Burger Blog

BpBurger (92) - Don Pepe

2013. december 13. Jancsa Jani

A burgervonat úgy zakatol mint egy ötórás Speedy J szett a száztizedik percben, és ennek semmi sem jobb bizonyítéka, mint az, hogy egy igazi klasszikus magyar lánc, a Don Pepe is felvette az állandó kínálatába. Sőt, nem is egyet, hanem rögtön ötöt, hogy válogatni is tudjatok, mi pedig fogtuk magunkat, és kilóinkat nem kímélve mindet leteszteltük - exkluzív speciál all-in-one írásunk következik!

2013-12-05 17.10.59.jpg

Az első versenyző a Csibés(z) burger volt, de mielőtt erre rátérnénk, elmondanám, hogy mindegyik burgerhez köretként jár a speckó, házi vágású Don Pepe burgonya, valamint a szintén különleges öntet, amely egy feneketlen tálkában érkezik. A krumpli nagyon jó ízű, ropogós, a szósz hozzá pedig szépen lassan lesz megnyerő, az elején is éreztem, hogy ütős, de a végére szinte alig bírtam abbahagyni a tunkolását. A legjobb az lenne, ha a burgerbe is ebből menne a szintén állandó ketchup + mustár helyett, az volna az igazi tutiság.

Szóval a csirke. A buci is minden esetben házi, finom, bár vastagnak tűnik, de jó textúrájú, szezámmagos, friss. A hús benne semmi faxni, roston mell, plusz hagyma, sali, paradicsom, és cheddar. Ez a verzió, bár semmi extra nem volt benne, már simán lenyomta a korábban tesztelt verziókat, bár én még mindig azt mondom, hogy a hamburger az marhából van.

2013-12-05 17.22.41.jpg

2013-12-05 17.23.15.jpg

Classic burger. Nos, innen kezdődik az izgalom, benne egy jókora marhahúspogival, olyan 15 deka környékén. Ízesítésileg worcestershire szósszal van bekeverve, az állaga pont jó, és az ízvilágába sem lehet belekötni. Mindemellé a zödségkörítés és a sajt ugyanaz, mint az előző körben.

A Cowboy burgerben már kezdődik a bugi, konkrétan a barbecue szósz, a ropogós bacon, a hagyma és a füstölt sajt formájában. Ez a füstös ízvilág az egész szendvicset belengi, és hihetetlenül nagyot dob rajta, nekem ez volt az egyik kedvencem az egész este folyamán.

Signature burgernek azt szokás hívni, amelyre a legbüszkébbek vagyunk, és valóban, a Don Pepe verziónak bizony nincs oka szégyenkezni. A tükörtojás mellett mediterrán sonkát, a szokásos zöldségeket, és jégsalátát találunk a burgerben, amely már a kinézetével is tiszteletet parancsol. A sonka egész egyszerűen zseniális ötlet benne, a bacon még mindig tuti, a szétfolyó tojáspedig minden szívet megmelenget még ebben a közelgő hidegben is.

2013-12-05 17.46.27.jpg

2013-12-05 17.47.27.jpg

A Sombrero burger az utolsó a sorban, és egy kis mexikói ízvilágot idéz meg: guacamole, jalapeno-karikák, a szokásos zöldségek és bacon gazdagítják. A paprika miatt kellemesen pikáns, az avokádókrém a színe mellett ízvilágban is hozzátesz, szóval aki kedveli a tex-mex vonalat, az ne habozzon, és kérje ezt.

2013-12-05 17.21.51.jpg

Amint már azt fentebb is említettem, nekem a hármas és a négyes számú versenyző jött be a legjobban, valamint azt ne feledjük, hogy a Don Pepe országosan gondolkodik, így nem csak a budapesti frissen lett sztárhentesekben és pékekben gondolkodik, hanem ugyanezt a minőséget tudja napi szinten biztosítani ugyanúgy Miskolcon is, mint Pécsen vagy Pécsett. A burgerek egységesen 1990 forintba kerülnek, és ebben ugye benne van a kellemesen méretes szendvicsen felül a köret és a nagy adag szósz is, szóval éhesek tuti nem maradunk.

Fontos, hogy a burgerek csak az a la carte kínálatban kaphatóak!

Adatlap

Nyitvatartás: 11-23.

Cím: XI. ker. Budafoki út 111-113. (de van több étterem is!)

Honlap: http://donpepe.hu

Facebook: https://www.facebook.com/donpepe.hu

Telefon / asztalfoglalás: 06 1 205 3810

4sq: http://goo.gl/V7nMvT

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr325676522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galád 2017.01.15. 12:10:22

Cowboy burger brutál. Mi van ebben a szószban? Nem lehet abbahagyni.
süti beállítások módosítása