Burger Blog

BpBurger (106) - Waxx Gasztrobár

2014. március 13. Jancsa Jani

Örömteli hír, hogy a tizenegyedik kerület masszívan képviselteti magát az egyre fokozódó burgerőrületben. Ma egy olyan helyet adok nektek, amely jogosan mutathatja meg a BME-s diákoknak, hová is kell menniük ebédelni.

2014-03-07 12.31.17.jpg

Köztudott a tézis, hogy Marika nénit és rettenetes burgereit a Műegyetemisták éltetik, de most olyat mutatok, hogy attól a falnak mennek: van egy baromi jó kis hely a közelükben, ahol ráadásul még laktató burger is van. A Waxx (mely nevét a gyertyáról kapta, de milyen hülye név lenne az, hogy VIASSZ), tavaly év végén nyitott, és látva, mekkora dili ez a burgeresdi, ők is felvették a kínálatba. Mindemellett napi menük, és házi desszertek színesítik a kínálatot.

2014-03-07 11.54.14.jpg

Belépve a volt rétesüzletbe balra egy pult fogad, szeszelési lehetőséggel, alul olyan 6-8 ülőhely magasított asztalokkal, a galérián pedig a mosdó mellett a Black Cabből már ismert szögletes alakú székek fogadnak. A belső dizájn nagyon ízléses, és a belmagasságnak köszönhetően a térérzet is kiváló. A konyha első felét ráadásul egy üvegfal választja el a nagyérdeműtől, így mi magunk is láthatjuk, mi történik épp.

2014-03-07 11.55.16.jpg

Természetesen burgert kértem, extra sajttal, ami olyan 10-15 perc után meg is érkezett. A köret hozzá sült krumpli, mirelit, de korrekt, mint ízre, mind adagra.

2014-03-07 12.08.43.jpg

A burgerből első ránézésre csak a zsömle látszik, fényes sötétbarna teteje akaratlanul is a klasszikus oldskul alliterációt hozza fel. Szerencsére beleharapva megnyugodhatunk: bár a kalácsos életérzés megvan, a textúrája egészen korrekt, összenyomható, nem fullasztós.

2014-03-07 12.09.06.jpg

Ekkora zsemlébe akármit is teszünk, az el fog csúszkálni, így is tett a paradicsom-savanyú uborka-saláta kombó is a másik végén, úgyhogy inkább megbontottam a szendvicset, mielőtt az ölemben kötött volna ki. A hambiszósz saját, egy majonézes alapú, zöldfűszeres öntét, ami nagyon jó, szerencsére nem is fukarkodtak vele, remekül összefogja az ízeket.

2014-03-07 12.09.09.jpg

A hús olyan 15 deka környékén van, és meglepetés, vagy nem, de tény, hogy nagyon is jó! Teljesen átsütött, mégis laza szerkezetű, puha, és a fűszerezése is igazán rendben van. A ráolvasztott sajt trappista, de úgy gondolom, ebben a kategóriában ez teljesen korrekt is. És, hogy miért mondom ezt?

2014-03-07 12.14.11.jpg

Az ára miatt, ami a végére adja be a legnagyobb meglepetést: 480-tól kezdődik, de a legturbóbb, sajtos verzió sem több, mint 650 forint. A sült krumpli ehhez külön 300 valamennyi, és így még mindig az ezer forintos lélektani határ alatt maradunk; de kérhetjük pl. házi szörppel menüben is simán. Friss buci (mégha kicsit túlméretezett is), házi húspogácsa és szósz - a Waxx igen könnyedén a környék kedvence lehet, főleg az egyetemisták körében. Ja igen, és elvitelre is kérhetitek!

Adatlap

Nyitvatartás: 9-23.

Cím: 1111, Budafoki út 16.

Honlap: http://www.waxx.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/waxxgasztrobar

Telefon / asztalfoglalás: (1) 793 2474

4sq: http://goo.gl/cdIbx0

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr1005848902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása