Burger Blog

BpBurger (64) - Pár Perc Krumpli

2013. július 02. Jancsa Jani

A PPK (nem a Resurrection) nagy kedvenc volt már sok-sok évvel ezelőtt is, és talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, elsők között hozták be a belga sült krumpli élményét Budapestre. Most teszteltük, maradt-e belőle bármi is.

2013-06-14 19.52.38.jpg

A Ráday utca elején található egység nem túl nagy, ellenben kicsi, ha rendelni szeretnél, akkor sem férsz be többen, mint kettő. Szerencsére előtte van pár asztal székkel, én viszont most úgy döntöttem, hogy otthon fogom elfogyasztani a rendelésem, ha már ott lakom tőle egy köpésre. Szószmánia - ez a menü neve, és benne foglaltatik egy nagy adag belga sült burgonya, három szósz, és egy üdítő. Emellé kértem még egy sajtburgert, így lett teljes a kínálat.

2013-06-14 19.47.11.jpg

Olyan tíz perc várakozás után meg is kaptam, közben nézelődtem az utca péntek esti kínálatában - hát igen, még mindig jó hely ez. Hazafelé iparkodtam, szedtem a lábamat, róttam az utcákat.

2013-06-14 20.09.02.jpg

Köztudott titok volt régen, hogy fűszersóval kell kérni a krumplit, mert az iszonyat bitang, és nagyon sokat hozzátesz az élményhez. Nos, jelentem a fűszersó mára átváltozott valami paprika alapú izévé, és maximum brassói feelinget tud varázsolni, mást nem nagyon. Ráadásul egy igen rossz brassóit, nézzük csak meg a krumplikat.

2013-06-14 20.09.20.jpg

Nemrég jártunk Brüsszelben, de ott szerintem pofánröhögtek volna minket, ha ilyen formára kockázott burgonyát próbálunk eladni. Ettem itt egy éve, fél éve, és most is, de mindig arra jutok, hogy a korábban olyan jó színvonal valahol eltűnt a kukában, és mostanra már a krumplit sem tudják elkészíteni. Belül félig (ha nem teljesen) nyers kockák, olajos, ropogósságról pedig ne is álmodjunk. Gyász az egész, szerintem én soha többé nem fogok ide menni, a Belfrit köröket ver rá.

2013-06-14 20.10.07.jpg

A szószok szerencsére megmaradtak háziak, így a képen látható currys majonéz, közellenség és harakiri öntétek jók voltak, de inkább a burgert mártogattam bele a fentebb említett okok miatt.

2013-06-14 20.10.21.jpg

Mondjuk a burger sem rúgta le éppen a rudat a helyéről: kalácsszerű buciban érkezett, annyira nem volt édes, mint amennyire a belső felére a diszkréten odakent mustárrétegre ráragadt a szelet sajt.

2013-06-14 20.10.27.jpg

A hús tuti mirelit, de ez esetben egyáltalán nem vészes, mivel nem az a rettenetes döghús fajta, amivel a klasszikus helyeken találkozhatunk. Nem, itt egy ropogósabb (talán olajban is sütött?), fűszeres húspogácsát kapunk, ami bár nem az élvezetek csúcsa, de nincs vele semmi bajom.

2013-06-14 20.10.55.jpg

A szendvics további részeit sem vitték túlzásba: konkrétan volt még saláta, paradicsom, és ennyi a sztori.

2013-06-14 19.54.29.jpg

Az árakat ha nézzük, látjuk, hogy az alacsony minőséghez mérve nincsenek elszállva: a legolcsóbb hamburger 490, a legdrágább pedig 750. A krumplik 450-től kezdődnek, és ha valamiért ezen írás után is szeretnél venni, akkor érdemes a nagyobbat kérni, mert szignifikáns a különbség (én szóltam). Kapni ezeken felül mindenféle mást is, de ettől függetlenül sem ajánlom a PPK-t, mivel emlékszem milyen volt régen, és ahhoz képest (meg objektíven is) ez nevetséges minőség.

Adatlap

Nyitvatartás: 11-22.

Cím: 1092, Ráday utca 1-3.

Honlap: http://www.parperckrumpli.hu

Facebook: https://www.facebook.com/parperckrumpli

Telefon / asztalfoglalás: (70) 607 8172

4sq: http://goo.gl/gdQdk

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr605369253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2013.07.02. 09:35:25

mindkettő siralmasan néz ki, noha nem is 2500 Forint - az ár adja a minőséget úgy látom.

dávidf 2013.07.02. 12:07:42

ez a hely iszonyat igénytelen, nem tudom hogy van képük üzemeltetni.

2013.07.02. 12:34:25

Burger úr, egyszer látogass el a Jaromir sörkertbe a Stefánia-Ajtósi sarkára. Nem csak a burgert érdemes megkóstolni. Az árak pedig nagyon barátságosak.

♔batyu♔ 2013.07.02. 13:40:47

Sajnos elég sok helynek hasonló a hibája. Odamész egy pénteken, eszel egy nagyon minőségi rántott májat, minden OK, máj, burgonya friss fejes saláta.

Mész 2 hónap múlva, akkor már haverokkal, akiket meghülyítettél, hogy na ezt nézzék meg.

Másik pincér, aki pár napja még valahol lapátolt, a rántott máj rágós, félig van rajta a panír és mikróban melegített. Fejessaláta sajnos nincs (szezonban) paprikasakáta van, ismeritek, az a konzerv szétfolyós fajta.

Ilyenkor csak az lehet a vigasz, hogy nem sok van már hátra a helynek és jön az új tulaj.

labi 2013.07.02. 15:35:57

Amennyire jó volt pár éve a kezdetekkor, annyira szar lett sajnos... Kálvinon dolgozom, annak idején legalább heti egy ebédünk egy jó adag krumpli volt, jó kis szamuráj szósszal...

Manapság meg.... siralmas... plöttyedt, szar, gyakran nyers, rossz ízű krumpli...

Régebben mindenkinek ajánlottam, ma már senkinek sem.

Rocko- 2013.07.02. 16:16:16

óhh, valaki még emlékszik a Resurrectionre. jár a pont!

ehpkb5 2013.07.02. 16:17:36

én meg rendszeresen látogatom, a fűszersó nem rossz, a krumpli sosem volt se olajos, se nyers, a ropogósság meg ízlés kérdése

1-2 éve volt egy időszak amikor kisebb krumplival kísérleteztek, gondolom a sütési eljáráson nem változtatva, szénné is égett - de ezt belátták és jött vissza a régi fajta

ettem már a sofitelben is sültkrumplit 10-szer ennyiért, az se volt sokkal jobb - és eszem a nagymamámét minden héten, ami persze fényévekre van ettől. tessék mindent a helyén kezelni

Köves D. Gábor 2013.07.02. 16:28:01

Nem nagyon komázom ezt a sültkumpli fetisizmust. Nincs rendesen megsütve? Na és? A krumplit nyersen is meg lehet enni. A szibériai kényszermunkatáborokban a túlélést jelentette, ha a rabok közül valaki nyers krumplihéjhoz tudott jutni. Viszont ezzel szemben egy háborús bűnösről, név szerint Martin Bormannról tudni, hogy mindig sült krumplit hordott a zsebében, mondván, hogy ha hirtelen rosszra fordulnak a dolgok, akkor jól jöhet! Megjegyzem, a szósz zsebre vágásával még ő se kísérletezett, pedig ő aztán hétpróbás náci volt!

Bicikliző medve 2013.07.02. 16:33:00

@Köves D. Gábor: Megdönthetetlen logikai érvelés. Hiszen valamikor a félig nyers krumpli a túlélést jelentette nyersen is, akkor most 700-ért simán megéri a félig nyers krumpli. Megyek is, kérek egy adagot, előőte meg szólok nekik, hogy ne süssék meg rendesen :)

Köves D. Gábor 2013.07.02. 16:36:47

@ċsirke72: Kedves csirke72, tégy úgy, ahogy jónak látsz, a Gulágot tulajdonképpen csak a mondanivalót színesítendő hoztam fel, miközben jól tudom, hogy még a legszörnyűbb hamburgereseknél is jobb a helyzet, mint a szovjet uránbányákban, csak arra kérlek, ne a náci tömeggyilkosok példáját kövesd a sültkrumpli rendeléskor! Mert az a lényeg.

♔batyu♔ 2013.07.02. 16:49:49

@Köves D. Gábor: Gábor, 700 Ft/adag áron 4 vagon félig nyers s.krumplit tudok szállítani.

dekás dezső 2013.07.02. 18:12:49

én 500-ért prezentálom neked kilóját, csak fel kell menni érte Nógrádba, és ki kéne valahogy szedned a földből.
A többi meg már gyerekjáték.

700-ért már meg is eszem helyetted.

bernárd 2013.07.02. 19:11:20

Az a hús nem valami étvágygerjesztő abban az oldalnézetben...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.03. 17:16:46

hát valahogy nem az igazi így a képek alapján...
süti beállítások módosítása