Burger Blog

Újabb évadhoz érkezett a Kandalló

2015. szeptember 21. Jancsa Jani

Nem is tudom, hogy mikor jártam utoljára a Kertész utcában egy jó evési szándékkal, de most ennek a kényszerű hiatusnak a végére pontot tettem, ráadásul nem is akárhogy.

2015-09-16_22_19_29-1.jpg

Már akkor meglepetés várt, amikor beléptem az ajtón, ugyanis a földszinten még csak apróbb jelek mutatkoztak, ellenben a galérián tagadhatatlanul látszott, hogy a Kandalló akvirált némi teret magának, magyarán szólva kibővült.

2015-09-16_21_10_55-2.jpg

Ennek örömére gondoltam én is teszek némi hastáji bővítést, és rámegyek a kibővített idei őszi étlapra. Ennek nyitányaként vertem egy jó kis korsó lager sört, aminek most így kapásból már nem emlékszem a nevére, de ha kéritek a pultnál, tudni fogják, mit kell adni - mondjátok, hogy azt, amit a Jani ivott!

2015-09-16_21_39_33.jpg

Amíg érkezett a kaja, egy kis whiskeyt is kóstoltunk, a nap választása pedig egy jófajta 10 éves single malt, a Glenfiddich lett.

2015-09-16_21_44_52.jpg

Kezdésnek egy paraszt-tállal alapoztuk meg a hangulat, amelyen található volt kétfajta kolbász, egy kellemesen karakteres sajt, némi konfitált sertésalkatrész, valamint egy kübli magabiztosan fűszerezett házi májkrém, padlizsánkrém, és rengeteg friss zöldség. Tudom, hogy ez nem nagy truváj, de ezt úgy kábé bármikor bárkinek tudnám ajánlani, annyira jó, Marmorstein-féle ciabattával, mennyei.

2015-09-16_21_44_39.jpg

Csak úgy az íze kedvéért, jött még egy csatosüvegyni limeos guacamole is, belőle sem maradt sok, ennyit elárulhatok.

2015-09-16_22_17_19.jpg

Egy gyengébb jellem már ennyivel is jóllakott volna, de mi profik vagyunk, úgyhogy jött a második kör. Először is felkerült az étlapra a Philly cheese steak szendó, szaftos marhaszeletekkel, provolone sajttal, egy hosszúkásabb típusú, pirított kifliben.

2015-09-16_22_17_47.jpg

Aki valamilyen okból nem eszik húst, annak sem kell félnie, ugyanis létezik ennek egy portobello verziója is, és most nem az Edinburgh-i városrészre gondolok, hanem a gombára, mely ugyanilyen konstrukcióban volt elkészítve - mindkettőt imádtam.

2015-09-16_22_18_45.jpg

Természetesen nem Kandalló a Kandalló burgerek nélkül, így érkezett ezekből is kétfajta érkezett. Az egyik a bbq a másik pedig a csípős volt, és nem csak a feltétekben, hanem a zsömlében is volt változás, előnyére.

2015-09-16_22_19_43.jpg

Mindkét burgerben a húspogácsa tökéletesen volt elkészítve, egészen egyszerűen ennél jobban nagyon már nem lehet ezt feljebb húzni, ez tény. A bbq-ban el tudtam volna képzelni még egy kis szószt, számomra nem volt annyira definitív, a csípős pedig, annak ellenére, hogy nagyon dekoratív volt, lehetett volna még gyilkosabb, de ez valószínűleg csak egyéni ízlés kérdése már, mert objektíven nézve nagyon nem tudtam belekötni.

2015-09-16_22_17_23-1.jpg

Köretet is teszteltünk, a sült krumpli megváltozott egy lapos, vékony, ropogós chipsre, ami nekem totál bejött. A szószok közül is lehetett szemezgetni, volt itt kéksajtos, a már említett bbq, fokhagymás tejföl, wasabi mayo, és házi ketchup is.

2015-09-16_22_17_28.jpg

Egy kiadós vacsora nem érhet véget desszert nélkül, ami jelen esetben kettő is lett: creme brulée, valamint brownie, porcukor céglogóval, valamint egy gombóc fagyival. Mindkettő kiváló lezárása lett az eseményeknek, a browne omlós, a brulée teteje pedig kopogós, pont ahogy azt kell.

2015-09-16_23_05_05.jpg

A Kandalló megmutatta, hogy egyrészt ha mindent kikérsz, ki fogsz durranni, másrészt, hogy a konyha erre a szezonra is erős maradt, szóval ha kiváló ételeket fogyasztanátok remek kézműves sörök társaságában, akkor ez lesz a ti helyetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr37805700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szép új világ... 2015.09.23. 07:53:15

a Glenfiddich nem viszki, hanem multszazadtbol maradt labviz (laphroig, ardbeg, oban, talisker stb. - na az). Ha a burgerekhez is ennyit ertesz...

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2015.09.23. 07:55:36

@szép új világ...: ezt inkább ízlésbeli kérdésnek érzem, mint korrekt kritikának ;)

szép új világ... 2015.09.23. 08:40:31

@Jancsa Jani: ketsegtelen. Mikepp a hamburger izvilag is az ;)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2015.09.23. 08:41:33

@szép új világ...: pontosan :) pont ezért jó, hogy megnézed mit írok, megkóstolod esetleg a helyeken, aztán el tudod dönteni, egyetértesz-e velem, vagy sem :)

szép új világ... 2015.09.23. 08:58:10

@Jancsa Jani: mellesleg a viszkivilagban (pl. wh. bible stb.) igyekeznek objektivebb pontozasi elemeket belevinni (bar ettol ketsegtelen megmarad a szubjektivitas, lasd borkostolas). Na ott a glenfiddich a fasorban sincs.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2015.09.23. 09:01:16

@szép új világ...: világos, persze. Amúgy ha már választani kell, nekem a füstösebb, Islay viszkik a favoritjaim :)

epitkezes1 2015.09.25. 05:35:10

a glenfiddich az whisky, e nélkül. ez kurvafontos, ezért mindenképpen be akartam irni :DDD
a képektől meg csorog a nyálam, kurvajó ez a hely. mint a legtöbb, amit fotóztok.. csak így tovább !!
nyami..

vova666 2015.09.28. 08:23:04

@szép új világ...: úgy látom, hogy csak fél Viagrát vettél be...
süti beállítások módosítása