Burger Blog

Libaburger @ Kandalló Kézműves Pub

2013. november 14. Jancsa Jani

Hétfőn volt Márton nap, és milyen véletlen, hogy a Kandalló egyik alapítóját is így hívják. Ezek után máris több jelentéstartalmat is tulajdoníthatunk a heti ajánlatnak, de talán annyira nem meglepő módon nem ez járt a fejemben, amikor beleharaptam a libabörzsörbe. Abba.

Tee_Template_845x445_2_1.JPG

Korábban már bőven adtunk hírt a lassan első évét betöltő pubról, aki nincs annyira képben az nagyon gyorsan kattintgasson, és teljen el a virtuális információkkal. Azt hiszem a hely törtétenében ez az első ilyen "időszakos promóció", így nem is volt kérdés, hogy el kellett látogassak kóstolni egyet. A lehetőség november 9-16-ig él, szóval amikor ezt olvassátok, még van pár napotok arra, hogy felkeressétek őket.

2013-11-11 19.46.59.jpg

Amikor megérkezik a rendelés, a ciabatta teteje a hagyományoknak megfelelően hanyagul rá sincs téve, és ezen a ponton elnézést a képekért, a korábbi kandallóbolt fényekkel még nem áll olyan jól, hogy ne kellett volna vakuznom, mea culpa; de mesélem, figyelj!

2013-11-11 19.47.14.jpg

Két részre bomlik figyelmünk, balra a hagymás cheddaros röszti pihen, rajta pedig újborral locsolt almás párolt káposzta. Bamm. Jobbra a hús viszi a főszerepet, rajta pedig egy szép nagy szelet egészben sült libamáj mosolyog ránk. Boldog napok.

2013-11-11 19.47.48.jpg

A ciabatta a szokásos rostlapon pirított, ropogós, Marmorstein-féle jóság, rajta saláta, házi szósz, valamint egy lilahagymalekvár vs. vörösboros körte keverék, de a hús! 18 dekás hízott libamell-pogácsa, zseniális ízzel, melyet a máj csak megkoronáz arra a pár másodpercre, amíg szét nem olvad a szádban. A köret is tökéletesen körít, a röszti egybeolvad a káposztával, és akárhogy is nézzük, pont jó.

A menü 2290 forintba kerül, a hét végéig kipróbálhatod, de miért nem foglaltál még asztalt? Mi is lehetne a búcsúmondat, mint ami a Márton-napi börzsör jelmondata: a több néha több.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr325619801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása