Burger Blog

BpBurger (28) - Green Door

2012. november 14. Jancsa Jani

Egy kedves ismerősöm lájkolt nemrég rá a Green Door Facebook oldalára, és bár először azt hittem, hogy ez a Zöldkártya Lottery magyarosított változata, valójában hamar kiderült, hogy a szóban forgó hely a Gönczy Pálról elnevezett utcában található étterem és klubot takarja; ráadásul egészen pofás pálinkaválasztékkal rendelkezik. És persze hamburgerrel, azért is vagyunk itt.2012-10-26 17.29.04.jpg

Grandpa Gee volt ezen a vacsorán a társam, és miután kitárgyaltuk, hogy mennyire és kiket szeretek azért, mert nem mentem velük utoljára külföldre, gyorsan be is rendeltük a vacsorát, a Green Door Burger képében, hozzá sör, elé pedig egy jófajta 55%-os pálinka érkezett. A Rézangyalát!2012-10-26 17.32.49.jpg

2012-10-26 17.38.13.jpg

A hely belülről szép nagy, mi péntek este hat felé támadtunk, amikor is egy leendő, tízfős társaságon felül más még virtuálisan sem tartózkodott ott, bár tegyük hozzá, hogy másnap munkanap készülődött, mint mostanában oly néhányszor. A burgerre negyedórát kellett várni, de ez pont az az idő volt, amig farkaséhesek lettünk az aperitiftől.

Valahol félúton jártunk Barstow felé, amikor a pálinka hatni kezdett.

A tál már megérkezésekor is jót sejtetett: óriási hús, mellette krumpli, és egy piros szósz – mi kellhet még a megfáradt pénzügyesnek/burger bloggernek? A sült krumpli a klasszikus mirelit steak-burgonya, erős fűszerezéssel, a mártogatós hozzá viszont házias paradicsomszósz volt, ami nagyon menőre sikerült az amúgy 90%-ban unalmas ketchup-majonéz kombók után, úgyhogy már ezért jó pont járt.2012-10-26 17.45.17.jpg

A hamburgerből első harapás után ami látszott, hogy a hús egyrészt házi marha, ami remek; ami kevésbé, az meg az, hogy a zsemle pont úgy hasadt szét, mint bármelyik bolti – tudjátok, amikor a tetején olyan szakadások keletkeznek, mint egy kiadós földrengés után történt régen a Pangeán. Gyorsan le is emeltem a burger fedőjét, és alatta előbukkant a húsos szalonna, paradicsom és saláta ágyon.2012-10-26 17.45.54.jpg

Itt jött elő a szendvics egyetlen nagyobb hibája, miszerint valahogy az átmelegítés nem történt túl jól meg, és ez meglátszott a zsemle átpirításától kezdve a szalonna meg nem sültségééig, ami lehet, hogy koncepció volt, de nekem annyira nem jött be.2012-10-26 17.47.00.jpg

2012-10-26 17.46.53.jpg

Ezután következett a hús, melybe trükkösen apróra kockázott hagymát kevertek, mely az állagán is meglátszott; engem kissé a tatárbifsztekre emlékeztetett az egész, persze kicsit jobban átsütve. Finom volt, de helyenként kicsit nem is azt mondom, hogy rágós, de nem omlós volt, és ez valószínűleg a hús daráltsági fokával volt összefüggésben.2012-10-26 17.51.07.jpg

A szendvics also részén vágott saláta, hagyma, paradicsom, és uborka helyezkedett el, és mire a végére értem, teljesen jól is laktam, tehát az adag mennyiségére sem lehetett panasz. A menetet amúgy egy kisüveges Guinness Surgerrel koronáztam meg, amelyről azt kell tudni, hogy a simával ellentétben, melybe kibontás után a kis bogyóból megy bele a széndioxid, itt valami szuper géppel habosítják fel, de a végeredmény ugyanaz – imádom.2012-10-26 18.43.49.jpg

Árak tekintetében a burger 1590, a pálinkák 4-500-tól kezdődnek (2cl), a sörök olyan 5-800-ig vannak, szóval egy laza, nem berúgós vacsorának simán jó a hely, és hamburger szempontból pedig, bár nem veri le a lécet sehol, nagyon korrekt, ajánlani tudom mindenkinek.

Adatlap

Nyitvatartás: 11-23

Cím: 1093 Gönczy Pál u. 6

Honlap: http://greendoor.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/greendoorbudapest

Telefon / asztalfoglalás: (20) 541 8440

4sq: http://goo.gl/p7Blx

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr844888175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabarészínész 2012.11.14. 16:44:36

az a szuper gép konkrétan egy ultrahang, ami ad egy "lökést" a sörnek és így kiválik a CO2. továbbá nekem az a hús elég inasnak tűnik. az a kifejezés pedig, hogy "házi marha" na ez egy nagy marhaság. jobb esetben nem tejelőmarha, roszabb esetben festett disznóhús :DDDD

protézisesh 2012.11.14. 16:57:32

hű, de jó... Apám, egy fotó egy Rézangyal pohárról, egy közeli az Edelweiss párról (pohár + üveg, háttérben Staropramen), a végén egy Guinness. Mi volt ezzel a cél? Vagy a koncepció? Hogy árulnak sört? Miért, máshol nem adnak?

Amire még kíváncsi lennék: azt honnan a bánatos úristenből tudtad eldönteni az érzékszerveiddel, hogy házi marhából van? Vagy "kicit torni madjar" és arra gondoltál, hogy a húspogácsa nem bolti termék, hanem a konyhán gyúrják? ("első harapás után ami látszott, hogy a hús egyrészt házi marha")

Amúgy vadmarhából nemigen csinálnak burgert, szóval igaz is lehet, hogy házi(asított) fajtából van, de ha azt akartad kifejezni, hogy nem öreg fejőstehén valagát rágtad, hanem fiatal húsmarháét, azt megint máshogy mondják magyarul.

A zsömle széthullását viszont nem sikerült megörökítened, pedig a sörösüvegek (ami mindenhol ugyanolyan) helyett többlet-információt hordozott volna.

Ennyit a blogposztról. A burgerről:
A szalonna tök nyers, a buci nincs megpirítva, ebben egyetértünk. A madársaláta vajon mióta hamburger-alkotórész? Ez váltja a csalamádét a magyarburgerben?

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.11.14. 17:02:39

@Kabarészínész: @protézisesh: házimarha (húspogácsa) =/= házi marha(húspogácsa)

protézisesh 2012.11.14. 17:28:57

@speed: akkor fussunk neki mégegyszer (mert a magyarázatod sem értem):

ez a mondat "első harapás után ami látszott, hogy a hús egyrészt házi marha" mit akar jelenteni?

Jokerpofa 2012.11.14. 18:14:47

@protézisesh: valószínűleg az étterem hátsóudvarán tartanak pár marhát, és azt szolgálják fel, ettől házimarha, éééérteeeed?

hurmazs 2012.11.14. 18:46:35

Gondolom marahús megvesz, ledarál,ízesít,kisüt.Házi hamburger VS.mirelit.Amúgy ocsmányul néz ki.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.14. 19:32:42

Baszdki. A húsban azok a hosszú inak (erek?) valami hihetetlen gusztustalan. Attól házi, hogy nincs egy normális darálójuk?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.11.14. 20:47:11

@protézisesh: ha már ennyire professzionálisnak szánt kommentet írsz, miért madársalátázol itt? Egy fia madársaláta sincs egyik képen sem.

protézisesh 2012.11.14. 23:08:55

@Before: Nem szántam en perofesszionalisnak, megba nyulkajahoz nem is értek, (a hushoz is csak icipicit), a nyelviséggel van a legnagyobb bajom: még mindig nem tudom, mi a házi ebben a cuccban...

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.11.15. 10:11:23

@protézisesh: @hurmazs: igen, a házi arra vonatkozik, hogy házilag lett elkészítve, nem boltban készen vásárolt, mirelit.

chromeshelter · http://halfps.blog.hu/ 2012.11.20. 13:30:45

bónusz: a menü is kurva jó a helyen, leves meg második 1000, levezetővel 1300 :)
skydrive.live.com/?cid=c27c18a218ea2872&id=C27C18A218EA2872%21317
ma pl ez volt
süti beállítások módosítása