Tavaly már hírt adtunk Budapest egyik titkos favoritjáról, a Bodegáról a Vágóhídnál, ahol éttermi minőséget kaphatunk büfé áron, és ez nem csak a szlogen, hanem tényleg így is van. Azóta eltelt egy kis idő, lett pár újítás az étlapon is, és mivel még mindig nagy kedvenc a hely, ezeket személyesen is szoktam tesztelni időnként.
A legújabb ilyen időszakos ajánlat múlt héten volt két napig, mégpedig uguruayi hátszínsteak, hozzá chimichurri-s krumplipürével, és salátával. Ez egészen egyszerűen kiváló volt, a húson kakukkfüves-oregánós olvasztott vajjal, nagyon bejött - alig 1500 magyar pénzért.
Szokott lenni leves is, napi ajánlat jelleggel - a fotón látható például a szicíliai marhahúsleves babbal nevű tétel, amiben a megszokottnál kb 5* több hús volt, az alján pedig a további tartalom, bab, répa, meg a többi zöldség.
Újdonság még a chiliburger, melyben a 15 dekás húspogácsa mellett van saláta, paradicsom, sajt, és egy hatalmas kanál chilis bab, amitől a sima burger gyakorlatilag kettő az egyben jelleget ölt. Ja igen, és még tejföl is kerül rá - zseniális.
A hideg téli napokat tudja feldobni a Jazzburger, ami tartalmaz egy cajun-creol jellegű szószt, mely pikáns mivoltával nagyon jól passzol a szendvicshez - szintén ajánlott.
Kérhetünk burgert a Gettóból is, ilyenkor egy ecetes lilahagymás történettel fog érkezni, valamint van lehetőségünk csirkézni is, a képen pont egy ilyen burger található, benne sajttal, és salátával.
Kapható mexikói hot-dog is, ilyenkor tortillába kerül a virsli, mellé zöldségek, szósz, és az egész lapon sül ki, mielőtt a tányérunkra érne.
Remélem a fentebbi képes beszámolóval mindenkinek meghoztam a kedvét ahhoz, hogy ellátogasson a Bodegába, csak ha lehet, ne akkor, amikor is én is megyek. Bár végülis mindegy, majd odaszólok előtte telefonon, úgy tuti meglesz időben - tegyetek ti is így!
Elérhetőség: http://goo.gl/UM1Jn