Kedd este, hazaérek edzésből, emailcsekk: "Holnap tesztelek egy burgert! Van kedve megkóstolni? Kapros bárány húspogácsa, házi buci, fekete paradicsom salsa, friss krémes francia kecskesajt." Soha jobb ajánlatot!
Természetesen mondanom sem kell, hogy volt kedvem, így másnap délután felvettem csárdás kiskalapom, és a G4ribaldi utca 4-es szám alatti bisztróba érkeztem, ahonnan a kilátás bár nem volt olyan, mintha felmentem volna egy nagy hegyre, de ezért a későbbiekben bőven kárpótolva lettem.
Odabenn nagyon barátságosan fogadott mindenki, amit nem tudok, hogy csak a személyem iránti kitüntetett figyelem volt ("már vártunk"), vagy (k)alapértelmezett, de nagyon tetszett, lényegében mindenhol ez lenne a normális. A chef, Bákonyi Lajos is rögtön kiült velem pár perce beszélgetni, megosztottunk egymással pár burgeres anekdotát, majd ő elment előkészíteni a tesztalanyt, én pedig kaptam egy remek limonádét, valamint a pultosokkal is jól elszórakoztattuk egymást.
A Garibaldi Bisztró (melyről én előtte még nem is hallottam szerintem) nagyon jól fest belülről is, teljesen felsőkategóriás feelingje van, akár még egy bulit is el tudnék képzelni itt a pultból kiindulva például.
A burger már amikor megérkezett, igazán jól festett, a szendvics, mellé a jól ismert csónak sültburgonya, valamint ekkor még két ismeretlen szósz (najó, a színüket már láttam valahol), és szőlő, amit először olajbogyónak hittem. A krumpli a maga nemében jó volt, de nem erre volt kihegyezve a látogatás, a piros szósz sültpaprika-krém, a zöld viszont olyan volt, amit én még szerintem soha nem ettem: tökmagos, az alján jó sűrű tartalommal, és ez, komolyan, zseniális volt, bármikor jöhet újra!
Beleharapva a fő attrakcióba először az tűnik fel, hogy az ízek remekül összhangban vannak. Kicsit jobban szétbontva a szendvicset, látjuk, hogy a tetején belülről van egy jófajta krémes kecskesajt, ami lássuk be, elég ritka vendég a burgerekben; de ennek nem az az oka, hogy ne lenne jó, sőt! Ugye a gyakorlatban a sajt+szőlő jóbarátok, ezért is érkezett ez utóbbi mellé a harmadik kistálban.
A hús eszméletlen finom, omlós, ízletes, és végképp lebontja azokat a prekoncepciókat, miszerint a bárány faggyús, és nincs jó íze - itt volt a tányéromon az élő példa, hogy nem! A hús alatt érkezett egy kevés saláta és a paradicsomsalsa, amely tökéletes helyettesítője volt az uborka/hagyma kombónak, végül pedig egy házi majonéz zárta a sort.
A zsömle is házi készítésű volt, nagyon finom, bár az én ízlésemnek egy kissé tömör szerkezetű. Jótt tett neki az átpirítás is, csak sajnos a fenti részen ezt a sajt megölte, ami nem volt nagy gond, csak én jobban szeretem kissé elválasztva.
A burgerhez ugye sör is dukál, így meg is akadt a szemem a táblán lévő "G4 házisör" felirat láttán, melyet aztán kicsit árnyalódott, miután megtudtam, melyik cseh sör is érkezik ilyen néven (J-vel kezdődik, de többet nem árulhatok el, mert különben legközelebb engem fognak burgernek megcsinálni), de ez sem akadályozta meg azt, hogy elfogyasszam mind az egész pohárral (délután hat volt még csak, na).
Egyelőre ez a szendvics még nem kapható az étlapon, de ahogy a beszélgetés közben megtudtam, további kísérletek is várhatóak még burgertéren, úgyhogy ha szimpatikus a dolog, mindenképp kísérjétek figyelemmel őket - én is így fogok tenni!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/garibaldibisztro