A múlt héten volt szerencsém olyat kipróbálni, amilyet még nem nagyon: a varázsszó a 100% wagyu burger, melyet a Tuningban elsőként kóstolhattam. Aztán másodikként is. Hogyan is történt ez? Máris elmesélem.
Az ötlet a Tuning tulaja Robi fejéből pattant ki, amint azt Facebookon el is mesélte, majd a gondolatot tett követett, és berendelt egy jó adag kobei wagyu húst, amit a világon gyakorlatilag a legdurvább helyeken tartanak számon, ha húst emlegetnek, sőt, továbbmegyek, ennél nincs is feljebb, ha gourmet-burger vonalon gondolkodunk.
A burgert ennek megfelelően nem is cifrázták túl, a zsömléről is lekerültek a szezámmagok, így a basic vajas ízvilága még inkább tud dominálni. A hús ugye 100% gyönyörűséggel márványos ausztrál wagyu, ennek megfelelően nincs is semmi más hozzáadva, pont elegendő a zsírtartalma így is.
Mellé a szósz sem csak a sima (poén elrejtve!), hanem egy házi majonéz alapú, zöldfűszeres, juharszirupos, titkos összetevős öntet. Hozzá a szintén házi steakburi jár, valamint egy kis zöldsali, chimichurri szósszal.
És, hogy milyen a burger? Hát, egészen egyszerűen zseniális, a húsnak van egy olyan íze, amivel én még úgy amúgy nem nagyon találkoztam, maximum hozzávetőlegesen az Angusban... nagyon komoly, az öntet is ez alá játszik, a zöldségek csak saláta és pari - hát, ezt mindenkinek ki kell próbálni!
Minden nap tíz ilyen wagyu burgert fognak kiszórni, gyk. önköltségi áron, 4500 forintért, ami szinte ajándék ezért az élményért, amíg a készlet tart. A burgert előzetesen telefonon kell foglalni az adott napra, ez fontos, a (20) 821 7303 telefonszámon. Wagyura fel!