A Nemo ugyan csak pénteken nyitott, akkor is próbaüzemben, de úgy gondoltam, megadjuk nekik az esélyt, maximum ha rossz nem írom meg; noha már több lájkolójuk van, mint nekünk, szóval idő volt már a felkészülésre. Mivel ezt ti is olvassátok, a verdikt már az elején nyilvánvaló.
A Nemo a második kerületet erősíti, abból is a Lövőház utcát, ahová idáig csak inni jártam a Shakesbeer / Gyöngy vonalon, és nagy valószínűséggel ezt a kínzó piaci hiányt hivatott fedezni a nemrég nyílt halazó is. A nevének megfelelően más nagyon nincs is, csak olyan dolgok, amik a vízben laknak, Navy SEAL búvárok kivételével.
Kint az utcafronton is leülhetünk, de a hideg idő közeledtével inkább a bentebbi részt ajánlom, főleg mivel a dizájn egészen szépre sikeredett: egyrészt a manapság olyan divatos faburkolat mindenhol visszaköszön, a másik oldalról pedig különösen jól rímel ez a bentebb többször is előkerülő türkizkék és fehér színre, így máris egy tengerparti mediterrán faluban érezhetjük magunkat (módjával persze). A hatalmas ablak pedig valamiért nagyon népszerű volt (a helyiség gyakorlatilag szuterén), kétpercenként megállt a tranzitközönség bebámulni.
Inni lehet pár kézműves sört, az itallap is szép, de mi két limonádét kértünk, valamint mi mást, mint fish & chipset, és egy lazacburgert. A konyha, amint az a nagy ablakon ki is van írva, egyelőre tesztüzemben nyomul, de ebből semmit sem vettünk észre, olyan húsz perc múlva megérkezett mindkét fogás az asztalunkra, igaz, olyan sokan nem is voltak. A konyha amúgy látvány jellegű, szóval ha szeretnénk akár be is állhatunk elé végignézni, mi hogyan készül, ugyanezen okból kifolyólag ha nem vagyunk éhesek, akkor is azok leszünk a felszálló fokhagymás-olajos illatok mellett.
A fish & chips egy klasszikus zsinórmértéke több dolognak is bárhol is járjunk: milyen a hal, milyen a panírja, és milyen a sült krumpli hozzá, na és persze a szósz sem mindegy. Én itthon az első ilyet még a drága (pun intended) Nordsee-ben ettem, és bár azóta például Brüsszelben is toltam egyet, ez itt erősen dobogógyanús. Egyrészt a hal igen jó, tőkehalból készül, kisebb darabokra van vágva, és a panír rajta elképesztően ropogós, még Heston bácsi is igazán boldog lenne, ha jönne a rop-o-gó méterével. A krumpli hozzá szintén on demand készül, ropogós, és a hozzáadott két szósz (jalapenos majonéz, édes chilli) is túlmutat a kötelező körön, amit elképzelnénk, és tud újat mutatni.
A lazacburger sajnos köret nélkül érkezik, ezt én néztem be, hogy nem jár hozzá, sebaj. Kinézetre nem rossz, bár azért a fényképen látszik, hogy a hús igen vékony benne, viszont vették arra a fáradságot, hogy nem csak egy steak van simán beleküldve, hanem legalább készítettek belőle egy húspogácsát, ami igazán dícséretes.
A zsömle, ha minden igaz az albán pékségből érkezik. Édes, kalácsszerű, és baromi tömör. Ha kapott is pirítást, nagyon félve történt mindez, és a külseje ropogósabb volt, mint a belseje; viszont így pedig túlzottan is sok volt a vastagság. Szerencsére kértem mellé egy kis chillis karamellt, ami viszont elképesztően jó volt, nagyon ajánlom mindenkinek aki szereti a két hozzávalót külön-külön is.
A buci alsó felén jégsaláta, apróra vágott olívabogyó, hagyma, és egy kapros jellegű hamburgerszósz pihent, ezeken pedig a lazacpogácsa, pont jól megsütve - aki kedveli a halat, az ezt is fogja, a lazacot elrontani azért nagyon nehéz.
A normál adag fish & chipset 1690-ért kaphatjuk meg, a burger 1390 (plusz krumpli 490), és ezen a ponton el kell fogadni, hogy a lazac, meg a hal bizony nem marhahús kilóárban kapható. A Nemo egy igen szimpatikus hely, és az is tuti, hogy még visszatérek, hiszen a grillen babypolip, garnéla is tintahal is van - de ez már nem a blog témái közé tartozik. Ja igen, és a névadásból azért hiányoltam egy kis olaszos jelleget, pedig akkor lehetett volna akár Nemo Da Buda is.
Adatlap
Nyitvatartás: 11.30-23.
Cím: 1024, Lövőház utca 16.
Honlap: -
Facebook: https://www.facebook.com/NemoBuda
Telefon / asztalfoglalás: (30) 476 5786
4sq: http://goo.gl/TYV68C