Burger Blog

Könyvajánló: Adam Richman - Így faltam fel Amerikát!

2013. november 06. Jancsa Jani

A Spektrumot sok mindenért hála illeti, többek között azért is, mert elhozta közénk Adam "megeszem, ha már nem mozog" Richmant, így nyílhatott számtalan Fald fel Amerikát nevezetű büfé, valamint mindenki számára vonzóak lett azok a versenyek, melyek vége egyértelműen csak hányásban végződhet. Magam sem tagadom, hasonlóképpen példaképemnek érzem az urat, így nem is lehetett kérdés, hogy amikor megláttam az egyik bolt könyvespolcán az ő nevével fémjelzett könyvet, annak bizony impulzusvásárlás lett a vége.

"Adam Richman, a világ legszórakoztatóbb "húsimádója" végre saját könyvében is megosztja rajongóival a legmeghökkentőbb éttermi élményeit, és elárulja azt is, hogy milyen viszontagságok között született meg a világ egyik legnézettebb tévésorozata, a "Fald fel Amerikát"

adamrichman.jpg

Lássuk be, a fentebbi fülszöveg elolvasása nem épp a legvonzóbb, de szerencsére a könyv ha sokkal többet nem is ad, mint amit ígér, a vártnál azért jóval olvasmányosabb, és ami nem elhanyagolható, egy csomó olyan kaját felsorol, hacsak említés szintjén is, amelyekről még én sem hallottam. Ilyen példának okáért a Szent Pál szendvics, a Slinger, a Tod Mun, vagy épp a Polish Boy.

A könyv amúgy városonként van fejezetekre osztva, és az ajánló ellenére köze nincs a sorozathoz, ellenben minden epizódnak két fő része van: nők, és ételek, nem feltétlenül ebben a sorrendben. Igen, jól olvastátok, Adamhez minden városban társul szegődik egy-egy hölgy az ismeretségi köréből, hogy aztán közösen fedezzék fel a várost gasztronómiailag és helyenként azért történelmileg is (meg időnként egymást is, de ez szerencsére csak a jóízlés határain belül van megemlítve). Van benne karnevál, tengerpart, forróság, és persze töménytelen evés; ráadásul minden fejezet végeztével kapunk egy-egy receptet is, amelyeknél persze sokkal jobbakat találunk a neten, de ez legyen a legnagyobb problémánk.

A könyv fordítása rendben van, noha pár fordulat visszatérően erőltetett, úgy gondolom kihozták belőle, amit lehetett, és főleg jó pont, hogy teljes mértékben olvasmányos, és érdekes, amit őszintén szólva, előtte nem gondoltam volna, hogy ezt fogom majd írni. A könyvet a G-Adam kiadó gondozásában kaphatjuk meg, akár már 2392 forintért is - szinte ajándék!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr705611783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása