A Bock Bisztróban már évek óta, talán még a baconrózsás burgerforradalom kirobbanása előtt is egy kicsivel lehetett kapni a Big Bock Beef Burgert, mely emlékeim szerint sosem került fel a fix étlapra, ellentétben a heti ajánlatok között stabilan szerepel.
Az étterembe ha csak úgy betoppanunk, nem sok esélyünk lesz, úgyhogy mindenképp foglaljunk előre helyet! A belső teret amúgy nagyobbnak vártam, így kicsit egymás szájában van minden, mi például közvetlenül a pult mellett ültünk, így vártam is néha, a kiadófiú mikor csap az orrunkra egy nagy fakanállal.
A rendelés leadása után hamar érkezett egy finom kosár, benne kétfajta kenyérrel, és hozzá egy kis tálka zsírral. Bizony, itt dacára az úri közönségnek, nem finomkodnak, aki a Bockba jön, az számítston mindenre, és még annál is többre. Amúgy iszonyat finom volt, és csak azért nem ettem még többet, mert tudtam, hogy a burger sem lesz kisebb falat.
A szendvics megszületését a húson kívül élőben tudtuk végignézni, hála a már korábban említett pultnak, és már itt fogtuk a fejünket, hogy mi lesz itt. A vacsorához leszedték a sablon evőeszközkészletet, és érkezett egy fanyelű kés (majdhogynem bicsak!) Nagy Istvántól, Érdről - tényleg nem viccelnek.
A burger hegyként tornyosult elénk, és ha ez még nem lett volna elég, mellé egy feneketlen tál saláta érkezett, mindenféle összetevővel. Ezeken valami trükkös topping lehetett, mert a zöldségekre amúgy jellemző roppanósság nem volt meg olyan hangsúlyosan, ellenben nem is ázott el, tökéletes volt, és, mint minden errefelé, hatalmas adag.
A burgerkolosszus tetejét már rá sem tették, elég volt a látvány így is. Nem is mondok többet, nézzétek meg magatok. Ez minden hamburger ősatyja, és pozitív paródiája, nem viccelek.
A buci annyira kalácsszerű volt, amilyet csak el tudtok képzelni, tökéletesen ropogósítva, ami a tetejénél még oké is volt, az alja viszont rettentő vastag volt. Más kérdés, hogy kellett is, hogy megtartsa a rajta lévő sokaságot.
Lentről, ha megyünk, az első réteg egy klasszikus káposztasaláta volt, nem fukarkodva az adaggal.
Ezután jött a hús, amire ezen a ponton ki tudjuk osztani a tökéletes jelzőt, mind méretre, mind állagra, ízre, átsütöttségre - a hamburger tényleg nem máshol kezdődik, mint az egyetlen, legjobb, oszthatatlan húspogácsánál, in aeternum, amen.
A buli azonban itt még nem ért véget, sőt. A húson egy relish-jellegű valami volt, ami először inkább nézett ki szimplán paradicsomosnak, de amikor belekóstolsz, vigyorra húzódik a szád, és azt mondod: jéé, ez lecsó!
A következő szint egy bepanírozott pogácsa volt, amibe beleharapva két dologra lettünk figyelmesek. Az első az volt, hogy ez valami hús, a második pedig az, hogy nem tudjuk mi. Felszolgálói segítséget kellett hozzá kérünk, mire kiderült, hogy ez nem más, mint fejhús, összegyúrva, és kirántva. Mennyire beteg, és egyben zseniális?!
Ezek után már meg sem lepődünk a sülthagyma koronán, a kedvenc részemen a hagymás rostélyosból, meg azon sem, hogy mire minden elfogyott, egy kicsit megteltünk.
Mondjuk nem annyira, hogy ne tudjunk desszertet, név szerint bizarr fagyikóstolót. Erről címszavakban: kolbászos, tepertyűs, dohányos, baconös, chutneys. Képek lentebb, nekem a legfurább a kolbászos-tepertős volt, de a végére mondjuk azt is megszoktam.
Amit még jó ha tudtok, hogy a mosdó nem közvetlen része a bisztrónak, hanem a mellette lévő hotellel közösen van, ennek megfelelően kell egy kis túrát tenni odáig - erre számítsatok, nehogy futni kelljen!
A Big Bock Beef Burger 3100 forintba kerül, ami ezért a hatalmas kolosszusért ebben a környezetben egészen egyszerűen nevetséges ár. Ha csak egy burgert fogsz enni az évben, akkor ez legyen az, hiszen mind ötletességben, mind méretben, simán kitesz minimum kettőt.
Adatlap
Nyitvatartás: H-Szo: 12-24.
Cím: Budapest Erzsébet körút 43-49.
Honlap: http://www.bockbisztro.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/bockbisztro
Telefon / asztalfoglalás: (1) 321 0340
4sq: http://goo.gl/tgSOZ
Az utolsó 100 komment: