Burger Blog

Patent Péntek - Székesfehérvár

2019. május 15. Jancsa Jani

Régi restanciám volt Székesfehérváron a Patent Gasztrobár, melyet az a KGB csinál, akiket még Tekergő koruk óta ismerek. Most végre sikerült lejutnom, egy kiváló burgerekkel, füstös húsokkal és kézműves sörökkel szegélyezett rendezvényükre, a Patent Péntekre.

2019-05-10_18_23_28.jpg

Maga a hely egy irodaháznak is helyet adó régebbi épületegység belső udvarában helyezkedik el, és a sorozat pedig egy-egy előre jelzett pénteken megnyitja kapuit, kitelepüléssel, zenével. Ez már magában nagyon eklektikus hangulatot eredményez, hiszen az alaphelyzetben nem erre használandó belső udvar minden szegletében felfedezhetünk kaját majszoló vagy sört iszogató embereket, mindehhez a talpalávalót pedig eddig ismeretlen ismerősöm Ernő Piaf szolgáltatta, kellemes elektronikus-jazzes vonalon (bár ezt lehet ő másképp fogalmazná meg).

2019-05-10_18_35_10-1.jpg

A Patent alaphelyzetben árul rengeteg jó kis burgert, meg pho levest is, és bár most is rengetegen csak eddig jutottak, nem ezért jöttünk. Aki esetleg nem tudná, a KGB jelen esetben a Katka-Gergő-BBQ-t rövidíti, akik az elmúlt években eléggé felszintezték magukat a témában, volt közös rendezvényünk Tállyán, szóval a jó kapcsolat adott volt ahhoz is, hogy egy kis közös kollaboráció történjen.

2019-05-10_18_52_54.jpg

Így született meg a közös burgerünk, melybe a marhahúspogácsára került egy kis házi pimento szósz cheddar sajttal, krémsajttal és cseresznyepaprikával, ez pedig a szezámmal szórt zsömlébe ment bele. A töltényszmókerben készülő burger alját a csapat signature barbecue szószával kenték meg, de itt sem lett vége a dolgoknak, ugyanis egy koviubis-kapros-coleslaw bolondította még az összeállítást, a frissen kikerülő szegy-kockákról és újhagymáról nem is beszélve.

2019-05-10_18_53_28-1.jpg

Elég dekadens összeállítás, de ha valakinek még ez sem lenne elég, természetesen volt barbecue is a házban. Akadt kacsamell, a már említett szegy, többfajta házilag töltött kolbász, valamint sajtos makaróni és coleslaw is.

A füst remekül átjárta az ízeket, kóstoltam mindenből, és azt kell mondjam, ha még nem jártatok erre, valamelyik pénteken mindenképp nézzetek le - ki tudja, talán még én is ott leszek. Ja igen, és a kézműves sörkínálat is parédés, szóval ételre-italra fel - patent lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr1114826884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása