Burger Blog

Vendégpost: Fald Fel Amerikát 2!

2014. július 25. Mr. Burger

Révész Gábor olvasónk első postja itt érhető el!

Gasztrótúránkat a nyugati parton folytatjuk, ahol először is megnézzük mi a helyzet San Fransiscoban. Lassan nálunk is egyre népszerűbbek a food truckok, ez akár New Yorkban, akár a többi nagyvárosban a mindennapok része. A képen láthatókat a városháza előtt fotóztam.

1.jpg

Lori's diner

Szerintem már mindenki látott tipikus dinereket a filmekben, de ma már otthon is próbálják ezt másolni, több-kevesebb sikerrel. San Fransicoban egy ilyet is kipróbáltunk, a Lorist. A hely az óceánpart mellett volt, remek panorámával, vállalható árakkal, de azért kissé tartottam, hogy a turistaszívatás áldozata leszek, de mégsem ez történt. Kedves pincérlány vette fel a rendelést (Amerikában minden pincér kedves, na persze 20%-os a jatt, ami tényleg majdnem, hogy kötelező). Kértünk két vaníliás kólát, én egy Loris Signature burgert, Süni barátom pedig egy Blues Burgert.

2.jpg

A signature burger bacont, sajtot és karamelizált hagymát, míg a Blues burger kéksajtot tartalmazott, mindezt 12,45 illetve 12,25 dollárért mérték, ami egy turista helyen nem sok. Kértünk még egy coleslaw salátát is, hogy azért mégis csak legyen valami egészséges is :-) Meglepően gyorsan megérkeztek a burgerek, ránézésre mindkettő remekül festett. A signature burgerben a hús remek volt, a zsemle ipari, de friss, a feltétek is jók voltak, főleg a ropogós bacon sokat dobott rajta.

3.jpg

A díszítés egy savanyú uborka és egy szelet narancs, nem tudom, hogy az hogy jött, de nem baj, nem árt némi változatosság. A Blues burgerből is loptam egy falatot, ami egy sima hamburger volt rokfort sajttal a tetején. Ott se volt panasz, remek volt. A coleslaw finom volt, de semmi extra, ugyanez mondható el a krumpliról is. Degeszre ettük magunkat és utána mehettünk teli gyomorral az Alcatrazba.

Clam chowder

Egy kis kitekintés a burgerektől: ha már errefele jártunk, Montereyben, ami egy nagyon jó kis halászfalu, megkóstoltuk a híres claim chowdert. Talán a mi halászlénkhez tudnám hasonlítani azzal, hogy ez azért sokban különbözik tőle.

4.jpg

Amolyan egytálétel, amiben kagyló, passzírozott tengeri halak és jó sok tejszín van, valamint nyomokban krumplit is tartalmaz. Baromi laktató, érdemes kipróbálni, ha a környéken jártok.

Solvang

A következő burgert Solvangban ettünk ami egy dán falu Los Angelestől északra, a 101-es út mellett. A burgert egy elég komoly borkóstoló előzte meg, így a hely neve sajnos nincs meg, de keressétek a szélmalmot és megtaláljátok. Egy Succulent bacon burgert kértem 13,95-ért és megkaptam az eddigi legnagyobb burgert az amerikai út alatt.5.jpg

Na itt minden stimmelt nem tudtam belekötni - kb. 15 féle bor elfogyasztása után nem is akartam - de ez józanul is remek lett volna. Süni barátom aki a baconmentes verziót ette, megválasztotta a legjobb burgernek az USA-ban. Én ezt azért túlzásnak vélem, de tényleg baromi jó volt. Itt végre házi vagy házi jellegű zsemle volt, a hús remek volt, a zöldségeknek volt ízük, a sajt és a bacon is látott valaha tehenet, egyszerűen csodás.

In-N-Out Burger  

1948-ban nyitott meg Kaliforniában az első In-N-Out Burger amit legalább annyian ajánlottak mint a Shake Shack-et New Yorkban. Mi az autópályán útban Barstow fele találtunk egyet, ahol még a gyorsétterem egyeteme :) is megtalálható volt. Na itt nem spirázzák túl a dolgot, a hely belülről nem sokat változott 1948 óta, de nem is ez a fontos.

6.jpg

Nincs nagy választék, konkrétan 3 féle burger, valamint krumpli, shake és üdítők, valamint a titkos kód. Kata barátom beavatott a titokba, hogy bármit kérek utána mondjam azt, hogy "animal style", így a burgert és krumplit is így kértem. Az animal style a hús esetében azt jelenti, hogy a pogácsába bacont és hagymát is belesütnek, a krumplinál pedig ráolvasztott sajtot, valamint bacont hagymát és egy házi szószt. Az egészért 7,58 dollárt fizettem ital nélkül.

7.jpg

A krumpli házi, konkrétan előttünk készült. A srác egy géppel felvágta és ment is az olajba. A hús és a többi hozzávaló sem tűnt annyira nagyüzeminek, inkább házias és nagyon finom volt.

8.jpg

Ár-érték arányban magasan ez volt a legjobb burger. Annyira jó volt minden, hogy muszáj volt még egyszer enni itt, akkor csak 1 szimpla double double-t ettünk, az is nagyon finom volt.

Charley's grilled subs

Milpitasban, egy hatalmas outletben vásárlás közben ránk tört az éhség, ekkor jött az ötlet, hogy megkóstolom az ikonikus philly cheese steak sandwichet, ami szintén egy híres amerikai gyorsétel. A menü itallal szendviccsel és krumplival 10,85 dollár volt.

9.jpg

A krumpli házi vágású finom fűszersóval meghintve, a szendvics meg akkora, hogy gondban voltam, hogy fogjam meg. Egy hatalmas pirított kifliben volt rengeteg marhahús, saláták, sajt, pirított gomba. Nagyon finom volt minden, talán még laktatóbb volt mint egy hamburger.

Big Burger

Mire Las Vegasba értünk már kicsit unta mindenki a burgereket, így ott már fogyott a lelkesedés. Szállodánk food courtján volt egy gyorsétterem a Big Burger, amit azért egyszer kipróbáltam. Egy cheeseburger mealt ettem ami elvileg angus húsból készült, bár 8,64 dollárért ebben nem vagyok biztos. Összességében jó volt, főleg egy átmulatott éjszaka után.

10.jpg

Dávid barátunk evett még egy jó burgert a Venetian hotel éttermében, ami remek volt és mivel az ebédmenü része volt, nem is volt drága, 15 dollár, igaz köret nélkül.

11.jpg

Hazafele Brüsszelben szálltunk át, ahol megkóstoltuk a Magyarországon gyorsan tönkrement Quick-et, ami ismét bizonyította miért vonult ki tőlünk olyan gyorsan.

Hát ennyi lenne. Közel 3 hetet voltunk kint ezalatt az idő alatt ettünk pár jó burgert és persze rengeteg más finomságot is. A hamburgerek, szendvicsek és hot dogok mellett nekem kint a mexikói kaja jött be még nagyon, de a távol-keleti ízek kedvelői is megtalálják az USA-ban a számításaikat. Amerika a sokszínűség országa, ami szerencsére a gasztronómiára is jellemző. Érdemes mindent kipróbálni, mert hatalmas élményekben lehet részünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr996530357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása