Burger Blog

Klasszik vs. Prémium - T.G.I. Friday's

2013. február 20. Jancsa Jani

A gigászok harca mindig is egy nagyszerű téma, legyen szó görög istenségekről, vagy amerikai bokszolókról. Ezúttal a Deák Ferenc téri TGI Friday'sbe látogattunk el, ahol különböző árkategóriájú burgert próbáltunk ki, hogy a végére kiderüljön, melyik nyeri el jobban a pallérozott ízlésű bloggerek tetszését.

2013-02-12 19.58.17.jpg

2013-02-12 20.07.16.jpg

A normál oldalon versenyző a BBQ Burger volt, sajttal, barbecue szósszal, rántott hagymakarikákkal, az ára ennek pedig nem más, mint 2750. A túloldalon kihívója pedig a Smokestack Burger volt, füstölt sajttal, baconnel, sült hagymával, barbecue szósszal, és zöldségekkel, 3150-ért. Ja igen, ez utóbbi Angus marhahátszínből készült. Felkészültetek? Akkor induljon a párbaj!

2013-02-12 20.28.31.jpg

Külső

speed: A normál burger külalakra nagyon szépen fest, az olvadt sajt befedi a húspogácsát,, rajta a két hagymakarika peckesen figyel, kalapja félrecsapva. A prémiumnál a sülthagyma-koszorú az, ami elsőre feltűnik, alatta kicsit félve bújik meg a bacon és a sajt a húson, viszont a a tetején a barbecue szósz kicsit úgy néz ki, mint a bioformer a Prometheusban, ezen a ponton csak bíztunk benne, hogy nem az, mert annak már a filmben sem lett jó vége.

2013-02-12 20.28.45.jpg

erahurka: Első látogatásom volt Friday’s étteremben, de amint megláttam a fotózásra kihozott szendvics-duót tudtam, hogy nem az utolsó. A BBQ Burger teljes hadifelszerelésben vonult fel, de mégsem rejtegette bájait: elővillant a húspogácsára olvasztott sajt, a hagymakarikák. A ’prémium’ változat viszont nem teketóriázott, bucikalapját a zöldségekkel együtt félre dobva képünkbe tolta az est fénypontját, a pirított hagymát és a bbq szószt, alatta pedig csak úgy mellékesen megvillant az Angus hátszín, háttérbe taszítva a sajtot és a bacont, csak a miheztartás végett.

2013-02-12 20.28.51.jpg

Ízvilág

speed: A normál burgert ugye én már régebben is kóstoltam, a húsa most is ugyanolyan jó, nagyon omlós, kellemes, a véleményem róla azóta sem változott. A sajt és a hagymakarika nagyon jól passzolnak a kreációhoz, a BBQ szósz talán kicsit erőtlen, valamint érdekes megfigyelést tettem (hacsak nem az érzékeim játszottak velem): a savanyú uborka ebben a szendvicsben kevésbé volt savanyú, inkább ropogósabb, csemege jellegű.

2013-02-12 20.35.06.jpg

A prémium szendvicsben abszolút első helyezett a sült hagyma, és a korábban már dehonesztáló jelzőket kapó szósz. Előbbi egyszerűen fantasztikusan ropogós és ízletes, ebből legszívesebben elvittem volna egy kazalnyit otthonra. A szósznak olyan mélysége, és ízvilága van, hogy szintén az utolsó cseppig kitunkoltam a tányérból. A hús viszont ennél a szendvicsnél nekem nem jött be annyira, mivel az állaga kicsit tömörebb volt, mint a másiknak, bár ez személyes preferencia, de az előbbit jobban komálom.

2013-02-12 20.34.53.jpg

erahurka: Úgy gondoltam, az lesz az igazi, ha felváltva kezdek neki a dolognak. Egy harapás BBQ Burger, aztán egy falat Smokestack, hogy minél többször összevethessem az ízeket. Egyikük sem volt kiugróan jobb vagy rosszabb. Az uborkák közti különbség nekem nem tűnt fel, de ezen kívül csak megerősíteni tudom amit speed írt: a normál húspogácsa lazább szerkezetű, könnyebben harapható és rágható mint az Angus, viszont utóbbi tömörsége szerintem nem probléma, mert a burger eleve inkább késsel-villával való fogyasztásért kiált, ahol nem jelent gondot a nehezebben harapható összetevő.

2013-02-12 20.35.28.jpg

Verdikt

speed: Nehéz a kérdés, nagyon nehéz. A hús egyértelműen a normál burgerben adta jobban, viszont a prémiumban a sült hagyma és a szósz mindent vitt. Már öt órája ülök itt a billentyűzet felett, és agyalok, de akárhogy is nézem, ha választani kéne, a normál burger tenném - a húspogácsa mindenek felett.

2013-02-12 19.54.14.jpg

erahurka: Speeddel ellentétben nekem mindkét oldal új volt, ugyanakkor jó is. Nehéz lenne egyértelműen azt mondani, hogy az egyik jobb a másiknál, mindkettőben van valami, ami miatt szeretni lehet. Viszont a post jellegéből adódóan muszáj győztest hirdetni, még ha csak egy hajszál is a különbség (nem, egyikben sem volt hajszál). Nálam a hagyma-BBQ vitte a pálmát, még ha a húspogácsa kicsit tömörebb is.

Elérhetőség: www.fridays.hu

Szóval a végeredmény 1:1 lett, de a csata itt nem ér véget: látogassatok el Ti is, és kíváncsian várjuk a véleményeteket a gigászok küzdelmében, hiszen tudjátok: csak egy maradhat. Aztán egyszer azt is megeszik...

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr785085576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2013.02.20. 13:56:30

nagyon elrugaszkodott árak. nem lep meg, de mégis...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.20. 14:12:32

a hagymás jól néz ki, azt kipróbálnám.

Kabarészínész 2013.02.20. 14:14:54

ez a hagymakarika - sült hagyma vonulat is igen érdekes... mert ugye a sült hagyma az lisztbe forgatott rendes, csíkozott hagyma, bő olajban sütve, míg a hagymakarika sokszor egy pép, karikára formázva és kisütve, eredeti verzió szerint meg szinte rántott hús szerűen, vagy finomabb eredményért palacsinta tésztába mártva van kisütve. mindenesetre a lisztes sült hagyma a jobb szerintem.

Kabarészínész 2013.02.20. 14:15:52

na már csak azért, mert a karika az szinte csak panír.

Cyrano 2013.02.20. 14:36:44

Valahogy a Ponyvaregény ugrott be. "Ez egy turmix? Fagyiból és tejből? És öt dollár? Bourbon van benne vagy ilyesmi?"

SemBoga 2013.02.20. 16:08:39

jack daniels extra dupla burger 4000-ért... westendben van, nem tudom, hogy többi éttermükben is árulják-e

megabrutál, embörnek való étel

_ng_ 2013.02.20. 18:02:03

"baconnel, sült hagymával"
Akkor már miért nem "baconnel, fried onionnel"?

mojoking77 2013.02.20. 18:07:36

@SemBoga: Hadd fanyalogjak egy cseppet, bar a blog profiljaba belefer. A Friday's a vilagon mindenhol alsokategorias franchise, a "veguliselmegyhanincsmas" kategoria legtipikusabb kepviseloje. Ehez kepest picit otthon meg tul is van arazva. En ketszer probaltam (ahoz valaminek nagyon rossznak kell lennie, hogy ne adjak nekik meg egy eselyt), de nem, hagyd a picsaba a Friday's-t, sokkal jobbat is fogsz talalni otthon,ennel lenyegesen olcsobban. Javallom a Dallas-t obudan, egy ideje mar probalom agitalni a blogirot, hogy tegyen egy kis kirandulast arra is, vagy ha nem erzed tul sznobnak magad, es igazan jot akarsz enni akkor a Magic Burgert a Szentendrein (roluk mar szuletett itt teszt). Meglatod, utana eszedbe sem fog jutni a fent emlitett ize...

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.02.20. 21:31:06

@mojoking77: Dallas folyamatban, csak annyira nem esik útba, hogy az eszméletlen, mindenesetre most márciusban tuti lesz onnan teszt
süti beállítások módosítása