A Stika régi jó ismerősként köszön vissza blogom hasábjain, ugyanis nem egy, nem két alkalommal méltattam már burgereiket, melyek bár nem erre épül a kínálatuk, mégis megjelenik benne. Bár már az év közepén járunk, nemrég fejeződött be egy megújulási szekció náluk, és természetesen ez egy újabb hambi-variációt is jelent.
Mint mindig, a két tulajjal Misivel és Henrikkel ültünk le a teraszon (ahonnan mondjuk fél óra múlva bezavart a jégeső, dehát ez május közepén teljesen megszokott dolog - Angliában). Logikailag totál nem ide kapcsolódik, de pont ennek ellenére most mesélném el, hogy a Stika hátsó része olyan szinten megújult, hogy idéntől ez is vendégtér, és bár az első rész sem volt rossz, ez még egy fokkal elegánsabb lett, és ezzel együtt a dizájn is még fentebb lett szintezve. Rengeteg növény, a kicsit ipari jelleg is megmaradt - érdemes csekkolni.
Szóval, visszatérve a teraszra, nagyon frankó kis frissítők is helyet kaptak a kínálatban, amiket érdemes kipróbálni, de eljött az idő, hogy rátérjünk a burgerre, mely a Double Cheese Angus burger nevet kapta a keresztségben, és ez egy tökéletes leírása annak, hogy mi is található benne, cikk vége.
Na jó, kivel is viccelek, nézzünk egy kicsit a dolgok mélyére. Mindenki ismeri az Angus marhafajtát, nos itt ebből készül a húszdekás, mennyeien ízes húspogácsa. A double a cheddar sajtot jelenti, egyik olvadósabb, másik karakteresebb, a kettő összege pedig nagyon szépen megragadja a burger lényegét, és persze az ízlelőbimbóinkat is.
Ennyinél természetesen még nem állunk meg, került még bele chipotle majonéz, remulád, grillezett bacon, valamint csemege uborka is. De mibe? Na igen, ahogy az a képen is látszik, ez bizony totál nem egy klasszikus burgerzsömle, hanem egy házi, aszalt paradicsomos darab. Nos, ez megint egy olyan találat, ami máshol nincs a városban: kellemesen darabos, a paradicsom természeténél fogva kicsit olajosabb, de nem túlzóan nehéz, stabil alapja a burgernek - nem feltétlen egyértelmű elsőre, de ha megvan, onnan kész siker!
Köretnek édesbugonya és tunkolós hasáb, szósznak pedig a kínálat: bravas szósz, mustár, dirty, meg chipotle majonéz.
Végül desszertügyileg egy huszárvágással kakaós csiga zárta a kajázásom, amit mindenképp érdemes kipróbálni, a puhább szélű iskola tagja, de ver sok neves kihívót is.
A burger 3890, de tekintve a fentebb leírtakat, azt gondolom, bőven megéri az árát, hiszen egyedi élményt nyújt, annak megfelelően. A Stika megint összerakta - de ezen mi már meg sem lepődünk.