Burger Blog

BpBurger (46) - Pastrami étterem és kávéház

2013. március 19. Jancsa Jani

Egy szerencsés véletlen folytán jutottunk el a Pastramiba (ahová menni akartunk, ott teltház volt), amiről azért ezelőtt is tudtunk pár dolgot. Ilyen például, hogy a magyar Gordon Ramsey, Serényi Zsolt nevéhez fűződik a TV Paprikán is leadott sorozatban, vagy hogy itt kapható a híres amerikai Pastrami és Reuben szendvics is. Persze ez nagyobb hír volt 2008 környékén, amikor nyitott, dehát idő kell hagyni mindennek.

2013-03-02 15.05.56.jpg

Szombat déltájban érkezve mindenki számoljon azzal, hogy a gyerekes szülők veszik át a hatalmat az étterem fölött, mi is két család közé kerültünk beszorításra, még szerencse, hogy nem indult főzeléklövöldöző állóháború. A hely nagyon családbarát, ugyhogy a gyerek tényleg bejöhet, és még vizet is kaphat. Ja nem, az a kutya, de ha már itt tartunk, a milfhunter is forgathat, csak mondom.

2013-03-02 14.26.11.jpg

2013-03-02 14.24.59.jpg

A Pastrami egy hatalmas épület két szintjén helyezkedik el, azt is el tudom képzelni, hogy régen gyár lehetett, de a lofthangulatot is kitűnően át tudja adni. Tényleg vicces, hogy egy csomó apróságból látszik az odafigyelés, a mosdóban a gyerekpiszoár-felállón mondjuk majdnem beszartam a röhögéstől (még szerencse, hogy volt felnőttvécé is, így ebből sem lett volna probléma). Mindenfelé rácsok, vas, szürkeség, de mégsincs ennek kellemetlen hangulata, hála a díszítéseknek, és a tényleg óriási belmagasságnak, ami elveszi az egésznek az élét.

2013-03-02 14.25.14.jpg

Az étlap egy klasszikus, rajztábla-szerű cuccon érkezik, van az állandó ajánlat, valamint kérhető napi is, például a látványkonyha fölötti táblákon. Szimpatikus, hogy minden látható, ami a konyhában készül, ezáltal a lángok felcsapnak, fejetlen csirkék rohangásznak, és a walesi bárdok pedig lecsapnak. Amíg várunk, Pastrami sört és limonádét kérünk, előbbi tényleg keserűbb jellegű, ettől féljenek a külföldiek, ne a Méztől.

2013-03-02 14.45.23.jpg

2013-03-02 14.21.38.jpg

A Pastrami szendvics nem más, mint rozskenyér között mustár, és pácolt, füstölt marhahús. Én először kicsit több, és vékonyabb szeleteket vártam, de így sem volt rossz, noha pár falat húsban azért volt valami rágós, amit szerintem vékonyabb szeleteléssel ki lehetett volna küszöbölni. Adtak hozzá még két uborkát is, hosszában negyedelve, ők kellemesen passzoltak a mustár-hús kombóhoz.

2013-03-02 14.29.34.jpg

2013-03-02 14.30.51.jpg

A negyedkilós burger már a nevében is hordoz némi félreértést (a hús negyedkilós, vagy az egész burger), bár ez simán feloldható azzal, hogy a szendvicsben a húson, és a szószon kívül túl sok minden mást nem találunk. Konkrétan semmit.

2013-03-02 14.29.42.jpg

2013-03-02 14.30.04.jpg

Már kezdtem volna kandi kamera után kiáltani, amikor az első falat után az egészet visszaszívtam, ugyanis a hús olyan jó volt akár magában, akár a szósszal, zsemlével, ami közel áll a párját ritkítóhoz. A buci tuti hogy vagy ott készül, vagy egyedi rendelés, mert nagyon jó, puha, belülről pont jól pirított, el tudtam volna még eszegetni egy jó ideig. A szószt leginkább talán a koktélszószhoz tudtam volna hasonlítani, vastagon jutott belőle mindkét oldalra. A hús pedig közepesen-jól átsült, és nem tudom, milyen részből készült, de ízélményre nagyon egyedi volt, ajánlott darab.

2013-03-02 14.31.33.jpg

Nem beszéltünk még, mit kapunk hozzá cserébe, ha már belülről kimaradtak a dolgok. Egyrészt érkezik egy saláta, balzsamecettel leöntve, mely gondolom a savasságot hivatott pótolni, csak sajnos helyenként ez (az ecet) egy kicsit túlzásba ment. A krumpli vékony, házi chips formájában érkezett, pont óvatosan fűszerezve, ez teljesen rendben is volt, bár talán ha nem hidegen, hanem azon melegében érkezik, még jobb lett volna.

2013-03-02 14.34.29.jpg

2013-03-02 14.34.24.jpg

Fojtásnak még kértünk egy csokimousset-t, ami kis fedeles üvegben érkezett, a tetején habcsók-szerű keksszel. Nagyon intenzív, tömény, nem túlzásba eső csokiíze volt, habár én nem igazán tudtam elvonatkoztatni a csokipudingtól, de ez már legyen az én bajom.

2013-03-02 14.50.16.jpg

Az árak tekintetében volt pár furcsaság, ilyen például, hogy amig a söröm csak 400 volt, az ugyanekkora limonádé 900, aztán csodálkozunk, hogy a fél ország alkoholista. A Pastrami szendvics 1700, a burger 2500; szóval nem a legolcsóbb hely, de erre mondjuk szerintem mindenki számít is, aki erre jön.

2013-03-02 14.17.38.jpg

A Pastrami burgert én mindenkinek csak ajánlani tudom: ha van rá keret és kedv, valamint ha valóban hamburger-kedvelőnek valljuk magunkat, érdemes egyszer kipróbálni.

Adatlap

Nyitvatartás: 08-23

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 93-99.

Honlap: http://www.pastrami.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/Pastrami

Telefon / asztalfoglalás: (1) 430 1731

4sq: http://goo.gl/Cs0aw

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr885138100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nincs_nicknevem 2013.03.19. 06:30:09

"a magyar Gordon Ramsey, Serényi Zsolt"

muhaha

pszichonauta 2013.03.19. 11:16:05

"ha már itt tartunk, a milfhunter is forgathat, csak mondom"

B+, ez ütött! :D

altimus 2013.03.19. 17:59:58

> "A krumpli vékony, házi chips formájában érkezett, ... bár talán ha nem hidegen, hanem azon melegében érkezik, még jobb lett volna."

- ez a krumpli konkretan _zacskos_ chips, noha a jobb fajtabol.

- a kepen lathato pastrami-nak konkretan sok koze nincs az igazi pastramihoz, ami hajszalvekonyra szeletelt, borsozott pacolt marhahus. (esetleg mas allatbol is lehet csinalni, ha szerepel az allat megnevezese, pl. pulyka pastrami)

- a koktelszoz izu szosz _konkretan_ kozonseges uveges koktelszosznak latszik. ilyet szertinem nem illik hamburgerre boritani, csak akkor ha ott valamit el kell fedni, iz vagy frissesseg problemat. brrr.

- a 900 forintos limonade a szokasos lehuzas, altalaban bolti naranycs, citrom stb szeletekkel (hejjal), noha ezek a citrusfelek komoly vegyszeres kezelest kapnak es a hejuk nem fogyaszthato! hacsak nem bio gyumolcsrol van szo, ami ritka mint a feher hollo. ehhez jon meg fel kilo jeg es el lehet adni tizszeres aron. mo-on jo limonadet meg nem talaltam.

- a pastrami mint etterem szinvonalasan felszerelt, kulturalt hely. sajnos en a kosztjukat nem tudnam dicserni. a nyitaskor jo volt, aztan egyszer sikerult a tarsasagomban ott egy currys tejszines csirket elfogyaszto szemelynek igen komoly egyhetes etelmergezest kapnia. nagy valoszinuseggel ettol az eteltol.

na, a pastrami-ban azota nem voltam.

Nick Leeson 2013.03.19. 18:32:27

2500-ért hamburger? vicc. Épp ma néztem egy reklámot az amerikai "Heart Attack" kajáldáról, 12-13 dolcsiért akkora hambit adnak, hogy kb. 4-5 hús van bene, egyenként tenyér vastagságban! Ránézésre legalább 1,5 kilós volt!

Tehát ez a 2500Ft-os hamburger enyhén szólva is túlzás...

Jokerpofa 2013.03.19. 18:50:58

@Nick Leeson: Amerikában sajtból van a hold, kérdezd meg hagymát erről.
ja és csak olyan útszéli csárdában eszem, ahol 900 Ft-ért annyit adnak a babgulyás+marhapöri kombóból, hogy a szomszéd is azt eszi 2 napig.

OftF 2013.03.19. 19:23:25

Egyszer reggeliztem itt, és meg voltam elégedve, sajnos már nem emlékszem, hogy mit ettem, valamit tojásból. Reggel 8-kor nyit, fél órával korábban biztos többször is be tudnék nézni. De hát ugye ne akarjak már mindent, nekik is van életük :)

Buszex 2013.03.19. 19:33:02

"kerültünk beszorításra"?

Baszd meg, neked rendőrségi fogalmazó volt az összes magyartanárod, hogy ezt a förtelmes terpeszkedő szerkezetet használod?

A lettünk beszorítva miért nem lett volna jó?
(Ha azt mondod, hogy germanizmus, kigúnyollak!)

Egyébként egyszer érdemes lenne kipróbálni a burger mellett a magyar helyesírást is. Ahogy látom, ezt még egyszer sem tetted meg.

Pedig igazából ahhoz is fej kell, csak egy másik része, mint a burgerhez.

odamondó 2013.03.19. 19:33:41

hát 2500ért elég viccesnek tűnik ez a hambi.

@altimus véleményét osztom. Jack Doyle'sban azért bőven jobbat kapsz ugyanezért a pénzért.

Buszex 2013.03.19. 19:35:17

@altimus:
Viszont ez a marhahúsos szendvics - ha pastrami, ha nem - finom és laktató, ahhoz már volt szerencsém.

lehuto 2013.03.19. 20:29:47

Nem lehetséges, hogy az étterem tulajdonost vagy főszakácsot váltott? Csak azért kérdezem, mert annak a szendvicsnek nem hogy egy pastramihoz nincs köze, de ahhoz se, amit ők maguk adtak vagy két éve. Úgy is mondhatnám, ez egy átbaszás. Az ára mindenképp. Persze attól még lehet finom.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2013.03.19. 20:33:53

@altimus: jézusom, te aztán szakértő vagy...

Azért a Ramsay-s párhuzam brutálisan üt a postban...

Dekkard 2013.03.20. 07:52:03

Az épület tényleg gyár volt, textilgyár és Goldberger névre hallgatott.
Lehet cifrázni, de ez nem pastrami szendvics.
Ez egy marhahúsos szendvics.
Ha érdekel akkor,: www.foodandwine.hu/2010/03/03/pastrami-new-york-a-deliktol-az-orgazmusig/

Csokonai Vitéz Műhely 2013.03.20. 08:05:10

Kedvelem a blogot, általában egyetértek az írásokkal. A Pastramival kapcsolatban nem igazán. Háromszor voltam már, de nem hiszem, hogy többet visszamegyek. Imádom a pastramit, talán pastrami fetisiszta vagyok, szerintem a Boar's Head az etalon. A Pastrami nem lenne annyira gáz, ha annyira nem lennének büszkék az autentikus new yorki ízekre. A pastramijuk förtelem, nem eredeti, nem megfelelő minőségű szegyből a nem megfelelő eljárással készült afféle sufni pastrami. A burgerük ehető, de több tucatnyi jobb burger van a városban.
Az egyetlen, ami ízlett ott, az a medvehagymás rizottó volt. Na, az tényleg finom volt.
Javaslom a Pastrami vezetőségének, hogy menjenek osztálykirándulni a Boar's Headhez gyárlátogatásra és tanulják meg, hogy kell pastramit csinálni. És amíg nem tanulják meg, ne hangoztassák olyan nagy pofával az eredeti new yorki ízeket.
Ja, és a Reubenben nem pastrami van, hanem csak corned beef !!!

belekotyogok 2013.03.20. 08:31:46

@Buszex: esetleg hogy még egyszerűbb legyen: beszorultunk két család közé...:)

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.03.20. 11:46:41

2500?? Azért az üres hamurgerét?? beszarás.. alapanyag értékben max 400Ft. És akkor már sokat mondtam.

"a magyar Gordon Ramsey, Serényi Zsolt"
Gordon tudja mi a higiénia! Serényinek fogalma sincs róla. Érdemes megnézni a tv-ben amikor főz. Sokszor FEKETE a körme a kosztól. (gondolom előtte épp motort szerelt)

A pastrami hajszál vékonyra van szeletelve. Ilyenre max a húsvéti sonkát vágjuk.

Silent Bob 2013.03.20. 12:09:42

Ez a pastrami elég meglepő, kifejezetten szarul néz ki. Én akkor voltam, mikor nyitottak, akkor kiváló volt, hajszálvékonyra szeletelve és nem ilyen suttyó kenyérben adták.
A burgerben meg ha ezersziget öntet volt (ránézésre az) akkor a szakácsot tarkón kéne baszkodni.

baliquez 2013.03.20. 12:21:46

@Dekkard: Moldova írt róla egy vaskos riportkötetet a "Szent Tehén" címmel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.20. 13:38:47

jól néz ki a hely is, meg a kaja is, lehet ki is próbálom.

szempontpuska 2013.03.21. 09:14:10

Ez még mindig Prokopp Dóriék étterme?

kirándulóutak · http://kiranduloutak.blogspot.hu/ 2013.04.25. 10:50:41

A Pastrami szendvics valóban finom, de nagyon kis adag.
süti beállítások módosítása