Vasárnap dél van, mit ebédeljünk? Rendeljünk hamburgert! A New York név amúgy is közkedvelt, úgyhogy most egy újabb, házhozszállítós egységből választottam ebédet.
A rendelés olyan ötven perc múlva meg is érkezett, ahogyan azt ígérték, a már jól ismert dobozokban. Kértem egy klasszikus bacon-sajtburgert, hozzá steakburgonyát (felárért), valamint még külön egy adag hagymakarikát. Gyanús volt, hogy a burgert meg a köretet belenyomták egy dobozba, de gondoltam, ez még belefér.
"Családommal 10 évig az Egyesült Államokban éltünk, s ez idő alatt a nejem, és én kijártuk a vendéglátás iskoláját. Gondos kutató munka után eldöntöttük, hogy az egyébként a mi ízlés világunkhoz is a legközelebb álló New York stílusu pizzákat, rollokat, salátákat, csirkeszárnyakat megismertetjük a magyar közönséggel is." (idézet a honlapról)
Mondjuk azt sosem értem, valaki miért a krumplin akar spórolni, de legyen... Legalább a fajtájának hála most nem ázott el a halálba, ugyanolyan friss volt, mint amikor elkészült.
Jó hír viszont, hogy mind a hagymához, mind a krumpli mellé jár egy nagy adag szósz, ami ráadásul sehol sem volt feltüntetve. Előbbihez egy hatalmas küblinyi édeskés paradicsomos öntétet kapunk, a burgeres dobozban pedig jó meglepi módjára egy szintén paradicsomos alapú, de nem olyan édes, ellenben inkább fűszeres ízvilágú lapul. Ez már jó, az kevésbé, hogy a fele megmaradt, mert nem tudtam mivel kitunkolni.
A hagymakarika házi, nagyon finom, de ebből is lehetett volna még pár darab.
A hamburger, csakúgy, mint a többi résztvevője a rendelésnek, nagyon jól fest, már-már túlontúl is. A buci szezámos, teljesen a megszokott fajta, de mint olyan, rendben van. Kicsivel több pirítást azért elbírt volna.
Fentről lefelé nézve jött pár zöldség, köztük egy szerény karika paradicsom, pár savanyú uborka (inkább kovászos jellegű, mint az édeskés csemege), majd a trükk, a párolt hagyma, ami a sajttal igen erős barátságot kötve számomra egy elég erős hagymás tojás feelinget hozott, ami kinézetre még csak-csak oké, de ízre sem volt sokkal különb tőle.
A húsba először beleharapva az tűnt fel, hogy a külseje mennyire ropogós, majd amikor kicsit kivettem a burger kontextusából, leesett, hogy ez gyakorlatilag nem más, mint egy fasírt, hambihús formában. Nem azt mondom, hogy fel volt csapva zsömlével/tojással (bár minden lehet), de ízre egy az egyben a klasszikus, otthon készült fasírtot hozta, ami nem rossz, csak nem egy hamburgerben szerettem volna vele találkozni.
Trükkös módon a hús alá került a salátaágyra a bacon, ami viszont úgy túl volt sütve, és kiszárítva, hogy kábé minden élvezeti érték eltávozott belőle... kár érte. A burgerek 1350-től 1550-ig tartanak, és ebben már benne van a krumpli, plusz ugye a meglepetés szósz is. A hagyma 590 volt, a házhozszállítás díja pedig 250, így fizettem közel 2500-at a futárnak. Döntsétek el ti, megérte-e, szerintem nem feltétlen...
Elérhetőség: http://www.newyorkpizza.hu/