment is jött a nagy üzletből. Van egy nagyon tuti Kandalló Koktél, uborkával, bodzaszörppel, meg szesszel - zseniális.

2014-05-09 23.31.25.jpg

Hátul egy konténervécé található, ez is teljesen jó, sokkal elegánsabb, mintha pár tojtoj lenne beüzemelve, fesztiválfeeling pro.

2014-05-09 21.56.30-1.jpg

A pult kivilágítása is jeles, az embernek tényleg kedve támad beülni, főleg, hogy kétoldalról hatalmas tűzfalak vannak, és mindez a város közepén egy igen jó deal, szabad levegő, jó hangulat, később még lampionok is lesznek - mi kell még.

2014-05-09 22.29.31.jpg

A félhivatalos megnyitó múlt csütörtökön volt, én pedig pénteken és szombaton - a hivatalos opening napján - is lenéztem fogyasztani. Előbbi napnak a végefelé W35 Dani is átkukkantott, és ahogy a fényképen is látjátok, ilyen véres harc dúl a konkurencia közt. Vagy nem.

2014-05-09 23.32.34.jpg

Nem írtam még a burgerről, ami bizony nem teljesen ugyanolyan, mint amilyet a Kandallóban kapni.

2014-05-09 23.23.47.jpg

A húspogácsa egyrészt kisebb lett, 13 dekás (ez még mindig nagyobb, mint amilyet időnként máshol kapni normál címen), és ugyanaz a piszok jó, nem agyonfűszerezett marha, amit amúgy is imádunk. Komolyan, közel a tökéletességhez.

2014-05-09 22.44.54-1.jpg

A zsömle a Marmorsteintől érkezik, de ez egy másik verzió, krumplis fajta. Kicsit sósabb ízvilág, és baromi jó textúra, összenyomhatóság, és ezáltal kiváló hús-zsömle arány. Benne a szokásos dolgok, zöldség, savanyú, sajt, és egy kicsit modifikált hambiszósz nagyobb mennyiségben.

2014-05-09 22.44.12.jpg

Ja igen, és az ára a legjobb: bevitték egy ezres alá, így ehetünk marhát, csirkét, a közönségkedvenc kecskesajtosat, 950-ért. Van itt sok jó hely, de ez most az utca ajánlata.

2014-05-09 22.42.48.jpg

Persze ha köretet szeretnénk, azt is kérhetünk: a klasszikus coleslawt (350) már mindenki ismeri, de a házi hasábburgonya (550) bizony megint egy olyan dolog, ami után örömtáncot járhatunk, ráadásul fokhagymás tejföllel szervírozzák, a csajotok legnagyobb örömére.

2014-05-09 23.23.39.jpg

Mit is mondhatnék még, én azt gyanítom a Kandalló Kert mind a lokáció, mind a továbbfejlesztett burger miatt sikerre van ítélve. Az is sanszos, hogy velem is lehet majd találkozni errefelé, a nyár folyamán többször is, szóval gyertek, és érezzétek jól magatokat - minden adott hozzá.

Elérhetőség: 1072, Klauzál utca 17. (Facebook)

A Burger Blog Facebookját lájkoltad már? No és mi a helyzet az Instagrammal?

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr576146322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása