Burger Blog

Öt csirke ha találkozik...

2013. december 12. Jancsa Jani

Rendeltünk már sima, és halas burgert, most pedig a csirkés verziókra került sor. Jó tudni, hogy a hús itt is a legkisebb szerepet tölti be, a zsömle végtelenül nagy mindenhol, az egyéb hozzávalók... nos, ezért olvassátok el a postot.

2013-12-04 19.24.48.jpg

Floridita, New York Rangers - Buci, Csirkemell, Feta, Johurtos öntet, Lilahagyma, Paradicsom, Saláta, Uborka | 990 forint

2013-12-04 19.25.19.jpg

A csirkemell rostlapon sült benyomását kelti ízvilágra, a fetás ízvilág bejön, a zsömle jó, de kicsit nyammogós, mivel szétázott. A nyers uborka még mindig érthetetlen, a lilahagyma egy kicsit dohos jellegű (na ezt meg végképp nem tudom hová tenni, lehet szállítás során történt ez vele?), és az egész csirkés burger nem annyira meggyőző.

2013-12-04 19.37.36.jpg

50 minutes, Western Burger - roston csirke,sajt,bacon,hagyma,mustáros szósz. | 1250 forint

2013-12-04 19.38.14.jpg

A teszt titkos nyertese egy műanyag dobozban érkezett, a hatalmas buci kalács-szerű, a Húsvét idén decemberben jön. A hús vékony, de puha, azonban alig érezzük, mivel a zseniális mézes-mustáros szósz, a rostlapon sült hagyma és a bacon teljesen elfedik. Az édes ízvilág nagyon fokozott, de talán pont emiatt a koncepció, bármily fura is, tökéletesen átjön.

2013-12-04 19.45.14.jpg

Tüzestál étterem, Mátrai burger - mátrai borzaska, jégsaláta, paradicsom, uborka, fokhagymás tejföl | 990 forint

2013-12-04 19.46.11.jpg

A lehetőség bőven megvolt benne, hiszen ki ne szeretné a klasszikus borzast egy jó burger köntösben? Sajnos a megvalósítás nagyobbat nem is bukhatott volna, bármilyen jól is nézett ki; mivel a csirke valami elmeborult petrezselymes krumpli-szerű tócsnis bundát kapott, én meg azt hittem megőrülök. A hidegben a tejföl kicsapódott, összeállt, ízélmény nulla, az egészet belengte egy rettenetes, ipari olajszag. Ja igen, és annyira nem érdekelt itt senkit a dolog, hogy még a paradicsom száras végét is belevágták.

2013-12-04 20.02.23.jpg

Attaboy!, Kentucky classic burger csirkével - rántott hagymakarikák, bacon, "coleslaw" káposztasaláta, házi buciban | 1250 forint

2013-12-04 20.02.49.jpg

Az Attánál az a koncepció, hogy minden burgert lehet kérni csirkés verzióban is, de sajnos hiába jó a marha, az ízharmónia a csirkével valahogy hiányzik. Remek buci, a káposztasaláta, a rántott hagymakarika, minden, de egyszerűen mégsem áll össze a dolog.

2013-12-04 20.08.37.jpg

Burgerland, Fitt burger - csirkemell, zöldségek, mustár, ketchup | 1090 forint

2013-12-04 20.09.18.jpg

Itt sincs semmi meglepetés, a klasszikus grill csirkemellet kapjuk a szendvicsünkbe, mellé a már-már védjegyként szolgáló kaliforniai paprika, nyers ubi, valamint annyi szósz, hogy azt már túlzásnak is éreztük.

Sajnos a 50 minutes burgerén kívül semelyiket sem tudom jó szívvel ajánlani, valamiért mindenki megállt a legegyszerűbb ötletnél, aki pedig nem, az is nagyot bukott az olajba fulladt borzaskával. A recept amúgy nem lenne nehéz: darált csirkecombfilé, panír duplán, kisüt, de majd akkor csinálok róla egy videót is, mert a kurrens kínálat egészen egyszerűen elszomorító.

(Postunkat a Foodpanda támogatta)

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr695676523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása