Mexikói kaja a Burger Blogon! Tudom, hogy ennek ti is annyira örültök, amennyire én, ezért is osztom meg veletek ennek a zseniális szuvidolt sertéslapockának a receptjét, amely sok friss zöldséggel és egy zseniális salsával együtt egy félbehajtott tortillába, majd a gyomromba került!
Hozzávalók a páchoz:
- Füstölt paprika
- Szárított koriander
- Római kömény
- Fokhagyma-granulátum
- Nádcukor
- Só, bors
- Ketchup
Ezeket úgy összekeverem, hogy egy sűrű pasztát kapjunk, majd jól belemasszírozzuk a húsba, amely most egy kilós sertéslapocka. Ha ez kész, fogjuk, vákumfóliázzuk, majd megmerítjük a 68 fokosra állított Sous-Vide Supreme-ben, 24 órán keresztül.
Amikor kész, kivesszük, a szaftját átöntjük egy lábosba, belefacsarunk még két narancsot, valamint felütjük egy deci barna sörrel.
Míg ez összeforr, a húst szétkapjuk rostjaira, kicsit gyönyörködünk benne, majd meglocsoljuk a nedűvel, és 230 fokra előmelegített "grill+felső sütés" üzemmódra állított sütőben pár percig kapatjuk.
Amíg kérget kap, jön a legendás Jani-féle salsa:
- 2 jalapeno paprika
- 2 chili
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 3 tomatillo
- olívaolaj
- só
Ezeket mind tegyük be egy aprítóba, és nyomjuk a gombot, míg a kívánt állagot el nem éri. Ha nincs ilyenünk, vágjuk őket nagyon apróra, és nagyon gyorsan keverjük őket össze.
Mihelyst ez kész, fogjuk a tortillákat, kicsit pirítsuk meg, ha vagányak vagyunk, lángon, ha nem, akkor serpenyőben is jó. Töltsük meg a hússal, jöhet rá a salsa, egy gerezd avokádó, valamint kockázott lilahagyma, és koriander. Ebből egy éhes ember kábé hármat tud megenni, vagy egy forgatáson, ahol van operatőr, és rendező, mindenki egyet-egyet.
Hogy milyen forgatáson? Hát olyanon, amilyennek a vége ez a videó lett!