Burger Blog

BpBurger (60) - NU Bisztronómia Fakultáció

2013. június 20. Jancsa Jani

A nU az Eiffel téren minden bizonnyal indulhat a város egyik leghülyébb nevű éttermeként, volt ez már U26 (sponsored by Telenor), ettünk is már itt, de most a tarja NUrger volt az, ami bevonzott, nem kicsit.

2013-05-29 13.05.44.jpg

Ide újfent Hájfájv Tomival látogattunk el, ami külön vicces volt, mert az ő vendéglátós hátterével még reálisan is tudnánk beszólni, mondjuk azt, hogy miért kell egy számlára tíz percet várni úgy, hogy üres majdnem minden, vagy miért változik időközben a tegezés/magázás ugyanazon a pincérnőnél, meg ilyesmi. De előreszaladtam. A Bisztronómia amúgy elég jó helyen van, a pár éve felújított téren még biztonsági őr is is vigyáz, nézelődni is lehet, terasz, mi kell még?

2013-05-29 13.03.15.jpg

2013-05-29 13.00.21.jpg

2013-05-29 13.09.40.jpg

A menüebéd jellemzője, hogy van előétel, főétel, desszert, különböző fogásokkal, melyek hétről hétre változnak, kivéve a burgert. Hát igen, ez a trendi manapság, blogolni róla meg végképp. Az én előételem egy savanykásabb zöldségleves volt, Tomi pedig zellersalátát fogyasztott, azt pedig egy paradicsomos-zöldbabos alátétű konfitált oldalassal folytatta, mindkettő elmondása szerint remek tétel volt.

2013-05-29 13.00.16.jpg

2013-05-29 13.09.55.jpg

A burgerem nagyon tetszetősen érkezik, nézzük is hát, mit találunk benne. A zsömle zseniálisan friss, ránézésre kukoricás, ropogós, mintha ott, frissen készült volna. Ennek a felső fele egy könnyű lecsókrémmel van megkenve, gazdag íz, telitalálat.

2013-05-29 13.10.32.jpg

2013-05-29 13.10.29.jpg

A hús egy szelet tarja, olyan finoman és omlósan elkészítve, amilyet szerintem én itthon sohasem tudnék. Relatíve ritkán eszem sertést, de ettől függetlenül ez nagyon jó lett, bármikor újra visszamennék érte. A hús alatt paradicsom és saláta, ezek alatt pedig egy magos mustár kenés található, így ér véget a burger.

2013-05-29 13.11.35.jpg

2013-05-29 13.11.00.jpg

Az étlapon említenek még egy házi csalamádét, amire csak a külön kis tálkában adott savanyított répa és cukkini kombót tudom értelmezni, ami jó ötlet, így a savasság is megvan, amit alapból az uborka (nem nyers, ugye??) hivatott képviselni klasszikusan.

2013-05-29 13.10.06.jpg

Ezek után még jött egy desszert is, csokitorta, fehércsoki mártással, liofilizált szamócával, ez is remek volt, szétomlott a villánk alatt.

2013-05-29 13.29.02.jpg

A tarja NUrger magában 1100 forint, de így kérni elég nagy sületlenség. Sokkal inkább érdemes menüben, három fogás ebédidőben 1650, ami lássuk be, máris barátibb ajánlat. Mi hétköznap délben voltunk, és nettó egy óra volt, ami nem kevés idő (úgy, hogy a terasz csak félig volt, és három pincér dolgozott). Mindettől eltekintve az összes fogás nagyon finom volt, és csak ajánlani tudjuk mindenkinek, ha éppen úgy van. És általában úgy van.

Adatlap

Nyitvatartás: 10-22.

Cím: 1062, Teréz körút 55-57.

Honlap: http://www.bisztronomia.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/nubisztro

Telefon / asztalfoglalás: 36 20 800 1001

4sq: http://goo.gl/yWpmv

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr625338008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bernárd 2013.06.20. 12:37:07

Elég viccesek az adagok... Kb egy óvodában tudnám elképzelni a menzán.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.20. 14:22:36

hát most nem győztek meg a képek. :S

igazságos 2013.06.20. 16:08:07

Ezt most direkt csináljátok? Nemhogy nem csinálnak kedvet a kajákhoz, még elirasszátok a Zembert jópár poszttal itt, holott a reklámozás lenne a lényeg.

Nyáron ráadásul kevesen vállalnák be a tarját, elég nehéz étel ekkora dögmelegben, nehezen emészthető így, ahogy a képen van.

szoknátok már le a lecsóról és a csalamádéról, épeszű ember nem eszik olyat hamburgerrel!!!!

Nem jött össze.

Már megint.

Elijah_Baley 2013.06.20. 16:12:11

mitől burger ez? se húspogi, se klasszikus hambiszószok, hagyma, sajt, koviubi, akkormeg?
randomhúsos zsömle, bármelyik magára valamit is adó piaci falodában előfordul.

jewdi76 2013.06.20. 16:50:27

Tarjás szendvics, szoktam ilyet enni, ha nincs időm leülni ebédelni. De az a madármenű se semmi. Biztos jóllaknék tőle. Jól néz ki az oldalas meg a csokitorta.

cs.zoli 2013.06.20. 17:20:39

Mondjuk szerintem annyira nem látszanak az adagok méretei (a kép csalhat), másrészről egyáltalán nem tűnnek kicsinek nekem... Hasonló kategóriában még talán nagynak is mondanám.
A tarjaburgert én se nevezném - az alakjától eltekintve - burgernek, és valószínű nem is rendelném, de ez teljesen mellékszál.
A rántotthús-lecsó-savanyúsűg-pörkölt kombótól én is herótot kapok.
A saláta-főétel-brownie szerintem ennyi pénzért igen tisztességes ebéd.
Nem tudom, ti mennyit zabáltok ebédre... Mindennap lagzi eldugulásig??

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.20. 17:48:22

@igazságos: még jó, hogy van aki megmondja, mit lehet mivel enni, és mit nem
@cs.zoli: látjátok, mit meg nem (t)eszek értetek :D

mamagaio 2013.06.21. 15:06:19

Kb másfél hónapja voltam ott egy szombati ebédre. Partnerem a csirkés, én a marhás burgert rendeltem, szóval mindkettőt volt szerencsém kipróbálni. A burgerek esszenciája a hús és azokkal nem is volt nagy gond, bár lehetett volna átütőbb íze is, így kissé "bland". Viszont a fenti tarjás megoldáshoz hasonlóan itt is a házi zsemle húzta le az egész koncepciót. Elképesztően kemény, rágós, élvezhetetlen, rossz állagú kínszenvedés. A csíkozott savanyúság ok, de szintén nem kiemelkedő. Fél óra rágás után olyan voltam mint Woody Allen az Annie Hall-ban: elzsibbadt az állkapcsom.
Az adagokkal semmi baj, ha olyan nagyon éhes vagy inkább rendelj máshol egy fél csülköt. Ha meg mindig éhes vagy, nem te vagy a célcsoport.
Összegezve kár érte, mert maga a hely kulturált, a személyzet odafigyel és érezhető, hogy a minőségi alapanyagokra odafigyelnek. Csak a végeredmény lesz siralmas. Kérem a következőt...

váj mí 2013.06.21. 16:09:49

Khm, ez mitől hamburger? Tarjás szendvics. Annak lehet nem rossz, de én személy szerint nem igazán szeretem a lecsós alapú cuccokat éttermekben (krémnek sem), éppen azért, mert annyira jellemző a konyhánkra, hogy mindenkinek megvan a maga kedvence paradicsom-paprika-hagyma arányban meg ízesítésileg ...
Nekem nem igazán jönne be.
A menüár viszont rendben van, szerintem.

Amphetamine 2013.06.23. 13:23:11

Itt még hatványozottabban igaz, amit a Szaft beszámolóhoz írtam:
burger.blog.hu/2013/06/17/bpburger_59_szaft/fullcommentlist/1#c20041509
Sajnos ez nem burger, ez egy tarja szelet zsömlében, csak egy sima húsos szendvics.
Vissza kéne kanyarodni a burgeres vonalhoz, pont amiatt van sok olvasótok! Engem személyszerint nem nagyon érdekelnek az alternativák (max. említés szintjén, vagy ha lefényképezitek az árlistát, nem kell a többi nem-burger ételt kitakarni), ha ilyen ételekről szeretnék olvasni nem ide jövök.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.23. 14:43:57

@Amphetamine: olvasd el az étlapot kérlek, burger a neve? Igen. Akkor a burger blog ír róla. Hogy miért? Mert burger. Hogy szerinted mi tartozik bele a burger kategóriába, meg mi nem, arról persze lehet beszélgetni, de a tényen nem változtat ;)

bl4ze 2013.06.23. 15:21:41

ez minden csak nem hamburger, nem gyere be - a hely sem ránézésre, és az egész sem úgy ánblokkkkk :(
süti beállítások módosítása