Egy szerencsés véletlen folytán jutottunk el a Pastramiba (ahová menni akartunk, ott teltház volt), amiről azért ezelőtt is tudtunk pár dolgot. Ilyen például, hogy a magyar Gordon Ramsey, Serényi Zsolt nevéhez fűződik a TV Paprikán is leadott sorozatban, vagy hogy itt kapható a híres amerikai Pastrami és Reuben szendvics is. Persze ez nagyobb hír volt 2008 környékén, amikor nyitott, dehát idő kell hagyni mindennek.
Szombat déltájban érkezve mindenki számoljon azzal, hogy a gyerekes szülők veszik át a hatalmat az étterem fölött, mi is két család közé kerültünk beszorításra, még szerencse, hogy nem indult főzeléklövöldöző állóháború. A hely nagyon családbarát, ugyhogy a gyerek tényleg bejöhet, és még vizet is kaphat. Ja nem, az a kutya, de ha már itt tartunk, a milfhunter is forgathat, csak mondom.
A Pastrami egy hatalmas épület két szintjén helyezkedik el, azt is el tudom képzelni, hogy régen gyár lehetett, de a lofthangulatot is kitűnően át tudja adni. Tényleg vicces, hogy egy csomó apróságból látszik az odafigyelés, a mosdóban a gyerekpiszoár-felállón mondjuk majdnem beszartam a röhögéstől (még szerencse, hogy volt felnőttvécé is, így ebből sem lett volna probléma). Mindenfelé rácsok, vas, szürkeség, de mégsincs ennek kellemetlen hangulata, hála a díszítéseknek, és a tényleg óriási belmagasságnak, ami elveszi az egésznek az élét.
Az étlap egy klasszikus, rajztábla-szerű cuccon érkezik, van az állandó ajánlat, valamint kérhető napi is, például a látványkonyha fölötti táblákon. Szimpatikus, hogy minden látható, ami a konyhában készül, ezáltal a lángok felcsapnak, fejetlen csirkék rohangásznak, és a walesi bárdok pedig lecsapnak. Amíg várunk, Pastrami sört és limonádét kérünk, előbbi tényleg keserűbb jellegű, ettől féljenek a külföldiek, ne a Méztől.
A Pastrami szendvics nem más, mint rozskenyér között mustár, és pácolt, füstölt marhahús. Én először kicsit több, és vékonyabb szeleteket vártam, de így sem volt rossz, noha pár falat húsban azért volt valami rágós, amit szerintem vékonyabb szeleteléssel ki lehetett volna küszöbölni. Adtak hozzá még két uborkát is, hosszában negyedelve, ők kellemesen passzoltak a mustár-hús kombóhoz.
A negyedkilós burger már a nevében is hordoz némi félreértést (a hús negyedkilós, vagy az egész burger), bár ez simán feloldható azzal, hogy a szendvicsben a húson, és a szószon kívül túl sok minden mást nem találunk. Konkrétan semmit.
Már kezdtem volna kandi kamera után kiáltani, amikor az első falat után az egészet visszaszívtam, ugyanis a hús olyan jó volt akár magában, akár a szósszal, zsemlével, ami közel áll a párját ritkítóhoz. A buci tuti hogy vagy ott készül, vagy egyedi rendelés, mert nagyon jó, puha, belülről pont jól pirított, el tudtam volna még eszegetni egy jó ideig. A szószt leginkább talán a koktélszószhoz tudtam volna hasonlítani, vastagon jutott belőle mindkét oldalra. A hús pedig közepesen-jól átsült, és nem tudom, milyen részből készült, de ízélményre nagyon egyedi volt, ajánlott darab.
Nem beszéltünk még, mit kapunk hozzá cserébe, ha már belülről kimaradtak a dolgok. Egyrészt érkezik egy saláta, balzsamecettel leöntve, mely gondolom a savasságot hivatott pótolni, csak sajnos helyenként ez (az ecet) egy kicsit túlzásba ment. A krumpli vékony, házi chips formájában érkezett, pont óvatosan fűszerezve, ez teljesen rendben is volt, bár talán ha nem hidegen, hanem azon melegében érkezik, még jobb lett volna.
Fojtásnak még kértünk egy csokimousset-t, ami kis fedeles üvegben érkezett, a tetején habcsók-szerű keksszel. Nagyon intenzív, tömény, nem túlzásba eső csokiíze volt, habár én nem igazán tudtam elvonatkoztatni a csokipudingtól, de ez már legyen az én bajom.
Az árak tekintetében volt pár furcsaság, ilyen például, hogy amig a söröm csak 400 volt, az ugyanekkora limonádé 900, aztán csodálkozunk, hogy a fél ország alkoholista. A Pastrami szendvics 1700, a burger 2500; szóval nem a legolcsóbb hely, de erre mondjuk szerintem mindenki számít is, aki erre jön.
A Pastrami burgert én mindenkinek csak ajánlani tudom: ha van rá keret és kedv, valamint ha valóban hamburger-kedvelőnek valljuk magunkat, érdemes egyszer kipróbálni.
Adatlap
Nyitvatartás: 08-23
Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 93-99.
Honlap: http://www.pastrami.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/Pastrami
Telefon / asztalfoglalás: (1) 430 1731
4sq: http://goo.gl/Cs0aw