Az Oktogon, mint olyan bizony egy elég nagy közlekedési csomópont, így nem is csoda, hogy a burgeresek sem kerülhetik el a környékét. Most bemutatom az egyik legújabb versenyzőt, amely egy egészen komoly produkciót kínál.
A Panineria belsője is ötletesen lett kialakítva, egyrészt a kiadópult mintha egy kis furgont formázna, a tetején söröshordók, és a vendégtér többi része pedig mintha a Diszkópatkányok alapján lett volna összehozva, behozva kintről az utcát.
A hely erősségei a szuvid szendvicsek és a rengeteg, finom frissítő, így ez utóbbinak a szellemében dörrentettem is egy jófajta házi rebarbarás-fahéjas jeges teát (ez amúgy mindig változik, annak függvényében épp mi van terítéken).
Első kajám mi más lehetett volna, mint egy burger, ráadásul nem is kicsi. A hús benne hatalmas, majd' negyedkilós; omlós, szaftos, ízletes; ráadásul egy csomó mindennel meg is tuningolták, melynek én személy szerint nem vagyok a feltétlen híve, de itt bizony tudják, mitől döglik a légy. Nem szoktam erre nagyon kitérni, de a séf külföldön és belföldön is Michelin-csillagos éttermekben edződött, és ez azt kell mondjam, meg is látszik a keze nyomán.
A buci, melyben helyet kap a burger szintén különleges darab, nem egy klasszikus hambizsömle, semmilyen szinten sem. Egy ropogós külsejű, belül nagyon könnyed és vékony péksüteményről beszélünk, amelyhez hasonlóval nagyon nem találkoztam itthon, már csak ezért is megéri kipróbálni.
Mi van még odabenn? Egyrészt rengeteg bacon, ami szó szerint ropog, zseniális. Azután sajt, olyan megoldásban, amivel szintén rég találkoztam utoljára: a zsömle tetejére rágrillezve, alul pedig szósz formájában. Mindezeken felül paradicsom és hagyma került még bele, barbecue szósz; köretnek pedig lilakáposzta-saláta érkezik.
A sült krumpliról külön kell beszélni, azaz a hozzá adott mártogatós szószokról, mert az is házilag készül. Én kóstoltam egy csípősebb fajtát, az kissé darabosabb volt, mint tunkolós, de az erőt lehetett benne érezni, annyi szent. Ezen felül volt egy balzsamecetes és egy fokhagymás majonéz, mindkettő boldog társa a bbq ízesítésű hullámos krumplinak.
Második szendóm a hely signature kajája, a Bbq Tarja volt, mely esetében szintén az előbb említett duplán sajtos buciba került bele a hús, mely ugyan lassan készült szuvidban, viszont egyáltalán nem volt durván szétomló, pont volt egy kis tartása a puhaság mellett. Saláta, hagyma, és a nevéből fakadóan bbq szósz került még bele - jófajta volt, szerettem.
Harmadiknak egy kicsit lazább étel, a Cajun rákos wrap érkezett, és végre egy olyan tekercs, amelyet meg lehetett fogni kézbe, és nem esik szét. A benne lévő dolgok (paprika, répa, hagyma, valamint eszetlen sok garnéla) masszívan meg lettek kínálva a cajun ízvilággal, fűszerezett majonéz formájában; és bár nem szoktam lelkesedni wrapekért, itt ez bizony bármikor teljes értékű ebédként kérhető, nem marad el semmivel mondjuk az előző szendvicstől, olyan masszív.
Budapesten kevés helyen lehet fixen kapni churrost, de ha nem lett volna elég idáig, nekem most megvan a kedvencem. Itt kisebb, kör alakúra visszakanyarított verziót kínálnak, az obligát fahéjas cukorral izmosan megszórva, csokiszósszal. Nem akartam, de felfaltam mind, ez többet mond minden szónál.
A burger 2480, a tarjás szenya 1680, a wrap pedig 1990, ami szerintem egyikért sem vészes ár, az ízek pedig olyan szinten érkeznek, hogy csak győzzük kapkodni a fejünk. A Panineria engem totálisan meggyőzött, menjetek el, és próbáljátok ki ti is!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/panineriaoktogon/
Cím: 1067, Oktogon tér 4.