Burger Blog

BpBurger (15) - tóPart Kávézó

2012. július 25. Jancsa Jani

Amikor először végigfutott a szemem az árakon, még nem volt semmi gyanús, simán kikértem a marhaburgert steakburgonyával, elvégre nyár, a tavon, mi baj történhet? Nos, amikor kinyílt a mélyhűtő ajtaja, akkor kellett volna elfutni, de legalábbis sztornózni. Nem így történt, ezért is születhetett meg ez az írás.  DSCN1764.JPG

Éppen itt volt már az ideje annak, hogy a Városligeti Műjégpálya előtti rész olyan borítást-körítést kapjon, mint amilyet megérdemel. Erre idén végre sor került, így a tóPart - Nyár a tavon szolgáltatott méltó helyszínt a foci-EB rajongásnak, valamint a szabadtéri evés-ivás kedvelőinek is azóta is. Egy péntek délután tévedtünk arra, a bejáratnál csónakbérlés lehetősége, utána pedig különböző hangulatú székek-díványok fogadtak, ahogy maga a hely is kicsit szegmentálva van borbárra, bisztróra és kávézóra . Mi érzésre azt a részt közelítettük meg, amely az oldal címsorában olvasható felirathoz a leginkább kapcsolható, majd a fekete táblát leolvasva nekiálltunk választani.DSCN1768.JPG

Trükkös rész következik: nézzétek meg a következő képet, majd válaszoljatok a kérdésemre: nem feltűnő itt valami? Ha megvan a válasz, jegyezzétek fel, mi pedig megyünk tovább.2012-07-20 13.03.24.jpg

A választás a beef burger nevű csodára esett, steak krumplival, rendben. A srác aki csinálta, benyúlt a hűtőbe, és az idáig csábítóan kinéző sütőlapra dobott... két mélyfagyasztott húspogácsát. Egy világ omlott össze bennem, és komolyan megfordult a fejemben, hogy azt mondom, bocs, ezt mégse kérjük (hiszen ebben annyi marha van, mint ahány Whopper a Mekiben, tehát nevezhetjük akár átverésnek is), de aztán a kíváncsiságom győzött (ezért eszem most hóvégén vajas kenyeret), és hagytam, hadd menjen tovább a tragikomikum. Gondolom rájöttetek már, hogy mi volt gyanús a képen, de ha nem, akkor elmondom: hol a jó büdös francban képzelhető az el, hogy a csirke és a sertés (!!!) drágább, mint a marha? Ennyire totálisan hülyének nézik az embereket, azok pedig megeszik ezt - szó szerint.DSCN1758.JPG

Miután helyet foglaltunk, én még reménykedtem, hogy valami jóra is számíthatok, de az első harapásnál nyilvánvalóvá vált, hogy döghússal állunk szemben, annak is a rosszabb fajtájával - kábé ugyanaz állt fenn, mint amit az eddigi egyetlen szörnyű élménynél írtam.

Ha szavakat keresünk, akkor a “darált leveshús prézlivel keverve, pogácsa formában” az, amit rá tudnék húzni. Szörnyű.

A furcsaságok ezzel még nem értek véget, mivel a többi összetevő nem volt rossz, sőt! A zsemle kifejezetten egyedi, kicsit lisztes jellegű, finom, friss, és amúgy a burger pedig tömve volt friss (és tényleg!) zöldségekkel: savanyú uborka, hagyma, paradicsom, saláta, nem finomkodva, tisztességes mennyiségben. A krumpli úgyszintén mirelit termék, iparosmunka, se nem rossz, se nem jó, a hozzá vásárolt tejfölös-csípős paprikás szósz viszont szintén egyedi, és legalább az feldobja a dolgot.DSCN1759.JPG

DSCN1760.JPG

A hús viszont rettenetes, és elrontja az egészet, nem is értem, hogy engedhetik meg maguknak ezt - illetve de, mivel az biztos, hogy ezen akkora profit van, mint a ház, ha belegondolunk. Nem kezdem el emlegetni, hogy ennyi pénzért (1600/1800) hol, és mit kapunk, de ha figyelmesen követitek a rovatot, szerintem tudtok akár ti is mondani pár helyet, ahol ugyanennyiért nem vacak tömegtermékkel akarják kiszúrni a szemeteket, semelyik fronton sem.DSCN1767.JPG

Pozitívum, hogy lehet OTP-s SZÉP kártyával fizetni, valamint a környék is remek, sőt, megkockáztatom, ha mást veszel (roston hús, stb), az sem lehet rossz, de az a hely, ahol a hamburgert, és benne a húst (a lényeget!) ennyire megalázzák, nem érdemel semmi jót. Lehet, hogy a turistákra van ez szabva, nem tudom, de amit beef burger címen kapunk, az közel egyenlő a nagy nullával. Vagy akkor árulják úgy, hogy hús nélküli burger, de akkor ne is kérjenek el egy zsemlére és egy adag zöldségre 1150 forintot. Köszönjük a figyelmet, mehetünk tovább.

Adatlap

Nyitvatartás: 10-24

Cím: Budapest, 1146, Olof Palme sétány 5.

Honlap: http://nyaratavon.hu

Facebook: https://www.facebook.com/nyaratavon

Telefon / asztalfoglalás: +36307495580

4sq: http://goo.gl/r3esH

DSCN1765.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr964673553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Cica75 2012.07.25. 11:05:42

Nagyon hangulatos a hely egyebkent, szomoru hogy ilyen a konyha. Mar a kepek lattan felfordult a gyomrom...

2012.07.25. 11:13:49

talán meggondolom magam és van értelme az ilyen posztoknak / blogoknak...
remélem ők is olvassák.
a furcsa dolog azonnal feltűnt :)

kida 2012.07.25. 11:44:24

és az ilyenek etetik a turistákat, nagyon égő. ez az igazi anti-országimázs

altimus 2012.07.25. 11:51:28

ilyen esetben egy teendo van:

- reklamalni es kozolni, hogy meg veletlenul sem vagy hajlando kifizetni az etelt.

ehhez eleg egy harapas, tobbet ne szabad enni belole.

**

en eleg sokat jarok etterembe es meglehetosen ritkan fordul elo, hogy visszakuldok valamit. ha valami romlott akkor azt kapasbol vissza kell kuldeni, ilyen az en praxisomban talan ha ketszer fordult elo. ha valami valoban nagy atveres akkor az is mehet vissza. pl. egy borju becsit az aki rendeli tudja megkulonboztetni a serteshustol ...

de a kulcs az, hogy szolni kell, reklamalni, udvariasan, de hatarozottan.

Ovecskin 2012.07.25. 11:54:18

de a műanyag tálca, villa, tányér combo is magáért beszél. ígéretes a hely.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.07.25. 12:03:40

@altimus: igen, jogos, de milyen kommenttel?Megreklamámom, h nem marha a marha? És mi van, ha ezt nem hajlandóak beismerni? :D

foxpic 2012.07.25. 12:08:30

Nekem a furcsaság, hogy burger + köret 1150, KRUMPLIVAL 1600... Akkor mi a köret?

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.07.25. 12:13:34

@foxpic: a köret a burgonya, csak félreérthetően van felírva

tóPart 2012.07.25. 12:43:22

Sziasztok,

Bottyán István vagyok, az egyik üzemeltetője a helynek.

A hússal kapcsolatban teljesen igazad/igazatok volt, valóban volt időszak, a nyitás után egy hónapig, amikor fagyasztott húspogácsát használtunk, köszönhetően annak a közegészségügyi előírásnak, amely nyers darált húst csak elég szigorú körülmények között enged szállítani/tárolni.

Ezt azonban kb. két hete fölülvizsgáltuk, pontosan azért, mert szeretnénk megfelelő színvonalú vendéglátást nyújtani.

Amit ettetek/ettél, az egy sajnálatos szerencsétlen helyzet - számomra egyébként fölháborító -: a szakács kolléga önállósította magát, és a még bent lévő mirelite húst akarta kiadni.

Az írásodat most olvastam, azonnal körbementem az üzletbe, és kidobattam ezeket a húskészítményeket.

Mival sajnos nem tudok minden nap és minden pillanatban itt lenni, sokat segít, ha azonnal szóltok az üzletvezetőnek, mert akkor rögtön tudunk reagálni.

Remélem, azt látjátok, hogy mindent igyekszünk megtenni, hogy színvonalas módon valósítsuk meg ezt a nyári helyet, de sajnos hibák ott előfordulhatnak ahol emberek dolgoznak.

Az árakkal kapcsolatos megjegyzésre annyit reagálnék, hogy a marhahúsból készült szendvicsben 10 dkg a hús, míg a csirke és a sertés burgerban 14-14 dkg. De akkor ezt is kiírjuk, hogy ne legyen félrevezető.

Köszönöm, hogy fölhívtad a figyelmemet a hibára. A továbbiakban, ha bármilyen hiányosságot tapasztaltok, írjátok meg az e-mail címemre, ígérem, javítani fogjuk: bottyan.istvan@edencsoport.hu.

Bízom benne, hogy ez a kellemetlen benyomás nem vette el a kedved, és legközelebb is ellátogatsz hozzánk. Nagyon szívesen venném, ha meghívhatnálak egy olyan burgerra, amiben már a saját készítésű húspogácsánk van. (írj az e-mail címemre és tudunk időpontot egyeztetni)

Észrevételedet megköszönve,

Üdvözlettel:
Bottyán István

barumka 2012.07.25. 12:46:10

Én az ilyen csalódások miatt szoktam le 99 százalékban arról, hogy bármilyen étteremben, és kajálós helyen egyem meg a napi betevőt. Folyamatosan csalódtam a megszokott helyeken. Rájöttem, és ezt köszönöm a vendéglősöknek a szakácsoknak, és a felszolgálóknak, hogy mennyire jól tudok főzni, azt eszem amit szeretek, olyan ízesítéssel ahogy szeretem, harmad áron. Még egy hamburgernél is óriási a különbség. Bár én nem szeretem, de az asszony igen. Ha gyors kaja kell, akkor csibe burger a mekiből, hogy addig ne haljak éhen, míg hazaérek..

barumka 2012.07.25. 12:47:55

Most olvasván a tulajdonos beírását, nagyon korrektnek találom a hozzáállást.

Dr.Zemberevő 2012.07.25. 12:53:28

@speed: de akkor mennyit kértek érte?

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.07.25. 12:56:16

@tóPart: kedves István, nagyon köszönjük a hozzászólásodat, és azt is, hogy ezt így le is írtad.

Úgy gondolom, közös célunk, hogy minél jobb burgereket ehessünk, szóval ha már ennyivel is előrébb haladtunk a dologban, érdemes volt ezt az írást postolni. Természetesen emberek vagyunk, mindenki hibázhat, ezért is volt nagyon szomorú (ahogy azt írtam is) hogy az összes többi kellemes részlet mellett ez ilyen rosszul sült el.

A meghívást nagyon köszönjük és értékeljük, de a pártatlan tájékoztatás érdekében sajnos nem fogadhatjuk el, ellenben abban biztos vagyok, hogy még a szezonban ellátogatunk egyszer hozzátok, és értékeljük az új húspogácsát is :)

Üdvözlettel:
Jancsa János "speed"

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2012.07.25. 12:58:02

Miutn láttad mi kerül a sütőlapra, nem stoppoltál? Vadász, vadász...

SemBoga 2012.07.25. 13:05:37

nekem még mindig furcsa a giant burgernél a "chicken+garnish 1600" majd alatta a "with potato +450" feliratok, valahogy a logikám azt diktálja, hogy a potato az nem a garnish, hisz a garnish benne van az 1600ban

funfun 2012.07.25. 13:12:38

@tóPart: "mindent igyekszünk megtenni, hogy színvonalas módon valósítsuk meg ezt a nyári helyet" A műanyag tányért, evőeszközt is a bűnös, "magát önállósító" (???) szakács kolléga rántotta elő a mélyhűtőből? Mit keresett ott a hús, ha már két hete átálltatok a friss alapanyagra? És az hogy van, hogy a szigorú közegészségügyi előírást "felülvizsgáltátok"? Talán hatósági jogosítványaitok vannak?
Szerintem átlátszóak az általad írtak, de mindenesetre értékelendő, hogy normális hangnemben próbálod kivédeni a történteket, mégha nem is tűnik igaznak, amit írsz.
Egyébként 10 deka (akár fagyasztott, akár friss) fagyasztott marhahúspogácsából készült hamburger kisiskolásokon kívül kinek elég? Ennyi pénzért? Akkor már a BK Angus XT-je, 175 g hússal.
Azért sok sikert a helyhez, próbáld kiköszörülni a csorbát.

bucbuc 2012.07.25. 13:33:14

Ez a hús nagyon durva azért 1000 ft feletti burgernél.

bucbuc 2012.07.25. 13:35:49

@tóPart: Na ez viszont milyen korrekt.

Ez így még egy próbáért kiált. :)

Csokonai Vitéz Műhely 2012.07.25. 13:56:26

@tóPart:
Kedves István,
Amennyiben igaz amit leírtál, (remélem az) akkor sajnos nagyfokú hozzá-nem-értésről tesz tanúbizonyságot.
Megengedhetetlen, hogy a hússütő kolléga önállósítsa magát (hacsak nem utasították), és nagyon nagy hiba a leselejtezett árut továbbra is a mélyhűtőben tartani!
Ez egy jó lecke, idővel a tapasztalat is megjön és remélem sikerrel fogod vezetni a helyet.

satho 2012.07.25. 14:04:30

A vendégeket minden esetben magázni kell, még az interneten keresztül is. Úgy gondolom ez alapvető etikai szabály a vendéglátásban.

tóPart 2012.07.25. 14:05:35

Kedves Funfun,

a műanyag evőeszköz és tányér szerintem önmagában nem igénytelen. Annak tükrében, hogy korlátozottak a mosogatási lehetőségeink, a helyszínen ez tűnt egyedül kivitelezhetőnek. Azért azt remélem látod, hogy a műanyag tányér nem a legolcsóbbak közé tartozik.

A felülvizsgálat azt jelenti - próbáltam úgy fogalmazni, hogy ne sértsek szabályt - hogy megvizsgáltuk milyen kockázatokat tudunk vállalni ésszerű keretek között.

Azt gondolom a hozzászólásodból, hogy van némi közöd a vendéglátáshoz, így azt is tudod, hogy befejező konyhán nem lehet húskészítményt előállítani, csak készterméket regenerálni. Erre a "kihívásra" kerestünk megoldást.

A kollégámat nem neveztem bűnösnek, valószínűleg jót akart azzal, hogy a háttérhűtőkből előrehozva, még ki akarta "pörgeti" a terméket. A felelős egyértelműen én vagyok, ezért is írtam ki a nevem és e-mail címem, nem kívánom másra hárítani a dolgot. Egyszerűen leírtam hogy történt a hiba.

Az viszont nem tudom mire vélni, hogy hazugsággal vádolsz, annak ellenére, hogy nem ismersz, és annak tükrében, hogy a nevemet és a cégemet is fölvállalom.

Ha gondolod, szívesen látlak egy teljes bejárásra, ahol a háttér egységeket is megmutatom Neked, hogy lásd, mi hogyan működik. Azt gondolom, hogy sem szégyellni valónk, sem takargatni valónk nincsen.

A példaképpen fölhozott BK Angus burger, ha valóban belemegyünk az árakba, akkor vethet föl kérdéseket ( a hús bekerülési ára nettó 10-12 euro), de mivel nem ismerem a beszállítói szerződést (mennyiség, szállítási idő, fizetési konstrukció) nem kételkedem abban, hogy az abból is készül.

Pont az általad fölvetett kérdés okán vezettük be az óriás hamburgert, amiben 15-17 dkg az elkészült húspogácsa, mindez egyedi, kovászos cipóban, friss zöldségekkel.

Ha további kéréseid, kérdéseid vannak, írd meg, igyekszem megválaszolni.

Üdvözlettel:
István

tóPart 2012.07.25. 14:10:26

@Csokonai Vitéz Műhely:
Kedves Csokonai Vitéz Mihály,

köszönöm a kommentedet, és abban igazad van, hogy az utolsó pontig ellenőrizni kell a munkatársainkat, ez valóban hiba, mulasztás.

A szakmai fölkészültségünkön biztosan tudunk eszmét cserélni, de azt tudd, hogy összesen két hetünk volt az egész projektet kivitelezni, így valóban sok olyan pont van, amit már másképp csinálnék/csinálnánk.

Most azt tudjuk tenni, hogy folyamatosan ellenőrizzük a végterméket, a szolgáltatást.

Üdvözlettel:
István

2012.07.25. 14:12:28

magyarországon magyarul legyen kiírva az étel, a jó kurva anyjukat nekik.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.07.25. 14:13:19

@➊: magyarul is ki volt, csak en ezt fenykepeztem le, mea culpa

redi1 2012.07.25. 14:17:23

@tóPart: Rég tapasztaltam ilyen korrekt választ és felelősség vállalást. Szerintem bárhol előfordulhat hiba, ahol munka folyik. A lényeg az, hogy utána mit teszel: elismered, felvállalod, kijavítod, kártalanítod. Ez az út vezet a sikerhez.
Nekem eszem ágában nem volt a szóban forgó helyen étkezni, de ezek után valószínűleg kipróbálom. Az üzlethez pedig sok sikert.

tóPart 2012.07.25. 14:18:05

@satho:
Tisztelt Satho Úrhölgy/Úr!

Valószínűleg rosszul ítéltem meg a "blog forma" adta lehetőségeket és kereteket, úgy gondoltam, ez egy meglehetősen laza, informális útja a gondolatok cseréjének.

Tapasztalataim alapján egyébként ma már egyre több helyen használnak tegező formát a vendéglátásban is (romkocsmák, koncertek, klubok). Hogy ez helyes-e, azt nem tudom, kinek mi a szimpatikusabb.

Az mindenesetre teljesen jogos, hogy ismeretlenül használtam tegező hangnemet, lehet, hogy ez hiba volt.

Amennyiben Önt, vagy bármely más bolg írót/olvasót megbántottam vagy megsértettem, elnézését/elnézésüket kérem.

Ígérem, a jövőben nem fogok tegező formában kommunikálni.

Köszönettel:
Bottyán István

tóPart 2012.07.25. 14:20:31

@redi1:

Tisztelt Redi1,

Nagyon köszönöm!

Mind magam, mind kollégáim megtesznek mindent, hogy elégedetten távozzanak tőlünk.

További szép napot!

Üdvözlettel:
Bottyán István

Csokonai Vitéz Műhely 2012.07.25. 14:22:50

Korrekt válasz. Hozzáálásod miatt be fogunk térni hozzátok egy hambira. Sok sikert kívánok!

funfun 2012.07.25. 14:35:30

@tóPart: A kommentemet így zártam: "Azért sok sikert a helyhez, próbáld kiköszörülni a csorbát." Ezt így is gondolom.
Látszik, nem szeretnél a blog miatt vendéget/forgalmat veszíteni. Viszont nem valóságszerű, hogy leállíttatod a fagyasztott hús forgalmazását, mégis pörög még. A műanyag engem nem zavar, de te írtad, hogy igényességre törekszel.
Nem, közöm nincs a vendéglátáshoz azon kívül, hogy a silány dolgokat nem szeretem.
Továbbra is sok sikert.
Ja, és szerintem nem gáz, ha tegeződés van a vendég/vendéglős között. Lehet, a Gundelben nem ez járja, vagy egyéb sznob helyeken. A lényeg a nem tolakodó kiszolgálás.

tóPart 2012.07.25. 14:39:28

@speed:

Tisztelt Jancsa János úr!

Nagy öröm volt számomra olvasni a kommentjét, én is így gondolom, hogy közös cél a hazai vendéglátás színvonalának emelése.

Hiszem, hogy ebben mindenki tud segíteni, aki korrekt, informatív és építő hozzászólásaival segíti a munkánkat.

Bízom benne, hogy legközelebb minden részlet a helyén lesz, és tökéletes élményekkel távoznak majd tőlünk.

További munkájukhoz kívánok sok sikert és kitartást!

Üdvözlettel:
Bottyán István

2012.07.25. 14:40:25

@speed: ebben az esetben meghajlok es toredelmesen elnezest kerek!

tóPart 2012.07.25. 14:47:38

@funfun:

Kedves Funfun,

köszönöm a leveledet, és a bátorító szavakat.

A vendég elvesztésénél ennél többről van szó.

Én azért választottam a vendéglátást hivatásomnak, mert elbűvölt a 19-20 századi magyar gastro-kultúra, a kisvendéglők hangulata, az akkori szállodás, vendéglátós kollégák társadalmi felelősségvállalása, az akkor megalkotott ételcsodák, és a végletekig a minőségbe vetett hit. Úgy érzem, hogy talán most is, mint akkor, egy gastro forradalom zajlik - egyre több a jó étterem, büfé, bistro, "csillagok" -, aminek még csak el sem tudjuk képzelni a kifutását.
Én és tulajdonos-társaim, szeretnénk ennek alakító részesei lenni. És bár tudom, hogy nagyon sokat kell még tanulnunk és dolgoznunk, de az akarat meg van bennünk.

Remélem, legközelebb már arról levelezünk, hogy milyen jó tapasztalataid voltak nálunk.

További szép napot!
István

szintiboly 2012.07.25. 15:15:16

Látatlanban szimpatikus az üzletvezető, több ilyen felelősségvállaló ember kéne.

dez01 2012.07.25. 15:23:21

@satho: Az interneten nem kell magázni az ügyfeleket/vendégeket sem.

Általánosan:

Én már vettem a tescoban elég jó fagyasztott (sic) marhahús hambirger húspogácsát. A legegyszerűbb, magyar kisipari kivitelűt. Hosszúkás csomagolás, átlátszó fóliacsomagolás, asszem piros betűs feliratok.

Az más kérdés, hogy azóta már leszoktunk erről, (mert az összes többi pocsék, ezt pedig nem látom máshol, és csak ezért nem megyek tescoba) és inkább magunk készítjük....

Az ÁNTSZ előírásait a darált hússal kapcsolatban pedig el tudom képzelni..... Nem egyszerűbb vajon helyben darálni? lehet hogy 3 perccel tovább tart a termék elkészítése, de lehet hogy megérné....

Dixi. 2012.07.25. 15:48:54

T tóPart, Tisztelt Bottyán István.

Csak gratulálni tudok az európai mércével is igen kimagasló hozzáállásodhoz.
Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem h az üzlet botlása megbocsájtható. Ma kis hazánkban senki, vagy csak nagyon kevés üzletvezető,tulajdonos fogadta volna a kritikát
/ ami tegyük hozzá jogos volt / ily nyugalommal és kezelte volna ily bölcsen.

A kritikák és negatív vélemények ellenére sikerült felkeltened / és persze a blog szerzőinek is/ a figyelmemet a hamburgeretek iránt :-)

Valószínű nem sokára elözönlik a nyuggerek az üzletet és nem lesz időtök két vendék között blogolni :-)

Sok sikert nektek.

Ja és mielőtt belekötne a többi nyugger... szubjektív vélemény volt tőlem...

ekat 2012.07.25. 15:51:55

Bottyán úr kajája biztos nem tetszett volna :-), de a modora igen, és úgy vélem, nem kellene rosszallani azt, hogy tegezve írt. Itt és most nem vendéglős és vendég esete forog fent, hanem egy blogba írunk, ahol márpedig a tegezés a divat.

albi99 2012.07.25. 16:32:50

Na, most már lassan mindenki elkezdi mindenki *****t ***** ni :) De nem baj, nekem is tetszett a reakció a tulajdonos részéről, így kell ezt csinálni, pozitív végkicsengés, és még több vendég. Ha már internet nyilvánosságot kapott ez az ügy (ami mellesleg szerintem már sokunk ingerküszöbét el se érte volna, annyi igénytelen hely van), akkor így kell belőle jól kijönni, netán még egy kis marketingre is felhasználni. És a trollok is egyből megszelídülnek, ha valaki normális hangnemben szól hozzájuk, névvel, elérhetőséggel. Lám, lám...

Anti Anyag (törölt) 2012.07.25. 17:28:09

@albi99: Nekem mondhat bármit a tulajdonos, eleve el sem olvastam a posztokat, elég volt ránéznem a fotókra, hogy ezt a helyet hanyagoljam.

Ez valami gusztustalan. Ilyen egy egyszerűen elkészíthető hamburger, milyen lehet a többi.

Amúgy a szokásos, a tulaj sajnálja az az alapanyagot és a szart is igénytelenül csinálják meg. 12 ezekből egy tucat Ramsey tönkremenő éttermek c. műsorában.

Az a gond, hogy a hely tele van turistákkal, azok pedig eltartják, mert ők sem gondolják, hogy minden mirelit és abból is az alja. Épp ezért be kellene záratni, amit egyébként a környékünkön megtenné magától is, mert nagyon hamar tönkremenne.

Sajnos van még pár "turistacsalogató" gagyi a kerületben, bár szerencsére jó páran még így is tönkrementek és nagyon frankó helyek nyitottak a helyükön.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.25. 17:29:58

@dez01: Alapból kerülni kell az olyan "éttermeket", ahol a darált hús (de szinte bármi) mirelit.

Igen, darálva sem szabad tárolni, amikor megrendelik, akkor kell ledarálni.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.25. 17:44:48

Most nézem, műanyag evőeszköz. Gondolom, folyóvíz sincs.

Azt nem értem, ha nem képes a hely biztosítani egy alapvető követelményrendszert, miért engedik megnyitni.

Ezt sem lehet, azt sem lehet. Jó napot kívánok, akkor nyisson egy alacsony kategóriájú büfét Balatonpusztán, de ne a Városliget mellett.

Nem csak a vendéglőst hibáztatom, nyilván arányárban van a hely, a hivatal pedig akkor is ad rá engedélyt kompromisszumokkal, ha fagyasztóból árul és műanyag tányérokon szolgál fel.

Na ezt ezen a helyen így, egyszerűen nem engedném. Árulhasson sült kolbászt, főtt virslit és ennyi.

Csillivilli tündérrózsa 2012.07.25. 18:12:52

Nem értem mi baja mindenkinek a műanyag evőeszközökkel? Gyorséttermekről van szó, nem? A legtöbbnél nem porcelánon szolgálják fel a hamburgert. Basszus, más helyeken meg nejlon csomagolásból vagy papírdobozból is tökéletesen megfelel mindenkinek, akkor itt miért nem jó a műanyag? Burger Kingnél nem reklamáltok porcelánért és ezüst étkészletért?

C4rmin3 2012.07.25. 20:32:00

Flame war level 99 in progress... :D

Minden esetre én is megjegyezném, hogy az üzemeltető hozzáállása nekem is szimpatikus ebben az elkorcsosult és (utóbbi években) szánalmas itthoni vendéglátásban!

tóPart 2012.07.26. 10:11:49

Kedves Hozzászólok, Bloggerek!

Köszönöm mindenkinek a véleményét, tényleg nagyon hasznos volt. Ahogy ígértem, a szükséges lépéseket megtettük, sőt, a burgonyát is lecseréltük.

Az evőeszközökkel kapcsolatban nézünk még egy másik variációt, ami kukoricakeményítőből készült. Ez talán egy kicsit jobb, meg persze környezetbarát is. Azt nem tudom, hogy ezt be tudjuk-e vezetni, de mindenesetre futunk egy kört.

Őszintén remélem, hogy ha ellátogattok hozzánk, akkor elégedettek lesztek a kínálattal és a szolgáltatásokkal.

Sajnos/szerencsére nem mindig van időm blogot olvasni, így előfordulhat, hogy nem tudok azonnal reagálni a kérdéseitekre. Éppen ezért írtam ki az e-mail címem is, amit most még egyszer megteszek - bottyan.istvan@edencsoport.hu -, erre írhattok.

További szép napot Nektek!

Bottyán István
tóPart
süti beállítások módosítása