Amikor két hét alatt négy kedves olvasónk ajánl egy helyet, akkor az bizony burgerpápai intervencióért kiált. Így történt ez a címben szereplő sörözővel is, mely előtt már nem egyszer elsétáltam, de most be is tértünk - ennek a története ez a post.
A Móricz környékén több lehetőségünk is van, ha szeretnénk egy jó burgert enni: ott a Bölcső, egy remek házi készítésű csodával, és ott a kevésbé jó Wikinger is, ha már minden mindegy. E kettő közé szállt most be a Bajor Söröző, ahol az enteriőr... pont olyan, mint bármely más kocsmában lenne. Budán vagyunk, szóval nem késdobáló, de a kuuuanyázások repkednek, miközben a falra applikált nagyképernyős tévéről éppen az észteket osztja a magyar válogatott.
Burgert és sztrapacskát akartunk kérni, de sajnos utóbbi nem volt, így választhattunk volna még pizzát, vagy akár sörkorcsolyákat is. Pozitívum, hogy este fél tízkor még tudtunk burgert rendelni, szóval a konyha még működik, negatívum volt viszont, hogy fél óra kellett mindennek az elkészültéhez. Tegyük hozzá, mire kijött, szemmel láthatóan javarészt frissen és házilag készült minden, szóval ez egy jó sör mellett simán megbocsátható.
A burger nagyon kellemes kinézettel érkezik, kis zománcos pohárban bögrében burgonya, az egész egy deszkán, evőeszköz, ahogy azt kell. A burgonya már ránézésre is tetszik, de beleharapva Budapest egyik legjobb köretévé emelkedik, elmondom miért. Házi vágású, kisebb-nagyobb különböző darabok, frissen sütve, de nem olajos (!), ropogós, ámde nem túlsütött, és még fűszerből is jutott rá pont elég. Ez, egy sörözőben egészen egyszerűen csillagos ötös.
A szendvics zsemléje inkább laposabb és széles jellegű, szezámmal szórt, nem bolti tucat-termék. A teteje állati jól meg van pirítva, gyaníthatóan ugyanazon a lapon, ahol a hús is sült, viszont az aljára sajnos nem jutott ebből, így az meg is puhult a hús alatt.
Odabenn szép színes zöldségek fogadnak, darabolt saláta (újabb jópont!), alatta egy majonézes jellegű, ámde annál ízesebb szósz, elképesztő mennyiségű hagyma (én szeretem, de mondjuk van aki nem ennyire), és paradicsom várt. A sajt a húson lapka jellegű volt, nem is olvadt meg teljesen.
A hús első harapásra, nem tagadom, nagyon fura asszociációkat hozott fel, de pár falat után beálltak az ízlelőbimbóim, és rájöttem, hogy a fűszerezés lehet a ludas. Nem vagyok benne biztos, de fehérborsot sejtek az amúgy helyenként medium/well-done hús ízének hátterében.
A burger plusz köret 1100 forintba kerül, hozzá egy sört már olyan 400-ért kapunk, és az adag bőséges (én meg szégyenbe kerültem, mert olyan fáradt voltam edzés meg fél sör után, hogy nem bírtam megenni - ezúton is üzenném, hogy a vacsi finom volt, csak én nem voltam a topon). A Bajor Söröző nem elég, hogy felkerült a Nagy Budapesti Burgertérképre, még egy jó találat is - mindenkinek csak ajánlani tudom!
Adatlap
Nyitvatartás: 12-24.
Cím: 1111, Karinthy Frigyes út 12.
Honlap: http://www.bajorsorozo.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/bajor.sorozo
Telefon / asztalfoglalás: (1) 209 2029
4sq: http://goo.gl/x6pbv8