Burger Blog

Hamburger Day, Magyarország

2013. május 27. Jancsa Jani

Le merném fogadni, hogy a címet olvasva mindenki arra gondolt, ez már megint valami nemzetközi dolog az USA-ban, esetleg a Távol-Keleten, de semmiképp sem itthon, Magyarországon. Nos, soha nem volt még ilyen jó hírünk, mivel az első Hamburger Nap 2013. június 21-23. között kerül megrendezésre Budapesten, a Millenáris Parkban.

cimsor.jpg

Ha mindenki túltette magát az eszeveszett ünneplésen, kezdjük pár alapvető információval. Elsőként a látogatókhoz szólunk, mivel az ő részükre több program is lesz. Először is beszéljünk a hamburgerevő-versenyről. Láttunk már sok hasonlót, van egy rettenetes óriás, amit 30-60 perc alatt kell elfogyasztani, eközben mindenkiből előjön az úriember, késsel-villával nyámmogás, unalom, alvás. Nos, ilyen itt nem lesz.

Kicsit fordítottunk a dolgon, és most több, kisebb burgert kell majd megenni, nagyságrendileg kevesebb idő alatt (max. 8-10 perc). Így lehetőségünk nyílik majd egy igazi, pörgős hangulatú versenyen részt venni, ahol tényleg iparkodnia kell annak, aki első szeretne lenni. Mindezeket leöblíteni kézműves sörökkel, borokkal, pálinkákkal lehet majd, persze nem csak a versenyzőknek, hanem minden kilátogatónak.

Most pedig a szakmához szólunk:

Egységes, 3x3m-es installációkat adunk minden kiállítónak, a Millenáris Parkban, ahol piknik hangulatban elkészíthetik azt a Burgert, amire a legbüszkébbek, természetesen értékesíteni is lehet, sőt a legsikeresebb hamburger és annak készítője egy éven át kiteheti a „Best of Hamburger” díjat és pecsétet az üzletére, weblapjára. Három kategóriában, BEEF, EXTRA, VEGA lehet nevezni, egy-egy étterem több kategóriába is nevezhet. A győztes étterem az elismerés mellett visszakapja a rendezvény bérleti díját, ami 100.000 Ft + Áfa.

A rendezvény három napon keresztül fog tartani, tehát ennyi idő áll rendelkezésére a közönségnek, hogy végigkóstolja az összes hamburgert. Ennél nagyobb kihívás pedig még soha nem volt az itthoni hamburgeréletben, mivel az összes standon csakis burgert lehet majd kapni, így végképp igaz lesz, hogy a gyomrukkal (és a pénztárcájukkal) szavazhatnak leginkább a kilátogatók.

HamTerv01.jpg

A péntek délután a bemelegítésé, majd szombat-vasárnap fog elszabadulni a pokol, fellobbanó grill-láng, lecsöppenő szaft, az este leszálltával pedig a hangulat is a tetőfokára hág majd. Jól hangzik ugye? Ennél is jobb hír, hogy a Burger Blog kétszemélyes gárdája lett felkérve az esemény médiapartnerének és egyben vezető zsűrijeként, ami több, mint 60 különböző elfogyasztott burger után érthető is. És nem állunk meg ennyinél!

Ha néző vagy, és szeretnél jelentkezni, akkor olvasd figyelemmel a Burger Blogot, mert hamarosan érkeznek a további részletek. ezt az ezen a linken található nevezési lap kitöltésével meg is teheted!

Ha van egy hamburgereződ, és szeretnél részt venni a versenyben, valamint három napon keresztül (az amúgy hamburgerekben nem annyira bővelkedő) Buda egyik legtrendibb helyén standot állítani, akkor ezen a linken tudod a nevezési lapot letölteni.

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/bestofhamburger

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr885318496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HugóBoss 2013.05.27. 09:17:06

Fald fel Budapestet :)

koho 2013.05.27. 12:16:09

omnyomnyom

Koszorúér elzáródás vigyázz, mert jövök!

fingerbangs 2013.05.27. 14:31:06

hiánypótló buli, remélem a sok szar vendéglátósnak felnyitja a szemét, hogy mekkora igény lenne JÓ hamburgerre meg JÓ hamburgerező helyekre (sunny diner mintára)
a magic burger a példa, az utcán áll a sor ÁLLANDÓAN!

2013.05.27. 14:49:07

@fingerbangs: és csodálkoznak egyesek hogy miért jár mindenki mcdonaldsba.. nincs fél órám egy szendvicsre.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.27. 15:40:15

nem is tudtam, hogy van ilyen. el kéne menni rá.

Dani77 2013.05.27. 15:55:55

Ha már magyar, akkor miért day? Ha már három napos, akkor miért nem days?

rezsoatya (törölt) 2013.05.27. 16:44:16

@Dani77: Jól van, Dani, adjunk nekik...! :-)

Mióta nagybetű a nap? Ez nap nem az a Nap, ami égitest!
Attól, mert az angoloknál úgy kell írni, nagybetűvel, a magyar helyesírás szerint nem... :-P

Dani77 2013.05.27. 18:28:27

@rezsoatya: Mivel csupa nagybetű, így nem egyértelmű, hogy a szókezdő betű milyen. :)
Egyébként nem bántani akarom őket, és az angolozással még meg is békülnék, (mégsem egy tradicionális magyar ételről van szó :) ), de azt továbbra sem értem, hogy egy három napos rendezvénynek miért ez a neve.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.05.27. 20:03:44

@rezsoatya: @Dani77: hogy ti is a lényeget ragadjátok meg... :)

rezsoatya (törölt) 2013.05.27. 20:08:07

@speed: csak a tökéletességre törekszünk, kérlek alássan, ami egy (ham)burger blognál ugyebár elengedhetetlen... :D

hunter84 2013.05.29. 18:46:18

Birom az ilyen rendezvenyeket, de remelem nem csak az "egy hetvege alatt gazdagodjunk meg" tipusu burgeresek jonnek, akiknek egyeb iteraciojuk megtalalhato a sor- es palinkafesztivalokon.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.01. 10:28:36

@hunter84: ha ilyenek lennének is esetleg, nem lenne jo biznisz a szamukra, mert lesznek boven minoségi kinalatot nyujto helyek is
süti beállítások módosítása