Egy kedves ismerősöm lájkolt nemrég rá a Green Door Facebook oldalára, és bár először azt hittem, hogy ez a Zöldkártya Lottery magyarosított változata, valójában hamar kiderült, hogy a szóban forgó hely a Gönczy Pálról elnevezett utcában található étterem és klubot takarja; ráadásul egészen pofás pálinkaválasztékkal rendelkezik. És persze hamburgerrel, azért is vagyunk itt.
Grandpa Gee volt ezen a vacsorán a társam, és miután kitárgyaltuk, hogy mennyire és kiket szeretek azért, mert nem mentem velük utoljára külföldre, gyorsan be is rendeltük a vacsorát, a Green Door Burger képében, hozzá sör, elé pedig egy jófajta 55%-os pálinka érkezett. A Rézangyalát!
A hely belülről szép nagy, mi péntek este hat felé támadtunk, amikor is egy leendő, tízfős társaságon felül más még virtuálisan sem tartózkodott ott, bár tegyük hozzá, hogy másnap munkanap készülődött, mint mostanában oly néhányszor. A burgerre negyedórát kellett várni, de ez pont az az idő volt, amig farkaséhesek lettünk az aperitiftől.
Valahol félúton jártunk Barstow felé, amikor a pálinka hatni kezdett.
A tál már megérkezésekor is jót sejtetett: óriási hús, mellette krumpli, és egy piros szósz – mi kellhet még a megfáradt pénzügyesnek/burger bloggernek? A sült krumpli a klasszikus mirelit steak-burgonya, erős fűszerezéssel, a mártogatós hozzá viszont házias paradicsomszósz volt, ami nagyon menőre sikerült az amúgy 90%-ban unalmas ketchup-majonéz kombók után, úgyhogy már ezért jó pont járt.
A hamburgerből első harapás után ami látszott, hogy a hús egyrészt házi marha, ami remek; ami kevésbé, az meg az, hogy a zsemle pont úgy hasadt szét, mint bármelyik bolti – tudjátok, amikor a tetején olyan szakadások keletkeznek, mint egy kiadós földrengés után történt régen a Pangeán. Gyorsan le is emeltem a burger fedőjét, és alatta előbukkant a húsos szalonna, paradicsom és saláta ágyon.
Itt jött elő a szendvics egyetlen nagyobb hibája, miszerint valahogy az átmelegítés nem történt túl jól meg, és ez meglátszott a zsemle átpirításától kezdve a szalonna meg nem sültségééig, ami lehet, hogy koncepció volt, de nekem annyira nem jött be.
Ezután következett a hús, melybe trükkösen apróra kockázott hagymát kevertek, mely az állagán is meglátszott; engem kissé a tatárbifsztekre emlékeztetett az egész, persze kicsit jobban átsütve. Finom volt, de helyenként kicsit nem is azt mondom, hogy rágós, de nem omlós volt, és ez valószínűleg a hús daráltsági fokával volt összefüggésben.
A szendvics also részén vágott saláta, hagyma, paradicsom, és uborka helyezkedett el, és mire a végére értem, teljesen jól is laktam, tehát az adag mennyiségére sem lehetett panasz. A menetet amúgy egy kisüveges Guinness Surgerrel koronáztam meg, amelyről azt kell tudni, hogy a simával ellentétben, melybe kibontás után a kis bogyóból megy bele a széndioxid, itt valami szuper géppel habosítják fel, de a végeredmény ugyanaz – imádom.
Árak tekintetében a burger 1590, a pálinkák 4-500-tól kezdődnek (2cl), a sörök olyan 5-800-ig vannak, szóval egy laza, nem berúgós vacsorának simán jó a hely, és hamburger szempontból pedig, bár nem veri le a lécet sehol, nagyon korrekt, ajánlani tudom mindenkinek.
Adatlap
Nyitvatartás: 11-23
Cím: 1093 Gönczy Pál u. 6
Honlap: http://greendoor.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/greendoorbudapest
Telefon / asztalfoglalás: (20) 541 8440
4sq: http://goo.gl/p7Blx