A Kandallóról nem kell mesélnem. Az elmúlt másfél év sikertörténetét prezentálták, melyről én is írtam már nem egyszer. Most meglepő hirtelenséggel újabb fába vágták a fejszéjüket, és megmutatják, hogy a szabadtéren is van helye ennek a klasszikus fűtőeszköznek.
Nem is akárhol történt meg a nyitás, a Klauzál utca lett a helyszín, Butcher's Kitchen, Puli jobbról, W35 Rom balról.
Egy murvás parkolót feleztek meg, így ha belépünk, balra látható az Üvegtigrisre hajazó, dilis bulldoggal díszített lakókocsi, jobbra pedig a Kandalló Kert.
Sörpadok, összecsukható székek és kerti asztalok adják meg az alapját a kerthelységnek, melyben csúcsidő esetén akár 100-150-en is beférnek.
Ehhez kelleni is fog az a batár nagy pult, melynek egyik végében készülnek a burgerek, valamint a világbajnok gofrik, Bia titkos receptje alapján.
A másik végén történik a nyolckaros sörcsap, a Kapucínus adott plusz kettőt, nyilván mind kézműves, és az italszortiment is jött a nagy üzletből. Van egy nagyon tuti Kandalló Koktél, uborkával, bodzaszörppel, meg szesszel - zseniális.
Hátul egy konténervécé található, ez is teljesen jó, sokkal elegánsabb, mintha pár tojtoj lenne beüzemelve, fesztiválfeeling pro.
A pult kivilágítása is jeles, az embernek tényleg kedve támad beülni, főleg, hogy kétoldalról hatalmas tűzfalak vannak, és mindez a város közepén egy igen jó deal, szabad levegő, jó hangulat, később még lampionok is lesznek - mi kell még.
A félhivatalos megnyitó múlt csütörtökön volt, én pedig pénteken és szombaton - a hivatalos opening napján - is lenéztem fogyasztani. Előbbi napnak a végefelé W35 Dani is átkukkantott, és ahogy a fényképen is látjátok, ilyen véres harc dúl a konkurencia közt. Vagy nem.
Nem írtam még a burgerről, ami bizony nem teljesen ugyanolyan, mint amilyet a Kandallóban kapni.
A húspogácsa egyrészt kisebb lett, 13 dekás (ez még mindig nagyobb, mint amilyet időnként máshol kapni normál címen), és ugyanaz a piszok jó, nem agyonfűszerezett marha, amit amúgy is imádunk. Komolyan, közel a tökéletességhez.
A zsömle a Marmorsteintől érkezik, de ez egy másik verzió, krumplis fajta. Kicsit sósabb ízvilág, és baromi jó textúra, összenyomhatóság, és ezáltal kiváló hús-zsömle arány. Benne a szokásos dolgok, zöldség, savanyú, sajt, és egy kicsit modifikált hambiszósz nagyobb mennyiségben.
Ja igen, és az ára a legjobb: bevitték egy ezres alá, így ehetünk marhát, csirkét, a közönségkedvenc kecskesajtosat, 950-ért. Van itt sok jó hely, de ez most az utca ajánlata.
Persze ha köretet szeretnénk, azt is kérhetünk: a klasszikus coleslawt (350) már mindenki ismeri, de a házi hasábburgonya (550) bizony megint egy olyan dolog, ami után örömtáncot járhatunk, ráadásul fokhagymás tejföllel szervírozzák, a csajotok legnagyobb örömére.
Mit is mondhatnék még, én azt gyanítom a Kandalló Kert mind a lokáció, mind a továbbfejlesztett burger miatt sikerre van ítélve. Az is sanszos, hogy velem is lehet majd találkozni errefelé, a nyár folyamán többször is, szóval gyertek, és érezzétek jól magatokat - minden adott hozzá.
Elérhetőség: 1072, Klauzál utca 17. (Facebook)
A Burger Blog Facebookját lájkoltad már? No és mi a helyzet az Instagrammal?